VALIKKO
29.4.2016 17:38

Vappu, mikä ihana tekosyy hassutteluun

Tänä keväänä on aika kulunut kuin siivillä. Ihmeissäni havahduin todellisuuteen, joka sanoo vappuaaton olevan huomenna! Enimmäkseen keväästä on tehnyt superkiireisen opinnäytetyön kirjoittaminen. Nyt viimein on koittanut sen viimeistely, joten ihanaa, että ensi viikolla pääsen siitäkin eroon. Kevään kohokohtiin on ehdottomasti kuulunut yhteisen siskotatuoinnin ottaminen viime viikolla. Näistä kahdesta asiasta johtuen vappu on tänä vuonna hiipinyt salakavalasti elämääni.

Minusta on hauska juhlistaa vappua myös työpaikalla, mutta tänä vuonna serpentiinit ja muut koristeet unohtuivat aivan kokonaan. Työasukin oli ihan normaali. Pettymys! Olen useasti pitänyt päässä jonkin sortin vappupäähinettä tai erilaisia pomppivia pantoja. Kerran edellisessä työpaikassani päässäni olivat pirun sarvet. Naurussa oli pidätteleminen, kun yksi asiakas kysyi: ”Kuinka kauan täällä pitää olla töissä, että kasvaa tuollaiset?” Vastasin kuusi vuotta jo olleeni kyseisessä paikassa. Vaikka minua naurattikin, tuumailin hiljaa mielessäni, että meneeköhän hassutteluni jo yli laitojen… Mitä, jos seuraava asiakas ei ymmärrä outoja juttujani?

Minusta naamiaiset ovat kivoja ja olen usein innokkaimpien osallistujien joukossa, jos sellaisiin vaan tulee kutsu. Eräät ystävistäni juhlivat kesällä syntymäpäiviään yhdessä ja ovat järjestämässä hippibileet. Toivon totisesti, että se tarkoittaa myös pukeutumiskoodia! En yhtään tiedä, mistä tämä innostus naamiaisiin on perunsa saanut, mutta silloin tällöin on vain tosi kiva leikkiä jotakuta muuta. Lisäksi naamiaisasujen kokoaminen, tuunaaminen ja ompeleminen on todella hauskaa ajanvietettä. Voisi melkein puhua rakkaasta harrastuksesta. Ystäväpiirissäni on ollut tapana viettää Halloweenia jo kymmenen vuoden ajan ja joka vuosi pitää olla jokin uusi hahmo – tietenkin! Tästä syystä minulle on kertynyt kaikenlaista asustetta ja rekvisiittaa erilaisiin asuihin liittyen. Kavereiden kesken olenkin jo vähän epävirallisen pukuvuokraamon maineessa.

Vappu, tuo työväen, opiskelijoiden ja kevään ihana karnevaalijuhla. Tänä vuonna juhlistan sinua aattona rauhallisesti ystävien hyvässä seurassa grillaillen ja vappupäivänä valkolakki päässä kaupungilla käyskennellen. Oikein hauskaa vappua kaikille! Alla vielä parista naamiaisasusta kuva näin hassuttelevan karnevaalijuhlan kunniaksi.

miss piggy naamiaisasu

Miss Piggy 2011

Xena naamiaisasu

Xena: Warrior Princess 2009

Steampunk monster hunter

Amanda de Cock, steampunk-tyylinen hirviönmetsästäjä 2014

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.