VALIKKO
5.3.2019 18:07

Vinkit muovittomaan maaliskuuhun & hiustenpesuun ilman shampoota

Maaliskuun alkaessa bongasin muutamien yritysten mainoksista lauseen: ”olemme mukana muovittomassa maaliskuussa”. Innostuin asiasta itsekin, sillä pidempään olen tiedostanut muovin aiheuttamat haitat. Ajattelin esitellä kolme loistavaa keinoa karsia muovia pois just sun elämästä, lisäksi esittelen shamppoottoman vaihtoehdon hiustenpesuun ja jaan iloisen kuohari suosituksen.

Vuoden alusta lähdin tietoisena vähentämään omaa limsan kulutustani. Lopulta pahimman luokan Pepsi Max addiktina luovuin mustasta taikajuomasta siirtyen vissyyn. Myöhemmin huomasin, että olispa kiva jos niitä muovipulloja ei kerääntyisi nurkkiin ja vesi maistuisi raikkaalta kuin lasipulloissa.

Löysin ratkaisun: Lasinen kestopullo, joka kulkee mukanani kirjastolle, salille ja kotisohvalle. Omani on konepesun kestävä ja siinä on kaunis suoja.

Ja vauva-arjen pyörittäjät: myös lasisia tuttipulloja on tullut markkinoille. Meillä ei enää tuttipulloja ostella, mutta jos perheeseen tulisi vauva niin ehdottomasti kokeilisin! Hygieniasyistäkin, lasipullo on helpompi puhdistaa.

Ekokiva / 26.90€ /750ml

Toisen keinon säästää muovia sekä hillitä pahvimukien käyttöä – löysin jo vuosi sitten, kun Googlen haussa vastaani tuli ECoffee Cup. Ruohonjuuren kautta löytyy lukuisia ihania kuoseja, värejä ja kokoja.

Kuppi on valmistettu maailman nopeimmin kasvavasta ja kestävimmästä sadosta – bambukuidusta (sekä maissitärkkelyksestä ja vahvistetaan sideaineella). Muki on kokonaan BPA- ja ftalaattivapaa. Bambu on myös biohajoava materiaali, joten kun muki vain tulee tiensä päälle se hajoaa luontoon.

Erittäin kätevä ja kaunis, kun aamulla haluat kahvin mukaan. Plussaa tulee myös siitä, ettei nämä polta sormia toisin, kuin joidenkin kahviloiden take away -mukit.

 

Kolmas keino vähentää muovia on helppo jokaisen toteuttaa: valitkaa kaupassa ekopusseja tai paperipusseja ellei käytössä ole kestokassia tai vaikkapa reppua.

Muovittoman maaliskuun ei tarvitse tarkoitta täydellistä muovittomuutta. Pienillä asioilla, kierrättämisellä sekä valinnoilla voi kuitenkin vaikuttaa. Valinnat voi päättää itse ja luonto kiittää.

Sitten shampoottomaan hiusten pesuun. Viime vuonna kiinostuin kemikaalien vähentämisestä ja sen vaikutuksesta hiuksiin. Facebookin kautta löysin ihmisen, joka vinkkasi minulle ruisjauho pesun. Hurjimmat pesevät kuulemma täysin pelkällä vedellä. Facebookissa pyörii myös ryhmä, josta saa enemmän vinkkejä tällaiseen.

Testasin ruisjauhopesua ja yllätyin vaikutuksesta. Hiukset ovat puhtaat. Täysin shampoottomaan elämään en kuitenkaan ole alkanut. Vaikka ruisjauhot ovat toimivia – oma tukkani vaatii shampoo pesun 1x/viikko. Lisäksi käytän latvoihin J. Mäen hoitoainetta/hiusnaamiota, jotta vaaleat latvani pysyisivät hyvinä.

Ruisjauhojen ansiosta kuitenkin niskatakut ja lievä sähköisyys ovat kadonneet ja hiukset ovat lähteneet kasvamaan vauhdilla. Ruisjauhot sisältävät paljon proteiinia sekä eri hivenaineita.

Ohje on helppo: 0.5dl ruisjauhoja ja 2-3dl lämmintä vettä.

Seos näyttää aluksi melko paksulle, mutta kun malttaa antaa sen liota rauhakseen ja siivilöi – siitä tulee pehmeää. Itse en aina jaksa, jolloin pesen vain noin.

 

Ja lopputulos – puhdasta!

Tähän loppuun vielä löytämäni hyvä kuohuviini heille, jotka erityisen kuivasta ja iloisesta ulkomuodosta pitävät. Hintaa pullolla oli hitusen alle 13€.

 

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

🌻Lila

Kommentit

  • Sini

    Ruisjauhoilla hiusten peseminen kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Se onkin ihan uusi juttu minulle 😀 Onko tuota jauho-vesi-seosta vaikea saada hiuksista pois? Takertuuko se tukkaan? Kuulostaa kyllä ihan mahtavalta, varsinkin jos se saa hiukset kasvamaan nopeasti!

     0
  • Lila Saarlotta

    Ei takerru tukkaan. Monesti jos en ole jaksanut siivilöidä, ni kuivana oon harjannu jääneet jauhot lavuaariin. Siivilöitynä ei ole sitäkään vaivaa ollut. Omalle tukalle ollut pelastus, kun pitkistä ja vahvoista hiuksista haaveillut vuosia.

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.