VALIKKO
11.6.2019 21:44

Asiaa kehovihasta, kehopositiivisuudesta ja itsetunnosta

kehopositiivisuus blogi

Kehoni on jaksanut kantaa minua koko elämäni, vaikka en ole aina ollut sille paras ystävä. Elämä on jättänyt siihen jälkensä: on arpia, raskausarpia, selluliittia, kesän temmellyksen mukana tulleita mustelmia. Kaunistelematta voin sanoa että lähes koko elämäni olen vihannut kehoani. Se on aina ollut mielestäni liian vähän sitä tai liian paljon tätä. Kesällä asia, joka on monille itsestäänselvyys, ei ole sitä minulle, nimittäin shortsien pukeminen jalkaan. Vältän sitä viimeiseen asti.

Etenkin some ja mainokset luo ihan kamalasti paineita, että pitäisi olla tietyn muotoinen tai tietyn kokoinen, että saisi pukeutua tietyllä tavalla. Mainoskasvoina toimivat edelleen langanlaihat mallit, jotka antavat epärealistisen ajatuksen siitä, että pitäisikö minunkin olla tuollainen jotta voin pukea mainosten vaatteet päälleni. Virheetön, hoikka, lähes täydellisyyttä hipova vartalo, pyykkilautavatsa ja treenattu takapuoli. Kehoja on monenlaisia ja totuus on se, että just sulla on oikeus pukeutua vaikkapa niihin shortseihin tai kauniiseen kesämekkoon, eikä kenellekään ole siihen oikeutta puuttua. Ikävät kommentit satuttavat ja jäävät elämään pitkäksikin aikaa mieleen, mutta ne kertovat enemmän kommentoijasta kuin sinusta. Tiedän, että ihmiset osaavat olla ajattelemattomia. Jotkut purkavat pahaa oloaan olemalla muille ilkeitä. Joillakin taas on vaan joku käsittämätön pakkomielle saada sanoa kaikki ikävä mitä sylki suuhun tuo. Et ole niiden sanojen arvoinen.

Huonon itsetunnon seurauksena voi syntyä äärimmillään kehoviha, joka syö elintilaa ja valtaa ajatukset. Huonon itsetunnon juuret voivat olla jo syvällä nuoruudessa tai jopa lapsuudessa asti, niin kuin omalla kohdallani on. Olin koulukiusattu ja aina jotenkin vääränlainen. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa työstämään itsetuntoa uudelleen. Pitkäaikainen ajatuksiin juurtunut huonommuuden ajatusmalli ei muutu hetkessä, mutta jokaisella on oikeus kokemukseen, että minä riitän. Ole armollinen, ihana oma itsesi, sillä sinä olet sopiva juuri tuollaisena. Katso itseäsi lempeästi peilistä ja kirjoita vaikka peilisi kulmaan huulipunalla muistutus: ”olet ihana!”. Minä itse ajattelen, ettei rumaa ihmistä olekaan. Jokaisessa on jotakin kaunista, myös sinussa ♥

Kuva on kolmen vuoden takaa, kesältä, jolloin (myös) kamppailin pitkään olisiko minulla oikeus pukeutua shortseihin ja crop toppiin. Vastaus on: kyllä on. Mikäli itse pohdit samaa kysymystä, vastasin sinulle aivan samalla tavalla. Sä olet just sen arvoinen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.