VALIKKO
23.6.2018 10:50

Aitouden tuli

Terveisiä lomalta. Meillä oli täydet kaksi päivää pienen tyttöni kanssa. Eksyimme ja löysimme, kuljimme ja pysähdyimme, katsoimme ja osallistuimme. Kysyimme neuvoja ja saimme ohjeita. Kuljimme reput selässä ja katselimme, hämmästelimme näkemäämme. Löysimme yhdeltä torilta kukkaruukun, toiselta aikuisia istumassa mitään tekemättä auringossa, odotimme liikennevaloissa ja ihmettelimme pyöräilijöiden kypärättömyyttä. Otimme oman maailmamme mukaamme ja katselimme siitä käsin ympäröiväämme. Matkan päätyttyä päätimme lähteä toistekin.

Eilen olin surullinen, turhautunut ja apea omassa arjessani. Minuun sattui fyysisesti ja henkisesti. Harmitti tehdyt päätökset. Epäilytti niiden kantokykyni. Murehdin harmiani juhannuskokkoon tuijottaen saunan lämmityksen lomassa. Vettä satoi ja tuuli riepotteli liekkiä. Yritti ottaa roihun kantoonsa ja lannistaa lämmön kylmyyteen ja viimaan. Tuli oli vahva, se taipui, mutta ei tehnyt elettäkään hukatakseen poltettaan. Huikkasin miehelleni, että lähden kukkaostoksille metsään. ”Älä tuhlaa kaikkia rahoja”, mieheni vastasi kokon toiselta puolelta.

Koska oli viileä ilta, olivat kukat jo suurimmaksi osaksi sulkeutuneet suojaansa. Tai siltä ainakin näytti, kun harmin keskeltä tätäkin asiaa tarkastelin. Kävelin pitkin metsätietä ja poikkesin välillä nappaamaan horsman sieltä ja toisen täältä. Kimpusta tuli kaunis. Vein sen saunalle samalla, kun lisäsin puita uuniin. Meidän sauna on remonttia vailla, mutta kukkakimppu teki siitä ihan uudenlaisen. Energia saunan sisällä alkoi säteillä hyvää oloa ja kauneutta, juhannuksen taikaa. Innostuin jatkamaan saunamme taian paljastamista. Tein pienille tytöilleni jalkakylvyn, johon keräsin pihalta kukkia ja lehtiä. Hain saunaan koivun oksia ja laitoin kukkien viereen kynttilät palamaan. Viikkasin pyyhkeet kauniisti ja asetin saunajuomat enkelitarjottimelle. Puuhastani innostuneena otin vielä musiikkia saunalle ja laitoin rauhallisen musiikin soimaan pukuhuoneeseen ja jopas! Remontti oli valmis! Sauna oli ihan uusi ja hypin tasajalkaa innoissani yllätystä, kun mieheni tuli juuri sopivasti tyttöjemme kanssa koristeltuun saunaan.

Pienet tytöt nauttivat yllätyksistä ja kaikesta kauniista. Pienistä huomionosoituksista ja siitä, että heitä on ajateltu. Heistä on ihanaa tehdä pieniä uusia asioita ja nauttia siinä samalla muumimukillinen muumilimsaa. Kokea koko tila ja hetki kaikilla aisteillaan, koko kehollaan. Tuntea olevansa tärkeitä ja erityisiä. Pienillä tytöillä on paljon muitakin tunteita, mutta ne ovat muilta lainattuja, mallista opittuja. Niitä ilmaistaan, kun ympäristö ei tytön arvoa muutoin käsitä. Kun rakkaus, jota lapsi tarjoaa, tulee torjutuksi tai lytätyksi. Kun rakkaus, joka perustuu sisältä tulevaan elämän viisauteen, laitetaan kyseenalaiseksi ja vaaditaan uskoa jonkun muun totuuteen, jonkun muun ajatuksiin, jonkun muun tapaan elää elämäänsä. Lapsen rakkaus on aitoutta, se on uskomista maailman järjestykseen ja kaiken tarkoituksenmukaisuuteen. Miten suuri voima siinä onkaan, kun antaa oman lapsensa rakastaa ja rakastaa takaisin. Oli lapsi sitten sisäinen tai erillinen itsestä. Juhannuksessa kukkapeltoineen lienee samaa taikaa kuin pienissä tytöissäkin. Aitouden ja vastavuoroisuuden tulta, joka polttaa, kunnes löytää sen, mitä tavoittelikin.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.