VALIKKO
17.4.2019 23:20

Esittelyssä lempikoruni

Tein joskus blogin alkuaikoina postauksen lempikoruistani, ja en ole koskaan ollut tyytyväinen sen postauksen kuviin. Siispä päätin että toteutan tuon postauksen nyt uudelleen. Käytän yleensä aika paljon kaulakoruja, mutta rannekorujen, kellojen, korvakorujen ja sormusten käyttö jää vähemmälle. Mun suosikkikorujen listasta löytyy silti niitäkin. Tykkään siitä että pienillä koru-yksityiskohdilla saa kivan lisän asukokonaisuuksiin, ja tuntuu että ikään kuin jotain puuttuisi jos ei mulla olisi joskus jotakin korua päällä. Käytän yleensä aina hopeita koruja, enkä omistakaan muuta kuin yhden kultaisen korun (joka oikestaan löytyy myös listastakin). Hopea on jotenkin kivempi ja seesteisempi väri ja vierastan jotenkin kultaista väriä mun iholla. Panostan yleensä koruissa hieman kalliimpiin yksilöihin, sillä ne säilyvät paremmin käytössä. Multa ei oikeastaan taida edes löytyä tällä hetkellä mitään vaatekauppojen halvempia koruja, enkä aio niitä ostakaan, koska olen todennut että ne menee väistämättäkin aina heti rikki, värjää ihon tai aiheuttaa allergiaa. Nyt kuitenkin esittelemään kaikki 11 lempikoruani 🙂

kalevala euran sydän

Tämän Kalevalan Euran sydän-korun sain muistaakseni joskus nuorempana joululahjaksi, ja se on mielestäni ihanan tyttömäinen. Tykkään tosi paljon Kalevalan koruista, sillä ne edustavat minulle suomalaisuutta. Ne ovat myös ajattomia, sekä kätkevät jotenkin sisäänsä palasen historiallisuutta. Tämä koru on kulkenut kaulassani jo teini-iästä saakka enkä ole kyllästynyt siihen vieläkään. Kalevalan korut säilyvät käytössä pitkään ja ovat laadukasta tekoa.

kelttikorut

Tämän korun ostin viime vuonna syysmessuilta Kelttikorut-nimisen yrityksen pisteeltä ja siitä lähtien se on ollut kaulassa lähes päivittäin. Tämä on varmaan yksi käytetyimmistä koruistani, sillä se sopii yksinkertaisuutensa vuoksi niin monen vaatteen kanssa. Koru on nimeltään Kelttikilpi, ja sen kerrotaan olevan ”energian ja henkisen voiman kilpi”. Tätä ei ole enää myynnissä Kelttikoruilla, mutta kyseiseltä yritykseltä löytyy monia muita kivoja mytologisia kelttikoruja, joilla on mielenkiintoiset taustatarinat.

nomination kaulakoru

Nominationin siipikorun ostin itselleni piristykseksi pari vuotta sitten. Halusin ostaa itselleni siipikorun, sillä ajattelin sen olevan symbolinen mekitys siitä, että olen suojassa, eikä ole syytä pelätä. Halusin että muistan sen aina kaikkialla minne kuljen, ja pitämällä tätä korua tunsin olevani turvassa. Noihin aikoihin elämä oli aikamoista vuoristorataa ja erilaiset pelko-oireet hallitsivat elämääni päivittäin, joten halusin kokea edes hetken oloni pelottomaksi ja vaikka kuulostaakin ehkä kummalliselta niin tämä koru kaulassa tunsin niin.

kalevala medaljonki

Tämä Kalevalan medaljonki kätkee taas sisäänsä paljon muistoja, ja on tunnearvoltaan arvokkain koruni. Sain sen tädiltä rippilahjaksi, ja sisälle on kaiverrettu ”Enni 1.8.2010”. Tuo päivämäärä oli konfirmaatiopäiväni. Tykkään korusta erityisen paljon, sillä olin haaveillut sopivan pienestä ja sievästä medaljongista jo pitkään. Kanteen kaiverrettu kukkaköynnös tekee myös korusta erityisen kauniin.

