VALIKKO
30.3.2018 11:57

Kiukun uudet tuulet

Heippa! Olen jo muutamana päivänä halunnut tulla kirjoittamaan kuulumisiani sekä oivalluksen, jonka tein itsessäni tässä eräs ilta.

Valittamistahan pidetään huonona ja hyvin yleisenä asiana. Varmaan jokainen meistä valittaa joskus jostakin: siivoamisesta, kylmästä kahvista, pakkasesta, palkasta, arjesta.. Viime aikoina olen itse sortunut valittamaan miehelle vähän väliä täysin turhanpäiväisistä asioista ja alkanut kiinnittää asiaan itse huomiota.  Jossain vaiheessa pysähdyin miettimään, miksi teen niin. Miksi haluan sanoa ääneen turhautumiseni? Ja nimenomaan sen kiukun,kun kiukuttaa ja kaikki tuntuu olevan täysin huonosti.

Esimerkiksi tässä yksi päivä kiukkusin kun kaikki lakanat olivat pesussa ja jouduin kaivamaan hyllyjen sokkelosta jonkun parisänkyyn osittain sopimattoman lakanan, jonka pitsejä olin tarkoin varjellut kulumiselta.. Ne ovat edesmenneen mummoni tekemät ja siksi minulle rakkaat. Ohessa huikkasin miehelle, kuinka ärsyttää, ketuttaa ja miksi emme ole pesseet lakanoita taaskaan ajoissa. Mies katseli mua huvittuneesti ja lähti etsimään itse vielä lakanoita vaatehuoneetsa. Ajatuksissa varmaan naureskeli, että naiset.

En valittanut ja kiukkuillut siksi, että haluan olla ilkeä ihminen ja pahoittaa kaikkien muidenkin mielen, koska kiukuttaa. Kiukkusin, koska sillä keinolla myös pystyy saamaan huomion ja kertomaan, että ”olen väsynyt ja turhautunut, tule auttamaan, jooko?”. En vain käsitä, miksi ihmeessä äitiaivoni eivät suostuneet suoraan pyytämään apua? Vai enkö vain huomannut itsekään mistä on tarkkalleen ottaen valittamisessani kyse? Ilmeisesti en. Vasta kun pysähdyin ja mietin asiaa, tajusin käyttäytymiseni syyn. Olin vain väsynyt ja kaipasin apua. Ja koska olen hyvinkin temperamenttinen persoona, asiat näkyvät ulospäin.

Tämän jälkeen on ollut hieman helpompi sietää myös muiden kiukkuilua ja äkäilyä. Kiukkuun kun on niin helppo vastata kiukulla ja ärsyyntymisellä.  Kaikkeen on inhimillinen syy, joka ei heti arjen tohinoissa tule itsellekään mieleen.

Tässä samalla myös huomasin, kuinka hyvin omat asiat loppujen lopuksi ovat. Jos minun kiukkuni aiheet liittyvät pesemättömiin lakanoihin tai arjen aikatauluihin – Ne ovat loppujen lopuksi hyvinkin pieniä juttuja oikeiden ongelmien rinnalla. Tein lupauksen itselleni lopettaa ärsyyntymisen ja sen sijaan yritän suhtautua rennommin kaikkeen.  Lakanat kyllä ehtii pestä, kylmä kahvi kaunistaa ja itselle sekä muille saa nauraa. Kevät on tulossa ja ihana kesä odottaa pienen matkan päässä!

Tässä viimea aikoina on ollut paljon kaikenlaista meneillään. Kouluasiat eivät päästä minua helpolla, lisäksi oli Sisun 1-vuotis syntymäpäivät! Juhlimme niitä kotona viikolla ja viikonloppuna kävimme sitten mummolassa sekä ensimmäistä kertaa Hoplopissa. Siellä oli aivan mahdottoman hauskaa niin minulla, isimiehellä, lapsella kuin mukana olleella enollakin.

Laskimme liukumäkeä, tutkimme pallomerta, tasapainoilimme isoilla kuutioilla ja ihmettelimme muita ympärillä pyöriviä lapsia. Siitä on varmasti noin 18-vuotta kun olen itse viimeksi ollut pallomeressä, joten oli nostalgista päästä sinne oman lapsen kanssa!

Veljeni osti uuden auton ja kävi näyttämässä sitä meillekin. Sisu oli tottakai laitettava kuskinpenkille ihmettelemään.

 

Sävytin hiuksiani tässä eilen fudgella, joka on käytännössä hopeashampoota. Sekoitin tilkan hoitoöljyä joukkoon ja hieroin hiuksiin. Annoin vaikuttaa viisi minuuttia, huuhtelin ja laitoin lopuksi latvasuojaa vähän joka suortuvaan.

Mielestäni tuli aika kivat ja mukavan kylmän sävyiset ilman hiuksia rasittavia kestovärejä. Aluksi nimittäin pohdin, että jos olisin värjännyt jollakin viileän vaalealla sävyllä. Mun hiukset on kuitenkin viime aikoina voineet pitkästä aikaa hyvin. Kiitos sen, etten ole enää raskaana, imetä, syön vitamiineja ja hoidan tukkaani huolella. Värjäilyt olen jättänyt 3kk välein näin talvisin. Tuossa joku aika sitten tein kyllä vaalennuspesun näille. Kesällä taas luotan auringon vaalentamaan lookkiin.

Näiden kanssa pääsiäinen voi viimein alkaa! Ihana mantelimaitoon tehty latte ja tummaa suklaata.

  • Housut, Cubus
  • Paita, Gina Tricot
  • Lakki, Stockmann
  • Kengät, Stockman
  • Laukku, Lindex
  • Takki, mummon vaatekaappi/Stockman

 

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille!

-Lila

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.