VALIKKO
28.5.2016 22:05

Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi

Kaupallinen yhteistyö: Tmi Anna-Stiina Häkkinen

Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi workshop Mandalatalolla 11.6. kello 13-18. Puhutaan äitiydestä, naiseudesta, energioista, tasapainosta ja elämän tarjoamista eri rooleista.

Kävin noin vuosi sitten Babyjoyn Tara Langen kurssin Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi – ryhmänohjaajaksi. Viikonlopun aikana käytiin läpi monia naiseuteen, äitiyteen ja elämään liittyviä asioita läpi upeassa naisporukassa. Mitä on olla äiti nykyaikana? Mitkä asiat meihin vaikuttavat ja millaista maailmaa me olemme vanhempina lapsillemme luomassa? Olin seurannut Taran blogia jo pidemmän aikaa ja ryhmänohjaajakoulutuksen huomattuani halusin heti mukaan. Taralta ilmestyi tänä keväänä kirja Äitipeli, selviydy voittajana, johon tutustumista suosittelen ryhmään osallistumisen lisäksi. Äitiys ei ole raatamista ja huonosti nukuttuja öitä, vaan kaiken sen takaa voi löytää mielettömiä mahdollisuuksia, kun vain antautuu pienen oppaansa ohjattavaksi ja löytää varmuutta seurata omaa polkuaan niin äitinä, naisena kuin ihmisenäkin. Seuraavassa tietoa minusta ja tulevasta workshopista Jyväskylässä. Tervetuloa mukaan!

Minulle ensimmäisen lapsen saaminen oli siihen astisen elämäni suurin lahja ja samalla järkyttävin mahdollinen vastuu; pitää toinen onneton rääpäle hengissä. Itse olin henkisesti ja fyysisesti jäätynyt synnytyksen tuomasta järkytyksestä, huolesta, pelosta ja stressihormoneista. Vaikka lapsi oli toivottu ja sydän täyttyi onnen tunteista, oli minulle shokki havaita omat vanhemmuuteen liittyvät negatiiviset tunteeni, joita väsymys ja lapsen tarvitsevuus lietsoivat. Aiemmat käsitykseni äitiydestä, elämästä, arvoista ja todellisuudesta heittivät kuperkeikkaa ja sain katsoa itseäni syvälle sisimpääni.

Vastasyntynyt lapseni ja hänen reaktionsa palauttivat muistijäljen omasta itsestäni ja siitä persoonasta, jona olin tähän maailmaan syntynyt, mutta joka oli hautautunut kaiken ulkoapäin opitun alle vuosien kuluessa. Oman voimani ja itseni löytäminen toi minulle vahvuutta äitiyteen. Opin pikkuhiljaa luottamaan siihen, että olen ihan kelpo äidiksi ja uskomaan elämän tarkoituksellisuuteen. Löysin läsnäolon voiman ja huomasin, että elämä, jota elän, on todellakin minun omani ja yksin minä olen siitä vastuussa ja valintoja tekemässä.

Työpaja tarjoaa pysähtymispaikan arkeen yhdessä muiden äitien kanssa. Ryhmässä kuunnellaan ja jaetaan, kaikki omien tarpeidensa mukaan. Keskitytään viisi tuntia äitiyteen ja oman itsensä kuunteluun. Kuka minä olen ihmisenä, naisena, äitinä, puolisona, ystävänä? Miten löydän omaa jaksamistani tukevan tasapainon kaikista elämäni rooleista? Äidin rakkautta voi hyvin perustein pitää rakkauden korkeimpana muotona. Mistä löytää voima omaan äitiyteensä jakaa tuota rakkautta arjen vilskeessä?

Olen koulutukseltani sosionomi (amk) ja valmistunut tänä keväänä EASEL® Ohjaajaksi. Naisesta äidiksi ja takaisin naiseksi-workshopit on Babyjoyn yrittäjä Taran Langen luoma konsepti. Babyjoysta, Tarasta ja mm. hänen tänä keväänä ilmestyneestä kirjastaan: Äitipeli, selviydy voittajana, lisätietoa osoitteesta www.babyjoy.fi.

Workshop sopii kaikenikäisten lasten äideille. Ryhmän voimana toimii äitien eri elämäntilanteet, haasteet ja onnistumiset – opimme toisiltamme! Pohdiskellaan naiseutta ja äitiyttä – sillä äitiyteen voi hukkua ja naiseuden voi unohtaa. Löydämmekö tasapainon?

Äiti kokee muutoksia fyysisesti, keho muuttuu elämän kantajasta ravinnonlähteeksi ja ikuiseksi turvalliseksi syliksi. Tulet olemaan tai olet lapsesi lähellä jatkuvasti. Yksityisyytesi rajoja koetellaan, synnytyssalissa, imettäessäsi tai pulloruokkiessasi julkisesti, kotonasi lapsen kanssa. Välillä et pääse edes vessaan yksin. Kaipaatko vapautta, omaa aikaa?

Miten suhtaudut näihin muutoksiin, mikä ärsyttää, mikä tulee luonnostaan, jäikö haavoja, onko pelkoja? Henkiset muutokset ovat syviä, uudistavia ja herättäviä. Väsymys ja hormonit eivät vain aina selitä sitä tunteiden kirjoa, joita äiti kokee. Sinusta paljastuu uusia puolia. Mietitkö, mistä esiin tulleet tavat kumpuavat? Mikä saa sinut hermostumaan ja miksi? Mitä se peilaa sinussa itsessäsi?

Parisuhteesi luonne muuttuu, kun kasvatte parista perheeksi. Mitä voit tehdä jotta kommunikaatio välillänne säilyy ja parisuhde voimistuu vauvavuosien aikana? Osaatko kasvattaa lasta? Miten aikaa jää parisuhteelle tai ystäville?

Mikä olet, äiti vai nainen vai puoliso? Mitkä ovat odotuksesi ensimmäisestä vauvavuodesta, ensimmäisen tai toisen lapsen kanssa? Mitkä ovat heikkoutesi, mitkä ovat vahvuutesi? Missä asioissa voisit tarvita apua ja mistä voisit apua saada?

Rakennamme uuden tiedon ja ymmärryksen valossa tulevaisuuden kuvan, jonka keskipisteenä on muutokseen valmis, vahva ja tiedostava äiti. Äiti, jolla on uusia työkaluja jaksamiseen ja valmiiksi mietitty tukiverkosto, joiden avulla hän tulee kukoistamaan äitinä! Äiti, joka muistaa olevansa myös nainen. Vahva nainen, joka panostaa omaan hyvinvointiinsa ja näin tukee koko perheensä hyvinvointia.

Tule syventämään ymmärrystäsi itsestäsi, perheestäsi ja lapsestasi. Kaikki työ, mitä teet itsesi kanssa, heijastuu muihin. Et voi muuttaa muita, mutta omia ajatuksiasi ja tavoitteitasi voit.

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut:

annastiina.hakkinen@gmail.com

www.facebook.fi/tmiannastiinahakkinen

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.