VALIKKO
1.6.2018 23:12

Anteeksi

 

”Tiesitkö, että anteeksipyytäminen ei ole minulle helppoa. Se ei välttämättä johdu siitä, ettenkö olisi pahoillani, ettenkö toivoisi tehtyä tekemättömäksi. Lauseita takaisin nielaistavaksi tai kättä takaisin pehmeämmäksi. Ettenkö toivoisi olevani hapekkaampi neuvottelemaan, lempeämpi ymmärtämään, nopeampi väistämään. Ettenkö toivoisi ilmaisevani rakkautta epävarmuuden ja pelon sijaan.

 

Voitko antaa minulle anteeksi? Voitko ymmärtää tarpeeni oppia, löytää uutta ja kokea? Tuntea itseni. Voitko ymmärtää heikkouttani ja tapaani puolustautua? Erillisyys, jota täällä keskenämme ilmennämme, on hämäävää. Se saa minut uskomaan itseensä ja unohtamaan sinut. Se saa minut keskittymään epäolennaiseen ja toistamaan vanhoja kuvioita, niitä, jotka on jo läpikäyty ja neuvoteltu kymmeniä, satoja kertoja. Joista herättyäni olen oivaltanut virheen, tarpeen uusintakierrokseen. En tiedä, jos itse näkisin kaiken kokemani, vaikka sinun silmin, ymmärtäisinkö silloin paremmin, osaisinko silloin varmemmin. Mutta kuten aina sanot, ei se olisi totta minulle, ei se olisi omaa kokemustani, omaa oivallustani. Se olisi jotain, joka ei kantaisi, kun kehys muuttuu, kun paine kasvaa riittävän kovaksi. Paineessa hioutuvat timantit ja vähempäänhän me emme tällä kertaa suostu, vai mitä?

 

Anna anteeksi harjoitteluni, pakoni, epävarmuuteni ja pelkoni. Anna anteeksi hitauteni, uusintakierrokset ja taipumukseni dramaattisuuteen. Olet ollut kanssani niin kauan, että tiedän anteeksipyynnön olevan tarpeeton, mutta joskus on vapauttavaa myöntää muistavansa, kertoa huomanneensa ja tuntea sen lähentävän meitä toisiimme. Olla yhtä erillisten kokemusten keskiössä ja mahdollistaa molemminpuolinen oppiminen, yhteinen elämys, yhteinen kokemus. Sillä niin, mitä muuta tässä pelissä olisikaan juuri nyt tehtävänä kuin sovittaa yhteen, luoda yhteys, luoda uutta. Ja sen jälkeen myös säilyttää se.

 

Olen pahoillani, anna anteeksi, ollaanko taas ystäviä? Samalla puolella, saman puolesta?”

 

Kommentit

  • Nimetön Johanna

    Anteeksipyyntö ei ole koskaan tarpeeton, kun se tulee sydämestä.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.