VALIKKO
1.11.2017 13:55

Ihonhoitovinkkejä + hyväksi todettuja tuotteita

PicsArt_10-29-03.41.18

♥ Vaihda tyynyliinasi usein, sillä se kerää yllättävän paljon bakteereita.

♥ Puhdista välillä kännykän näyttö, sekin kerää likaa ja bakteereita.

♥ Juo vettä ja muista terveelliset elämäntavat. Monilla rasvainen ruoka lisää epäpuhtauksia, joten koita vähentää niitä ruokavaliostasi. Stressi lisää myös epäpuhtauksia, joten koita löytää itsellesi oikeat stressinhallintakeinot.

♥ Puhdista meikit hellävaraisesti. Itse käytän silmämeikkien poistamiseen Cliniquen Take the day off -silmämeikinpuhdistusainetta, ja meikkivoiteen poistamiseen Nivean Sensitive 3 in 1 Micellar wateria. Cliniquen meikinpuhdistusaine poistaa silmämeikit hellävaraisesti kuivattamatta tai hankaamatta ikävästi ihoa. Nivean misellivesi on myös hellävarainen meikinpuhdistusaine, jonka avulla meikit saa pestyä nopeasti pois.

♥ Muista ihon kosteutus, etenkin talveen päin mentäessä!

DSC01821

♥ Älä koskettele ihoa turhaan, äläkä yritä itse puristella finnejä. Mikäli välttämättä haluat sen tehdä, tee se puhtailla vanupuikoilla. Muista että finnien puristelusta voi jäädä ikäviä arpia ihoon ja finnit voivat tulehtua.

♥ Löydä itsellesi sopivat ihonhoitotuotteet. Itse olen todennut hyväksi alla näkyvät tuotteet, joita käytänkin lähes päivittäin. Neutrogenan tuotteita voin ehdottomasti suositella, etenkin tuota spot stress controlia. La Roche-posaylta käytän mattapinnan tekevää kasvovettä, se on kätevä sillä aamuisin kasvojen pesun sijaan voi pyyhkäistä kasvot tällä. Meikin alla käytän myös La Roche-posayn rasvaa, se tekee ihosta mattapintaisen ja kosteuttaa hyvin. Iltaisin käytän apteekista saatavaa Ceralan perusvoidetta. Kasvonaamioista olen todennut parhaaksi Lumenen turvenaamion, josta olenkin tehnyt postauksen, jonka pääsee lukemaan täältä.

♥ Kuori kasvot ja laita iholle kasvonaamio ajoittain. Kuoriminen puhdistaa kuolleen ihosolukon ja kasvonaamio antaa iholle tarvittavan hoidon. Etsi iho-ongelmillesi sopiva kasvonaamio.

♥ Puhdista iho kaksi kertaa päivässä. Muista myös puhdistaa meikit ennen nukkumaanmenoa.

DSC01825

♥ Body shopin teepuuöljyn ja Neutrogenan Visibly clear spot clearing rapid treatment gelin (huh mikä nimi :D) totesin tosi hyväksi täsmähoidoksi finneihin, silloin kun mulla oli akne.

♥ Vältä vahvasti alkoholipitoisia tuotteita, ne rasittavat ihoa.

♥ Pese meikkisiveltimiä ajoittain. Kuinka vaikeaa tää voikaan olla, mä oon nimittäin niin laiska siveltimien pesun suhteen 😀 Pitäisi yrittää tsempata tässä. Käytän itse Kicksin Makeup brush shampoota, jonka olen todennut hyväksi.

♥ Suojaa ihosi auringolta, jotta ihosi ei kärsi. Lisäksi aurinko vanhentaa ihoa. Mattapinnan tekevät aurinkovoiteet ovat käteviä, sillä silloin iho ei kiillä eikä aurinkovoiteiden käyttö ole ikävää.

DSC01807

Käy ihotautilääkärin luona, mikäli muut keinot eivät auta. Itse jouduin pariinkin otteeseen käymään ihotautilääkärillä, kun akne ei enää parantunut kotikonstein. Ihotautilääkäri pystyy tarvittaessa määräämään lääkkeet aknen hoitoon, itse käytin Tetrarysalia, joka auttoi hetken, ja tämän jälkeen Isotretinoinia (myydään myös nimellä Roaccutan). Isotretinoinin haittavaikutukset pelottaa monia ja olihan se aivan kamalaa kun pari viikkoa lääkkeen aloittamisen jälkeen koko iho oli pahemmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, mutta kun kestää kaikkien haittavaikutusten yli niin hyödyt on suuremmat kuin haitat. Mulla akne parani ihan täysin, eikä lähes vuoteen ole tullut yhtään epäpuhtauksia. Lääkekuuri pelasti täysin mun ihon sekä itsetunnon, joten suosittelen kääntymään lääkärin puoleen jos muut keinot ei enää auta. Itse viivytin käyntiä pitkän aikaa, mutta myöhemmin kaduttaa kun en mennyt sinne jo aikaisemmin, turhaa siedin vaan tilannetta.

Toivottavasti tässä oli teille tarpeellisia vinkkejä ja kertokaa ihmeessä jos teilläkin on jotain lisättävää listaukseen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.