VALIKKO
9.3.2019 23:38

Dokumenttisuositukset, maaliskuu

Katson aika paljon dokumentteja, ja ajattelin että voisi olla kiva tehdä blogiin uusi postaussarja, jossa jaan joka kuulta omat dokumenttisuositukseni. Tykkään katsoa aika laajalti erilaisia dokumentteja, mutta yleensäkin terveys, hyvinvointi, mielenterveys yms. asiat kiinnostavat. Dokumentit on hyvä tapa laajentaa maailmankatsomusta ja niiden katsominen on kivaa ajanvietettä iltaisin 🙂 Tässä siis maaliskuun dokumenttisuositukseni Yle Areenasta:

”Vuosaaren prinsessa Jasmin Britney rakastaa meikkejä, koruja ja kauniita juhlamekkoja sekä kaikkea kiiltävää ja vaaleanpunaisesta. Hän ei käy töissä, ei opiskele ja poistuu talvella vain harvoin kotoaan. Hänen suurin intohimonsa ovat kalliit Christian Louboutine -kengät, joilla hänen on mahdoton kävellä. O: Vuokko ja Virva Kunttu. T: Franckforsten Oy, 2018.”

Katso dokumentti täältä

”Dokumentti rytmisen voimistelun maajoukkueen unelmasta osallistua Tokion olympialaisiin vuonna 2020. Suomi ei ole päässyt koskaan niin pitkälle, mutta nykyisellä joukkueella on siihen mahdollisuus. Ohjelmassa seurataan voimistelijoiden arkea, johon ei mahdu juurikaan muuta kuin harjoituksia, kilpailuja ja koulunkäyntiä. Filmus Oy, 2019.”

Katso dokumentti täältä

”Syömishäiriöt ovat vakavia sairauksia, jotka ovat raskaita niin potilaalle itselleen kuin hänen lähipiirilleen. Maria sairastui aikuisena anoreksiaan ja oli vähällä menettää henkensä sen takia. Hän kamppaili pitkään ahdistuksen ja peilikuvansa kanssa, kunnes kohtasi lopulta sisäisen demoninsa, joka oli syy hänen sairastumiseensa. Ohjaaja: Jan-Olov Svarvar, Suomi, 2018.”

Katso dokumentti täältä

”Ericillä on Touretten syndrooma, joka voi hetkessä muuttaa tyynen pikkupojan aggressiiviseksi, hävyttömyyksiä huutavaksi riiviöksi. Tourettella ja kielivaikeuksilla on myös ihmeellinen puolensa: Eric puhuu 29 eri kieltä.”

Katso dokumentti täältä

”Tismalleen samana päivänä syntyneet Eila ja Hemmi Jaara kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa vasta 90-vuotiaina. 94-vuotiaan avioparin elämä Yli-Iissä on täynnä hellyyttä ja rakkautta. Ohjaaja Roosa Maskonen.”

Katso dokumentti täältä

”Anna Tishenko työskentelee edelleen Tshernobylissä aivan sen reaktorin lähellä, jonka räjähdys mullisti hänen elämänsä. Ydinvoimaonnettomuus autioitti Annan kotikaupungin Prypjatin. Hän ei ole nähnyt kotiaan 30 vuoteen.”

Katso dokumentti täältä

”Taidemaalari ja kirjailija Maaria Oikarinen elää loppuelämänsä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.- Olen ollut sairaalassa ainakin viisi kertaa sekä manian, masennuksen että sekamuotoisen jakson vuoksi. Ja nyt kahden viimeisen vuoden aikana peräti kolme kertaa.”

Katso dokumentti täältä

”Vilma sairastaa verisyöpää. Kantasoluluovuttaja pelastaisi hänen henkensä, mutta sopivaa ei vielä ole löytynyt.”

Katso dokumentti täältä

Tykkäättekö te katsoa dokumentteja ja mitä mieltä ootte tällaisesta uudesta postaussarjasta?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.