VALIKKO
26.3.2018 09:05

Aamukahvi

Aurinko nousee nyt maaliskuun lopulla suurin piirtein samaan aikaan kuin minäkin. Se aloittaa kotimme valaisemisen alhaalta, pehmeällä valolla. Se pilkistää ovien ja ikkunoiden raoista ja täyttää eteisen ja keittiön herättävällä ilolla. Se kimaltelee ikkunan takana lumessa ja kehystää maiseman kirkkaudellaan. Tekee kuvasta hetkeksi terävämmän ja syvemmän, lempeämmän katsella.

Kun pysähdyn auringonvaloon keittiön pöydän äärelle, on helppo ymmärtää ajan olemattomuus. On vain hetki. Hetki, jossa on kaikki. Aika on harhaa ja silti takerrumme siihen kynsin hampain elämän vieriessä. Mutta aamuauringossa, lämmin kahvikuppi kädessä, rauhallisesti hengittäen, tiedän olevani tässä. Paikassa, jossa juuri minun kuuluukin olla. Minussa. Omassa hetkessäni. Omassa todellisuudessani.

Kodissani on vietetty erilaisia aamukahvihetkiä, erilaisissa historiallisissa käänteissä. Ne kaikki väreilevät ilmassa, kun istun omassa keittiössäni ja katson ikkunasta kuistillemme ja sitä pitkin pihasaunamme kattoa, koivun ja pihlajan oksia, sinistä taivasta kaiken yllä. Tätä samaa pihaa, jota sukuni emännät ovat katsoneet yli sadan vuoden ajan kenties myös kahvikuppi kädessään. Ehkä pullanpala toisessa. Minun aamuhetkeeni kuuluu Jore Marjarannan Niin kaunis on Helsinki nyt -sävelineen. Se kertoo minulle siitä, miten voi nauraen laittaa valitsemiaan oviaan kiinni ja avata koettaviksi uusia. Siitä miten elämäni on juuri minun luomaani,minun vastuullani.

”Vaan mä itkeä voisin, niin kaunis on Helsinki nyt. Näin sä voitat, mä karkaan, mä peräännyn. Unelmista ja toiveista kieltäydyn.”

Elämä on totta ja totuudessa on hyvä elää. Varsinkin maaliskuisena pakkasaamuna, auringon herättämänä. Taidan ottaa vielä toisen kupillisen. Toivottavasti sinullakin oli rauhallinen aamuhetki <3

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.