VALIKKO
12.6.2016 22:30

Kesälaitumilla

Kesä, kärpäset ja laidun

Nyt, kun olen lämmittänyt kasvoni ja varsinkin nenänpääni jo kolmannen kerran tänä kesänä punoittaviksi, voin todeta, että se todellakin on kesä. Kohtahan on jo juhannus. Meidän kesään kuuluu tänä(kin) vuonna eläimiä ja pihatöitä. Perheemme kasvoi yhdellä koiranpennulla tuossa reilu kuukausi sitten. Lähipäivinä saamme kaksi uutta asukasta, kun talliimme muuttavat Elsa ja Onni -puput. Kesähoidossa meillä on vakituisten hevostemme lisäksi kaksi kesävuokralaista. Vilskettä riittää tällä tontilla. Vaikka työmäärä vain kasvaa ja väsymyskin välillä valtaa, niin jotenkin tämä nelijalkainen porukka, joka meillä asuu, kertoo hyvin vahvasti, että vaiva kannattaa.

Kun olin esikoiseni kanssa väsynyt yövalvomisista, liikuimme ulkona koiramme kanssa. Muistan sen hetken varmaan aina, kun omassa väsyneessä mielessäni olin murheen syvimmässä kolkassa ja havahduin nauruun. Pieni tyttöni siinä nautti elämästään Aatu-koiramme kanssa juosten. Molemmat olivat läsnä ja onnellisia, minä olin ajatuksissani ja turhissa huolissani. Pienen tytön ja vanhan koiran yhteys oli koskettavaa. Hetki on minun syvähavahtuminen siihen, miten mahtavista rakkauden täyteisistä asioista puhutaankaan, kun puhutaan ihmisistä ja heidän lemmikeistään. Eläimillä on sama kyky kuin lapsilla olla sydän avoinna ja aina valmiita vastaamaan läheistensä tunnetiloihin. Tutkimusmatkani tässä vaiheessa olenkin vakuuttunut siitä, että kieli, jolla olemme eläintemme kanssa yhteydessä, on juurikin tunnetilamme. Ja voi pojat, miten sekaisia viestejä lemmikkirakkaamme meiltä saavatkaan, kun hötkyilemme ajatuksissamme eilisestä huomiseen ja pelosta rakkauteen ilman mitään läsnäolevaan hetkeen liittyvää logiikkaa. Onneksi oppaamme ovat kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä ja uskaltavat nostaa panoksia tarpeen tullen.

Minulle elämä on energiaa. Sydämeni on yksi vahvimmista ja luotettavimmista aisteistani. Se rakkausenergia, jota usein näen lemmikkien katseissa näiden seuratessa omistajiaan, on jotain sellaista, jota haluaisin laittaa purkkiin ja jakaa motivaatioksi ihmisille tavoitella läsnäoloa. Ottaa rakkaus vastaan ja laittaa se myös jakoon eteenpäin. Sillä rakkautta on tarjolla, meidän täytyy vain oppia ottamaan se vastaan ja luottamaan siihen, että olemme sen arvoisia. Tämä kaikki on meitä varten annettu, hyttysineen päivineen. Meidän olisi aika käydä nauttimaan siitä ja katsoa mitä rakkaudella on annettavana tälle elämälle ainaisen pelon sijaan.

helina_keiju

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.