VALIKKO
14.7.2019 16:00

Ihonhoidon ja epäpuhtauksien pelastaja: teepuuöljy

Teini-ikäisenä ihonhoitoni oli helppoa; riitti että pesin kasvot silloin kun jaksoin ja puhdistin meikit ennen nukkumaanmenoa. En kärsinyt ikinä finneistä, mustapäistä tai mistään muustakaan. Kahdenkympin tienoilla alkoi kuitenkin ihoni kukkia ja kärsin todella vaikeasta aknesta erään lääkityksen seurauksena. Jouduin syömään monta lääkekuuria ennen kuin ihoni palasi taas ennalleen. Akne söi itsetuntoa ja kävin läpi epätoivon vallassa mitä erilaisempia tuotteita siinä toivossa että ne pelastaisivat takaisin sen virheettömän ihon joka minulla oli nuorempana. Kiitos kuitenkin aknelääkekuurien ja itselle löytyneiden sopivien ihonhoitotuotteiden, ihoni on palautunut taas sellaiseksi kun se on aina ollutkin. Minulle tulee harvoin epäpuhtauksia, ihoni ei kiillä, ja aknekin on pysynyt loitolla.

Aknen jälkeen olen kuitenkin kiinnittänyt erityistä huomiota ihoni hoitoon, ja tartun heti toimeen jos huomaan epäpuhtauksia ilmestyvän. Olenkin löytänyt itselleni sopivan aineen ihonhoidossa, joka on totaalinen ihmeaine epäpuhtauksia vastaan, nimittäin teepuuöljy. Taistelua epäpuhtauksia vastaan riittää kaksi tässä postauksessa esiteltyä tuotetta, joten kylpyhuoneen kaappi ei täyty tuhansista puteleista ja purkeista.

Mikä on teepuuöljy ja mitkä nämä kaksi tuotetta sitten ovat?

teepuuöljy

Mikä ihmeen teepuuöljy?

Teepuuöljy on eteeristä öljyä sisältävä tuote, jolla on antibakteerisia ja antiseptisiä vaikutuksia, joten se sopiikin erinomaisesti aknen, mustapäiden ja erilaisten iho-ongelmien hoitoon. Ihonhoidon lisäksi teepuuöljyllä voidaan hoitaa tulehtunutta ihoa, kynsisientä, hyttysenpuremia sekä helpottaa psoriasiksen oireita. Höyryhengityksen avulla teepuuöljy helpottaa tukkoista nenää ja flunssan oireita. Teepuuöljyä ei saa käyttää sisäisesti.

teepuuöljy the body shop

Teepuuöljy

Toinen näistä käytössäni olevista teepuuöljytuotteista on varmaan se yleisin teepuutuote, eli tea tree oil. Käytän itse The Body Shopin teepuuöljyä. Se on 100% vegaaninen ja sitä toimitetaan yhteistyökaupan kautta Keniasta. Tämä kaupankäynti auttaa viljelijöitä saamaan säännölliset tulot, jotta he voivat kehittää kestäviä viljelymenetelmiä ja rahoittaa yhteisöprojekteja alueellaan.

Käytän teepuuöljyä ongelmakohdissa, ja se parantaa usein epäpuhtaudet jopa yhden yön aikana. Levitän tätä yleensä illalla ennen nukkumaanmenoa, joskus myös aamulla jos en meikkaa ihoa. Pakkaus on pieni 10 ml purkki, mutta tämä on erityisen riittoisaa joten hinta 6,90€ ei ole mielestäni liikaa tästä. Tuote kuivattaa hieman ihoa, mutta siksi käytänkin sen kanssa alla näkyvää tuotetta, josta päästäänkin sen esittelyyn!

teepuuöljy kokemuksia

Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask

Eli toinen tuote on myöskin The Body Shopin Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask eli yönaamio. Tämän levitän iholle sen jälkeen kun olen antanut teepuuöljyn hetken kuivaa ongelmakohdissa. Kyseessä on myös 100% vegaaninen tuote, joka sopii niin rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle kuin normaalille iholle, jossa on ajoittain epäpuhtauksia. Täydellinen siis ainakin mulle, sillä luonnehtisin ihoani juurikin normaaliksi ihoksi, jossa on ajoittain epäpuhtauksia. Tuote ei tuki ihohuokosia ja se kosteuttaa ihoa sopivasti ainakin näin kesäaikaan. Se tekee ihosta mattapintaisen, ja aamulla herätessä virkistää ja raikastaa ihoa, kun on saanut vaikuttaa iholla yön yli. Iho on ihanan rauhoittunut ja punoitus vähentynyt tämän käytön myötä. Tämä puree hyvin myös epäpuhtauksiin teepuuöljyn rinnalla.

Tuote on koostumukseltaan geelimäistä, ja hyvin riittoisaa myöskin. Mulla on 75 ml purkki säilynyt jo ainakin puoli vuotta käytössä ja sitä on kulunut vasta vähän alle puolet. Tämän hinta on 19,50 €, joka hieman kirpaisee, mutta riittoisuuden vuoksi sen hinnan sopii pistää tähän, koska tämä tosiaan säilyy käytössä niin kauan. Tämä tuote on myös yhteistyökaupan teepuuöljytuote Keniasta.

Onko teepuuöljy teille tuttu tuote ihonhoidossa?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.