VALIKKO
12.2.2019 12:38

Raikkaita tuulahduksia arkeen – pienillä muutoksilla energiaa

Aina joskus arki alkaa tuntua tylsän harmaalta ja tasapaksulta. Nuhjuiset kotivaatteet eivät auta tilannetta ollenkaan ja aamuisin haluaisi kääntää vain kylkeä. Tällöin itseäni piristää pienet arjen muutokset, jotka tuovat mukanaan raikkaan tuulahduksen. Ne voivat olla mitä tahansa, mitä itse juuri nyt haluat. Listasin muutamia muutoksia, joita jokainen voi arjessaan tehdä ja joista saa pienen virtapiikin tulevaan kevääseen.

 • Vaihda pesu – ja huuhteluaineen merkkiä. Tällöin saat uudenlaisen tuoksun vaatteisiin ja ehkä löydät aiempaa paremman merkin. Kevät lähestyy kovaa kyytiä, joten nyt on hyvä hetki vaihtaa talven pesuaineet raikkaampiin ja saada sitä kautta pyykkäämisestä hieman mukavampaa.

 • Vaihda hajuvettä, deodoranttia, meikkejä ja pyydä rohkeasti kaupoista näytekappaleita eri tuotteista. Loistava tilaisuus kokeilla täysin uusia tuotteita on tilata esimerkiksi Bette Box. Itse olen boxien kautta löytänyt lukuisia hyviä tuotteita juuri minulle ja toisaalta taas huomannut, mistä en pidä. Esimerkkinä tästä on tammikuussa boxissa tullut J.Mäki hiusnaamio, joka osoittautui uudeksi luottotuotteeksi hiustenhoidon suhteen.

 

 • Kokeile rohkeasti uusia meikkaustyylejä. Jos olet tottunut ainaiseen samaan arkimeikkiin, voit kokeilla tehdä varjostuksia/rajauksia toisin, hankkia magneettiripset (jotka esittelin edellisessä postauksessa) tai kokeilla uusia värejä erilaisten palettien kautta. Kokeilujen kautta oppii myös äkkiä, minkälaiset sävyt osuvat juuri omaan ihoon ja tyyliin.

Ihanan pienet näytepullot, jotka mahtuvat juhlalaukkuunkin.

 

 • Heitä kulahtaneet, ehkä jo reikäisetkin kotivaatteet pois ja ota tilalle jotain, jossa olo tuntuu kauniilta/hyvältä kotonakin. Nuhjuiset vaatteet saattavat olla luottoasuja ja mukavia kotisohvalla, mutta joskus ne saattavat saada oman olonkin nuhjuiseksi ja vetämättömäksi.

 

 • Vaihda hiustyyliä. Voit tehdä sen isosti eli leikkaamalla uuden mallin tai vaikkapa otsatukan. Tai sitten tehdä kuin minä: opettele uusi kampaus. Itse pidin ennen hiuksia joko tylsästi auki tai ponnarilla. Opettelin apuvälinettä käyttäen tekemään ranskanlettejä sekä uudenlaisen nutturan. Joskus piristän vaaleaa kuontaloani laittamalla hopealla sävyttävän naamion hiuksiin, jolloin tuloksena on ihanan viileä sävy. Uusi tyyli piristää aina!

 

 • Käytätkö aina farkkuja – osta uudenlaiset housut! Tänä keväänä muodissa on lukuisia erilaisia malleja, kuoseja ja värejä. Jokaiselle kropalle löytyy jotakin, joka nousee luottofarkkujen rinnalle.

 

 • Rutiinit on ainakin itselleni tärkeitä, mutta joskus kannattaa luoda jokin uusi rutiini. Esimerkiksi joka aamuinen voimasmoothie tai inkiväärishot, iltalenkki musiikit korvilla tai vaikkapa päivän positiivisten asioiden listaus iltaisin. Jokaisesta päivästä löytyy jotakin.

