VALIKKO
2.12.2015 22:48

Elämäntapamuutos

Blogini ei oo vaikuttanut yhtään omanlaiselta. Tuntuu että ihmiset ovat saaneet minusta aivan erilaisen käsityksen kuin mitä oikeasti olen. Muutinkin jo ulkoasua vähän enemmän sellaiseksi joka kuvaa minua. Kirjoitin esittelytekstin ja ”kuka olen?” -tekstin uudelleen. Ulkoasu tulee varmaan saamaan muutoksia vielä tässä lähiaikoina, haluaisin jotain kivoja yksityiskohtia tänne blogiin sillä nyt tämä näyttää omaan silmään vähän pliisulta. Elämässä on muutenkin menossa elämäntaparemontti, joten ajattelin tässä postauksessa vähän koota yhteen tavoitteitani.

1. RUOKA

Helposti tulee syötyä päivästä toiseen einesruokia. Laiskoina päivinä ajattelee että jos nyt tämän kerran vielä syö sitä Saarioisen makaronilaatikkoa (joka muuten on aivan kuvottavaa). Huomaahan sen olossakin kun ruoka on epäterveellistä ja kasviksetkin unohtuvat lautaselta liian usein. Väsyttää ja mahaan koskee.

Tästä lähtien aion kiinnittää huomiota enemmän ruuan laatuun. Se tietää pientä rahanmenon lisääntymistä, mutta aion kyllä panostaa ruuan laatuun. Pidemmän päälle tämänlainen ruoka tuntuu tuhoavan terveyden. Luomuruoka ei ole kuin hieman normaalia kalliimpaa, joten ainakin kasvikset voisi vaihtaa luomuun. Kyllä sen useimpien kasvisten maussakin huomaa.

Einesruuat pois ja tilalle kotitekoista ruokaa! Aion tästä lähtien ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä ruuat suurimmaksi osaksi itse. Vaatihan se aikaa ja joskus laiskana myös pinnistelyä, mutta ainakin vatsa kiittää.

DSC07600

2. LIIKUNTA

Ei liikaa eikä liian vähän. Olisi hyvä etsiä itselle sopiva liikuntamuoto, niin ettei liikkuminen ole vain pakollinen suoritus. Pelkkä kävelykin raittiissa ilmassa virkistää. Unohdan suosiolla motivaatiokuvat, sillä ne aiheuttavat vain paineita. Harrastin sirkusakrobatiaa neljä vuotta, mutta yliliikkuvien nivelten takia kivut olivat sellaisia että oli pakko sanoa heipat tuolle lajille.

3.  TÄYDELLISYYTEEN PYRKIMINEN

Olisi hyvä vähitellen oppia että täydellisyyttä ei olekaan. Koulujutut ja oikeastaan kaikki mihin ryhdyn, on täytynyt aina tehdä viimeisen päälle tarkasti. Se on aikaa ja mieltä kuluttavaa. Aina ei tarvitse onnistua kaikessa.

DSC02490

4. MUIDEN MIELLYTTÄMINEN

Olen yrittänyt jo pitkään miellyttää muita, saada hyväksyntää vain myötäillessäni muiden mielipiteitä. Ollut sanomatta jos joku asia ei ole mielestäni niin kuin toinen sanoo. Olisi hyvä päästä siitä myötäilijän roolista eroon ja uskaltaa rohkeasti olla oma itsensä.

5. ELÄMÄNRYTMI

Kahdeltatoista nukkumaan ja seitsemältä ylös, ei enää tuollaista unirytmiä kiitos. Säännöllinen elämänrytmi ja unirytmi on sellainen asia johon pyrin. Unirytmin kannalta se on onnistunut, oon aikastanut nukkumaanmenoa ja herättyäkin tulee ihan ihmisten aikaan. Elämänrytmi taas voisi olla hieman suunnitelmallisempi, nyt se on sellainen että mennään fiiliksen mukaan. Kun päivä alkaa, mulla on yleensä yksi pakollinen meno ja loput päivästä teen sitä mitä tekee mieli.

DSC01971

6. OMAT TAVOITTEET

Itselle tekisi ihan hyvää miettiä tietoisesti tavoitteita ja vaikka listata ihan paperille ylös. Etsiä tavoitteita, jotka vievät elämässä eteenpäin ja jotka saavat odottamaan tulevaa. Se voi olla hyvä ruoka, rentoutumishetki pitkän päivän jälkeen, jokin tapahtuma tai vaikka ensi vuonna häämöttävä lomamatka. Tavoitteet auttavat jaksamaan ja tuovat arkeen jotain piristystä.

Kommentit

  • Sofia / Kaksinaamainen

    Nämä kuulostavat juurikin vuosi sitten mun omasta suusta tulleilta! Jokainen omalla tavallaan tärkeä 🙂 Pidä leuka pystyssä, ole oma itsesi ja jyrää eteenpäin omalla voimallasi! Mulle tuli hyvinkin tutuksi negatiiviset ihmiset, kun sain vihdoin sen oman persoonan ja äänen esille, enkä antanut kenenkään enää kävellä mun ylitse. Muista pysyä vahvana 🙂 Ruokavalion ja liikunnan osalta tsemiä muutokseen, jahka pääset siihen omaan rytmiin, olo tulee olemaan mahtava! Isot tsempit ja energiaboostit sinne <3

     0
  • Enni

    Kiitos kommentista 🙂 uskon kanssa että ruokavalion parantaminen helpottaa kyllä huomattavasti oloa! Kiitti paljon tsemppikommentista, mahtavaa että joku jaksaa kannustaa!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.