VALIKKO
10.2.2016 12:15

Eläintenhoitokerho talvilomalla

Kaupallinen yhteistyö: Tmi Anna-Stiina Häkkinen, Vanhan Riitaojan talli

Meillä kerhoillaan talvilomalla. Eläinten hoitoa ja itsetuntemusta 6-10-vuotiaille. Eläimet ovat aivan parhaita roolimalleja siihen, kuinka olla oma itsensä. Vai oletko joskus nähnyt feikkaavan eläimen? Ankan, joka esittää lammasta tai hevosen, joka toivoo tulevansa huomioiduksi elefanttina? Eläimet ovat samalla lailla tuntevia ja ajattelevia olentoja kuin me ihmisetkin. Mielestäni isoin ero ihmisessä ja eläimessa on se, että eläin elää hetkessä, eikä murehdi eilistä tai tulevaa, kuten ihminen.

Eläinten hoito on ollut itselleni yksi elämääni rikastuttavista tekijöistä pienestä pitäen. Maalaistalon tyttönä siltä ei ehkä olisi voinut välttyä. Meillä oli lypsykarjaa, kun olin alle kymmenvuotias. Olin iltaisin isäni mukana lypsyillä ja sain tehdä oikeita navettatöitä, kuten utareitten pesua ja vedinkaston laittoa. Hoidin vasikoita ja jaoin jauhoja ruokintapöydälle. Välillä kävin salaa syömässä maitojauhetta, jota käytettiin vasikoiden ruokinnassa. Se oli törkeän hyvää, oletko ehkä päässyt maistamaan?

Kun lehmät laitettiin pois, meille tuli ensimmäinen hevonen. Siitä lähtien eläintenpito on ollut enemmän harrastusmaista ja keskittynyt lemmikkeihin hevosten ohella. Kun ostimme mieheni kanssa tämän lapsuudenkotini, ja aloimme rakentamaan ja remontoimaan tähän kotitilaamme, aloimme pohtia eläintenpidon järkevyyttä. Tällaisessa paikassa ne ovat maiseman ja tunnelman kannalta mielestämme ihan välttämättömyys. Mutta miten sitten yhdistää eläimet, työssäkäynti, perhe ja tämän kaiken hoitaminen? Lisäämällä eläimiä niin, että kodin ja työn voi yhdistää. Askel kohti tätä tavoitetta on talviloman kerho. Minulla on opinnot loppusuoralla työmenetelmään, jonka alle mahtuu tunne-, vuorovaikutus- ja itsetuntemustaitojen lisääminen kokemuksellisen toiminnan avulla. Talvilomakerhossa sivutaan eläintenhoidon ohessa lasten kanssa juurikin näitä asioita. Kuka minä olen, mitkä asiat vaikuttavat olemiseeni muiden kanssa ja mikä on oikeasti minun tunteeni?

Lisätietoa kerhosta www.facebook.fi/tmiannastiinahakkinen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.