VALIKKO
26.2.2018 09:02

Kuinka autoilla vauvan kanssa?

Hei kaikki ja hyvää alkavaa viikkoa!

Me palasimme eilen illasta viikonloppu reissulta kotiin ja olin koko reissun täysin yllättynyt Sisun reippaudesta. Mini jaksoi kaikki sukulaiskierrokset, pitkät automatkat ja sai lopulta kaupassa puheripulin muiden asiakkaiden iloksi. Ostoskärryistä alkoi kuulua vauvauvauvaa niin kimeällä äänellä kuin muunnellulla Aku Ankka -aksentilla, joka jatkui vielä kassalle saakka 😂

Anyway, koska autoilimme juuri ja olisin itse kaivannut aikanaan vinkkejä etukäteen, kuinka matkustaa vauvan kanssa – ajattelin tehdä nyt postauksen aiheesta.

Ykkösasiana mainittakoon oikeanlainen istuin. Istuimen täytyy olla autoon sopiva, kolaroimaton, omistajilleen kätevä kiinnittää ja vauvalle oikeanlainen. Mikäli päädyt ostamaan käytetyn kaukalon/istuimen, tarkistathan ettei sen ikä ole yli 5-7 vuotta? Tämän jälkeen istuimen käyttöä ei enää valmistajan puolesta suositella ollenkaan.

Me päädyimme ostamaan Besafe Izi Plussan Lastentarvikeliikkeestä. Istuin on testivoittaja, kiinnittyy turvavöillä tiukasti autoon,mahdollistaa pitkälti selkä menosuuntaan matkustamisen ja soveltuu meidän lapselle hyvin. Ainoat miinukset olivat suhteellisen kallis hinta ja se, että istuin vie autossa paljon tilaa, jolloin etupenkille ei mahdu pitkäsäärinen mikäli auto on pienen mallinen.

Seuraavana vinkkinä vois olla vaatetus vauvalle: toppavaatteita ei suositella autoon turvallisuussyistä. Meillä käytössä on monesti ollut teddypuku, fleecepuku tai vk-haalari. Kunhan vaatteet ovat rennot ja pehmeät sekä vaipan vaihdon kannalta kätevät. Painavat saumat tai liian kuuma/kylmä ei vauvan oloa ainakaan helpota.

Taukopaikan suunnittelu ja pysähtyminen oikeaan aikaan. Me pysähdyimme 200km päässä Palokan ABC:llä. Siihen asti vauva oli nukkunut ja leikkinyt, nyt alkoi olla levotonta kääntyilyä. Tauolla vaihdettiin vaipat, jaloiteltiin, tarjottiin smoothieta ja naksuja sekä tilasimme miehen kanssa meille pikaruokaa.

Tauon jälkeen matka taas jatkuu. Meillä vauva tarvitsee autoon viihdykkeitä: kirjan, pehmohelistimen ja/tai muuta vastaavaa. Kunhan on jotain mitä ihmetellä ikkunaruudun lisäksi.

Olin pakannut mukaan monenlaista evästä vauvalle. Laukusta löytyi hedelmä, liha että appelsiini-porkkana-inkivääri -smoothiepusseja, maitoa, erilaisia maissinaksuja sekä appelsiinia. Autossa smoothiet ovat käteviä ja niihin saa ostettua erillisen ”tuttkorkin”, jotta se syöminen olisi helpompaa.

Meillä loppumatkaa varjosti todella huono keli sekä liikenneonnettomuus, jonka takia kiersimme pitkän lenkin syrjäistä tietä pitkin. Sisua alkoi tympimään pimeys ja jatkuva istuminen. Tämmöisiä tilanteita varten kannattaa opetella, kuinka oma lapsi rauhoittuu parhaiten. Onko se laulu, joku tietty sivelytapa, juttelu tai kädestä pitäminen? Sisu nukahti kun nappasin kädestä kiinni ja heilutin sitä kevyesti edes takaisin. Loppumatka sitten nukuttiin kotiin saakka.

Yksi tärkeimmistä asioista tien päällä on oma asenne. Sisu peilaa tunteita hyvin paljon meistä vanhemmista niin hyvässä kuin pahassakin. Kun ilmapiiri on positiivisen rento, matka yleensä menee mukavasti. Kiirettä on turha yrittää pitää ja hoitolaukun sijainti kannattaa olla käden ulottuvilla.

Omasta laukustani löytyi eilen: naksuja, maitoa, smoothieta,tutteja smoothiepussiin, tuttipullo, tuttipulloon pusseja, paperia, vaippoja, kosteuspyyhkeitä. Yleensä olen pitänyt siellä vielä yhdet vaihtovaatteet, mutta tällä kertaa kaikki tavittava ei vain mahtunut samaan laukkuun.

Seuraavaksi lähden maanantai puuhien viettoon. Luvassa on koulutehtäviä, Sisun kanssa oleilua ja viikon suunnittelua.

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.