VALIKKO
3.5.2016 19:34

DIY: keksirasia & amerikkalaisten suklaakeksien resepti

pic_24

Äitienpäivä lähestyy ja useat varmasti pohtivat miten muistaisi tänä vuonna äitiään. Itsetehty lahja on aina mieleinen ja mulla onkin mielessä yksi tosi kiva lahjaidea, nimittäin keksirasia joka on täytetty itsetehdyillä suklaakekseillä.

Keksirasiaa varten tarvitaan:

DSC01869

Kuumaliimapistoolin voi halutessaan korvata teipillä, mutten takaa että se pysyy sillä kovin hyvin. Koitin sitä itse eikä se ainakaan mun pahvilautasessa pysynyt.

Rasian tekeminen aloitetaan leikkaamalla alla olevan kuvan mukaiset halkiot.

DSC01853 (1)

Leikkaamisen jälkeen pahvilautanen taitellaan muotoonsa, alla on siitäkin mallikuva. Toivottavasti saatte siitä selvää!

DSC01853 (1) kopio

Taittelun jälkeen pahvilautanen saa rasian muodon, mutta reunat pitää liimata kuumaliimapistoolilla. Vaikein osa on nyt ohi.

DSC01855

Jotta rasia ei näyttäisi tylsältä, se kannattaa maalata tai koristella kivaksi. Kun rasia on koristeltu, sisälle laitetaan leivinpaperia ja se täytetään kekseillä. Valmista!

DSC01874

Mulla on myös aivan ihana ohje Amerikkalaisille suklaakekseille, jonka aattelin jakaa myös teille. Ohjeen mukaan valmistuu 40 keksiä mutta ainesosat voi vaikka puolittaa jos haluaa pienemmän annoksen. Mä teen aina ton 40 kpl, koska nää on vaan niin ihania että ne kyllä menee ihan hetkessä vaikka se määrä kuulostaakin tosi isolle. 😀

DSC01891

DSC01832

Mitä tykkäsitte tästä DIY-ohjeista? Meneekö kokeiluun?

Kommentit

 • Awwwww! Ihastuttava idea, käsintehty lahja on mitä mahtavin lahja <3 Puhumattakaan siitä, että sehän on tosi persoonallinen ja huomaavainenkin 🙂 Nuo keksit ovat varmasti hirmy herkullisia, toisaalta, empä ole koskaan maistanutkaan huonoa kekua ;P

   0
 • Enni

  Kiitos 🙂 Noi oli kyllä aivan ihania <3

   0
 • Enni

  Kiitos! Tein äitille tällaisen viime vuonna ja se kyllä tykkäsi tosi paljon 🙂 Ite kans tykkään sellaisista persoonallisista ja itsetehdyistä lahjoista joista huomaa että toinen on nähnyt vaivaa lahjan eteen. Onhan ne, viimeksi taisi nuo 40 keksiä olla viikossa syöty 😀

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.