 

 • Onko aina pitänyt hankkia kirjastokortti ja lainata jokunen kirja? Pitäisikö muistaa kaukana asuvaa sukulaista kortilla? Vai vältteletkö vaatekaapin siivoamista? Tee jokin askare pois alta ja yhdistä siihen mukavia tekijöitä. Esimerkiksi vaatekaappia siivotessa voi soitella samalla kaverille kuulumiset tai kuunnella spotifyn soittolistoja tai äänikirjaa läpi.

 

 • Siivoa se vaatekaappi. Et tarvitse liian isoja/pieniä vaatteita, viimeksi kaksi vuotta sitten käyttämääsi paitaa tai viime kesän heräteostosta alennusmyynneistä. Varaa rohkeasti kirpputoripöytä, myy Facebookin kirppis ryhmissä tai lahjoita eteenpäin. Samalla pääset eroon myös vaatteista, jotka tuntuvat huonolta päällä tai saavat aikaan negatiivisia viboja.

 

 • Jokaisella on haaveita, jotka alkavat: ”Olisipa kiva joskus…” Toteuta jokin niistä. Jos haaveilet omasta taidenäyttelystä, matkasta tai vaikkapa yrityksen perustamisesta – ota askelia haavetta kohti. Nyt on hyvä aika siihen! Askel voi olla säästötilin luominen, kurssille osallistuminen, soitto jonnekin tai mitä tahansa muuta. Projektit tuovat myös sisältöä elämään ja saavat mielen virkeäksi.

 • Kahville! Oletko aina halunnut testata jonkun uuden erikoiskahvin, käydä tietyssä kahvilassa tai nähdä jotakuta tiettyä henkilöä? Se ei vie aikaasi kuin hetken, mutta parhaimmillaan pelastaa koko päivän. Nykyään monista kahviloista saa maidon tilalle otettua kaura -tai soijamaitoa, jota voin suositella jokaiselle edes kokeiltavaksi.

 

 • Vaihda puhelimesi teema tai tietokoneesi taustakuva. Itselläni lähes poikkeuksetta taustakuvana löytyy Sisun leveitä hymyjä, jotka saavat onnellisuuden tunteen menemään koko kehon lävitse.

 

 • Järjestä koti uuteen uskoon. Etsi sormikkaiden ja sukkien kadonneet parit samaan laatikkoon, järjestä samanlaiset mukit samalle hyllylle ja askartele ulko-oveen uudenlainen kevätkranssi. Vaihda järjestystä, verhoja ja tamppaa matot. Halpa tapa uudistaa kotia on myös päällystää yksittäinen kulahtanut lipasto dc-fixillä tai maalata se huonekalumaalilla. Sisustukseen ja järjestämiseen löytyy lukuisia hyviä ideoita ja vinkkejä Pintrestistä ja fb-ryhmistä.

 

 • Haasta itsesi opettelemaan jonkun kappeleen sanat, tekemään päivän hyvä teko, tekemään 30-päivän kyykkyhaaste tai opettelemaan leipomaan jotakin täysin uutta. Itse aion opetella tekemään paloauton muotoisen kakun ensikuun aikana, sillä taaperon 2-vuotis synttärit lähestyvät kovaa kyytiä.

 

 • Kokeile uutta urheilulajia. Se voi olla salilla oleva ryhmätunti, kuntolaitteet, lentopallo, kesällä sup-lautailu, laskettelu laudalla/suksilla, tennis, kamppailulaji.. Mitä tahansa, joka itseä vain kiinnostaa. Liikunnasta saa valtavasti energiaa, onnistumisen kokemuksia ja positiivista fiilistä.

Tässä nyt nämä minun vinkit tällä kertaa. Näitä listatessa sain itsekkin hieman ajateltavaa siitä, mitä tänä keväänä voisi puuhailla ja kokeilla.

-Lila

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.