VALIKKO
1.6.2016 15:50

Prisma vanhemmuuden tukena

Halaus lapsiperheasiakkaille

Kaupassakäynti lasten kanssa on yksi lempiaiheistani. Siihen liittyy niin monta muuttuvaa tekijää ja se on väsyneenä oikea läsnäolon ultimate-harjoitus. Siksipä seuraa taas havaintoja kaupassakäynnistä. Kävimme nimittäin kuopukseni kanssa uudessa Seppälän Prismassa. Aloitimme kierroksen Puuhapaikalta ja varmuuden vuoksi vessatiloihin tutustumalla. Voi miten hyvä mieli tulikaan kauniisti sisustetussa ja himmennetyin valoin varustetusta wc-tilasta! Käymälän yhteydessä oli myös muhkea nojatuoli, jonne voi vetäytyä imetyspuuhiin, jos kaipaa leikkitohinalta rauhaa vauvan ruokailuhetkeen. Kukat ja seinien maalaukset tekivät paikasta viihtyisän ja rauhoittavan.

Matka jatkui tarkastamaan Puuhapaikan leikkipisteet. Huomioni kiinnittyi lähes heti linnunlauluun, joka soi kaiuttimista luoden omanlaisen tunnelman koko paikkaan. Leikkipisteitä oli useita. Kaikki olivat siistejä ja uutuuttaan hehkuvia. Kuopukseni viihtyi ja minä otin kupin kahvia. En tiedä johtuiko aamuisesta ajankohdasta ja vähäisestä asiakasmäärästä, mutta yleisvaikutelma puuhapaikassa oli yllättävän rauhallinen, vaikka kyseessä todellakin on energiaa puhkuvan ikäluokan ajanviettopaikka.

Usein lapsen kanssa touhutessaan tulee ajatellekseen, että voi kun minullakin olisi pienenä ollut tällaista ja sitten sitä toteuttaa oman sisäisen lapsensa tarpeita ja ehkä joskus (noloa kyllä) saattaa unohtaa oman fyysisen lapsensa erillisyyden ja oman tahdon. Prisman puuhapaikassa ei tällaista tunnetta tullut, siellä oli viihtyisää olla myös aikuisena. Pehmeä nojatuoli ja kupponen kahvia ovat yksinkertaiset, mutta äärettömän tehokkaat viihtyisyyttä lisäävät tekijät ostoksille suuntautuneen väsähtäneen vanhemman olemisessa. Lapsikin sai varmasti sen kymmenen minuuttia lisää leikkiaikaa.

Muistan muutama vuosi sitten, kun kävimme Vaajakoskella samaisen ketjun kaupassa, jossa ei ollut vessaa. Hädän iskettyä juoksimme kesken ostoksien ympäri Vaajakosken keskustaa etsien wc:tä, jota voisi käyttää. Nykyinen kauppareissu Prismaan, jossa on mietitty lasten ja heidän vanhempiensa viihtyvyyttä niin vessasijoitteluilla, hedelmätarjoamisilla kuin tarkkaan harkitulla puuhapaikalla, on jotain aivan muuta. Miten pienestä sitä voi lapsen kanssa liikkuessaan kokea olemisen helppoutta, kun pääsee ostoskärryjen kanssa käymään vessassa!

Kommentit

 • Riikka | Mukavuusalue

  Samaa mieltä tuosta vessasta! Ilmeisesti on ajateltu, että S-marketin kokoisessa kaupassa lapselle ei ehdi tulla pissahätä, mutta näinhän se ei todellisessa elämässä mene.

   0
  • Anna-Stiina Häkkinen

   Niinpä, lapsen vessahätä yllättää usein juuri silloin, kun on ajatellut tehdä jotain ihan nopeasti…ja sitten etsitään yleistä wc:tä 🙂

    0
 • Anne Sulander

  Mä vaan jaksan mainostaa sitä kotiinkuljetusta ja noutopalvelua! Niin helppoa ja kivaa.

  Vaikka vihaankin isoja kauppoja, on myönnettävä, että uudessa Prismassa on tosi hyvin mietitty kaikkea asiakkaan näkökulmasta. Itse tykkään, kun kierrätyspisteet on helposti saavutettavissa ja se salaattibaari on aivan mainio vaihtoehto niille molemmin puolin oleville tavallisille ruokapaikoille. Kaupat saisi enemmän kilpailla tällaisella laadulla kuin ainaisella sitouttamisella.

  Täytyy vinkata kavereille tuosta puuhapaikasta, epäilen että kiireissään vain viilettävät ohi. Itse haluaisin vastaavan nurkan aikuisille: pienet päikkärit tai sanomalehden luku ennen ostoksia? 😉

   0
  • Anna-Stiina Häkkinen

   Toistaiseksi on ollut kiva käydä ihailemassa uutta kauppaa, joten en vielä ole koittanut tuota noutopalvelua, mutta olen sitä aiemmin kaivannut kovasti. Varsinkin silloin, kun oli yövalvomisista ihan sekaisin ja lasten uhmaikä reippaimmillaan, olisi ollut loistavaa kurvata vain kaupan ovelle ja saada ostokset takakonttiin. Eli kiitos Prisma tästäkin arjen helpotuksesta! Leponurkka aikuisille olisi jo todellista luksusta, mutta nyt kun lapset on huomioitu, niin eihän siitä voi parantaa muuta kuin huomioimalla myös aikuiset 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.