DSC04290-01

En laske itseäni kovin uskonnolliseksi ihmiseksi, vaikka kirjahyllystäni löytyy Raamattu ja uskonnot ovat mielestäni muuten vaan kiehtovia. En tiedä uskonko mihinkään suurempaan, tavallaan, tavallaan en, mutta kun tämä risti on kaulassani, tunnen myös olevani jotenkin turvassa. Ostin tämän itselleni rippilahjarahoilla rippilahjaksi itselleni, ja muistan vaan että tämä maksoi aivan kamalasti enkä todellakaan tiedä miksi ostin tämän kultaisen värisenä koska en ikinä ole tykännyt kultaisen värisistä koruista 😀

lempikoruni blogi

Tämän kellon ostin Espanjasta, ja se on feikki-Daniel Wellington. En yleensä osta feikkikoruja, mutta Espanjassa näitä myytiin joka kadunkulmalla ja koska aidon Daniel Wellingtonin hintaluokka ei ihan napannut mun budjetille, niin päätin maksaa tästä feikistä 15 euroa. Tässä ainakin hinta kertoi laadun: kello on ollut hieman alle vuoden käytössä, viisarit on pysähtynyt, sekä kellon lasi rikki kun kolautin sen vahingossa keittiön tason kulmaan. Haaveilen kyllä samanlaisesta aidosta Daniel Wellingtonin kellosta, sillä luulen että se olisi vähän laadukkaampi. En yleensä osaa oikein käyttää kelloja, mutta nämä Daniel Wellingtonin kellot ovat klassisen kauniita ja sopivan siroja.

nomination rannekoru

Nominationeja on kertynyt mulle kolme ja tykkään edelleen kerätä niihin paloja sillä niillä saa korusta luotua omannäköisen ja kerrottua oman tarinansa. Mun Nominationista löytyy mm. kamera, voimistelija, aurinko ja kuu, ylioppilaslakki, rusetti, kitara, sekä Espanjan ja Suomen liput. Nomination-korut sopivat asun kuin asun kanssa ja erilaisia paloja on valittavana kivan paljon.

lempikoruni postaus

Tämän helmi-timanttirannekorusetin ostin alun perin ylioppilasjuhlia varten, mutta se on välillä päätynyt mulle myös käyttöön ihan arjessakin, vaikka onkin aika juhlava. Etenkin yksinkertaisen valkoisen pitsipaidan kanssa nämä sopivat kivasti. Tämä on ehkä ainoa koru joka ei ole hopeaa ja helmistäkään en tiedä onko ne oikeita helmiä, mutta tämä ainakin vaikuttaa laadukkaalta korulta.

lempikoruni blogipostaus

Hupsis, korvakoruista itse asiassa multa löytyy muutamia halvempia versioita, kuten nämä timanttiset pyöreät korvakorut. 😀 Nämä ovat säilyneet käytössä jo pitkään, vaikka ovatkin vähän tummentuneet. En muista mistä ostin nämä alun perin, varmaan H&M:ltä.

lempikoruni

Nämä korvakorut ostin myös ylioppilasjuhliin, mutta tykkään käyttää näitäkin välillä arjessa. Nämä ovat sellaiset roikkuvat, yläosa on timanttinen ja siitä roikkuu helmi.

 

DSC04287-01

Sormuksista tykkään myös paljon (Pandoran sormuksista haaveillessa…<3), mutta omistan vain yhden sormuksen. Tämä on hopeinen ja koristeena on pieni väritön kivi. Ainoa pikku miinus tulee tuosta kivestä, sillä se on sellainen ulokkeinen ja tarttuu helposti kaikkialle (mm. kaulaliinaan) ja onnistun aina raapimaan sillä kasvoihin punasia viiruja…Tämä sormus on kuitenkin sopivan yksinkertainen ja siro arkikäyttöön.

 

Mikä näistä oli teidän lempikoru ja tykkäättekö te käyttää koruja?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.