VALIKKO
24.1.2019 15:31

Palaaminen tauolta ja talosänky projekti

Heippa kaikki pitkästä aikaa! Blogini on ollut reilu puolisen vuotta tauolla ja olen keskittynyt tuona aikana opintoihini Xamkissa sekä arjen pyörittämiseen. Syksy oli opintojen kannalta todella tiivis ja käytin lähes kaiken oman aikani koneen ääressä..  Nyt on tullut aika tulla takaisin bloggaamisen pariin!

Rakensin juuri taaperolle somessa hitiksi nousseen talosängyn. Urakka oli varsin helppo kun ammattilainen hoiti sahaus ja poraus puolen, joten minulle jäi ainoastaan suunnittelu ja rakennus.

Kasaus oli sinällään haasteellinen, että jokaisen osan täytyi olla millilleen oikeassa kohdassa, jotta talosta tulisi symmetrinen. Toisaalta oli helppoa, kun teki ensin molemmat päädyt ja yhdisti ne lopuksi pidemmillä osilla toisiinsa.

Vinkkeinä mainittakoon myös, että osat kannattaa merkata kirjain / numero tarroilla ennen urakkaan ryhtymistä. K-Raudassa on ainakin sahat, joita asiakkaat pystyvät käyttämään. Perus käsisahalla ainakin itselle tämä olisi ollut täysin mahdoton urakka. Laadukkaan puun lisäksi tarvitaan puutappeja, liimaa, ruuveja, poraa ja ruuvimeisseliä.

Itse tein sängyn aikuisen mitoituksella eli 80x200cm. Verkosta ja pinterestistä löytyy lukuisia hyviä ohjeita eri kokoisiin ja näköisiin ratkaisuihin. Hurjimmat ovat tehneet kaksikerroksisia taloja parvilla. 

Pohjasäleikön hankin Sotkasta. Näitä saa myös Ikeasta, Jyskistä ja muista huonekaluliikkeistä. Hintaa sille kertyy noin 29€. On tärkeää, että patja on irti maasta ja ilma pääsee kiertämään kunnolla. Muuten vaarana on patjan homehtuminen pitkällä aikavälillä.

Talosänky sai vastaanottona ”oijoijoii” huudot.

Kysymysmerkiksi jäivät vielä talosängyn maalaus sekä se, tehdäänkö sänkyyn myöhemmin vielä lisää jotakin. Esimerkiksi seinää tai vaikkapa aita ympärille. Pinterest on täynnä monia ihania ideoita. 

Tällä hetkellä tämä on kuitenkin ihana pieni maja, josta taapero ei tipahda nukkuessaan. Kävimme yhdessä hakemassa taaperon joululahjaksi saamat kävyt ja viritimme ne tuomaan tunnelmaa iltojen hämärtyessä.

Lisäksi katon päälle on helppo viritellä lakanaa tai peittoa, jolloin isompienkin lasten rakastamat majaleikit toteutuvat. Majassa voi lukea, leikkiä, rauhoittua ja tunnelmoida. Ja mikä parasta: jopa aikuisesta on kiva oleskella tuolla.

Ensiviikolla blogiin tulee päivitystä Emma Gaalasta, jonne olen menossa. Yhdeksän päivää ja Hartwall Areena kutsuu!

-Lila

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.