VALIKKO
21.2.2018 11:33

Ensimmäinen

On ensimmäisen postaukseni aika Stoorissa. Sen kunniaksi päätin, että ensimmäinen julkaisuni saa olla suhteellisen kevyt ja täynnä omaa arkeani. Eilinen oli melko tapahtuma rikas päivä: vietin aamupäivän kotona Sisun kanssa miehen ollessa töissä, kasasin Ikean säilytyskokonaisuuden, postimies toi mulle uudet kengät ja illasta sitten juoksin kaupungille ripsihuoltoon sekä kiertämään kauppoja.

Aamut alkavat aina samalla tyylillä. Pieni nukkaposki heräilee minua ennen nousten istumaan. Hiukset ovat pörröllään ja äiti pitäisi saada ylös. Pari tönäisyä, käsi naamaa vasten, olen hereillä! Kiikutan vauvan olohuoneessa olevan isän luo ja alan tekemään aamurutiinejani kuin robotti: Wc, hampaidenpesu, Sisulle puuroa, itselleni kahvia, vaipan vaihto ja miehelle heipat ovella ennen kuin tämä lähtee työpaikalleen.

Yleensä keitän sysimustaa kahvia aamuisin, mutta nyt halusin kokeilla jotain uutta: Nimittäin kauramaitoon tehtyä lattea. Hyväähän se oli! 

 

Sisu on ensikuussa jo vuoden! En käsitä kuinka aika vain juoksee.. Vastahan olin pienen, vastasyntyneen pojan äiti ja totuttelin elämään pienen tuhisijan kanssa. Nyt mulla on kohta taapero, joka osaa kävellä tukea vasten, kiivetä sohvapöydälle ja syödä ruokaa sormin.

Postimies eli tarkemmin sanottuna veljeni ja mieheni toivat eilen postista ison kasan paketteja. Olin tilannut Ikeasta säilytysyksikköä, Sisulle fiksuruuasta smoothieita ja naksuja sekä itselleni täysin uudet Niken Airmax -kengät. Edelliset olivat niin vanhat, että ihmettelen itsekin, kuinka ne ovat vielä edes jokseenkin ehjät. Nämä ovat siis tilattu Stockmannilta, jossa oli hyvät alennukset menossa!

 

Illasta sitten jätin Sisun isänsä kanssa kotiin ja lähdin itse kaupungille huollattamaan ripsiä. Mulla oli volyymiripset vielä raskausaikana, mutta sitten annoin niiden vain kasvaa pois. Kolmisen viikkoa sitten otin ne taas uudelleen ja nyt oli ensimmäisen huollon aika. Torkahtelin tunnin pituisen huollon aikana ja havahduin ulko-oven ääneen.

Äitinä ollessa oma itse ja itsestä huolehtiminen meinaavat jäädä muun perheen varjoon. Sitä kiertelee lastenvaate osastoilla, huolehtii vauvan soseista/maidoista, valvoo toisen puolesta, leikittää ja hassuttelee.. Nämä ripset antavat mulle kerran-kaksi kertaa kuukaudessa täydellisen oman ajan, jolloin en voi tehdä mitään muuta kuin olla: Silmät kiinni ei selata sähköpostia, ei palauteta koulun tehtäviä eikä mitään muutakaan. Saan vain olla, torkahtaa, unelmoida ja avata lopulta silmäni, jotka ovat kaunistautuneet jälleen kerran.

Uudet volyymiripset maksavat paikasta riippuen arviolta 90-120€ ja huollot 50-70€.

Sitten vielä se Ikean säilytysyksikkö, jonka ostin kokonaan Sisun leluja ajatellen. Niitä on nimittäin kaikkialla: Vaatteiden joukossa, lattioilla, pöydän alla, laatikoissa, lakanoiden välissä, mattojen alla.. Nyt asia on ratkaistu! Olen vielä siitä persoonallinen, että rakastan kasata näitä. En vihaa Ikean huonekalujen ohjeita enkä osia, vaan jopa rentoudun saadessani ruuvata levyjä yhteen ja etsiä oikeita osia oikeisiin kohtiin.

 

Pahoittelen kuvien huonohkoa laatua, joka johtuu kokonaan puhelimestani: Se pyörii paremmin matkassa kuin isompi kamera.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.