VALIKKO
23.11.2019 21:17

Ilon pilkahduksia kaamoksen keskellä

Valoa on tähän aikaan vuodesta aivan minimaalisesti ja se voi vaikuttaa luonnollisesti myös mielialaan. Tänään aurinko kuitenkin piristi hetken, kun paistoi pitkästä aikaa jostakin horisontista puiden takaa. Luonto on silti pukeutunut harmaaseen. Värittömyys on latteaa aistimusta silmille, välillä kaikki tuntuu sananmukaisestikin harmaalta arjelta. Kaamosmasennuksen suhteen uskallan kuitenkin ehkä huokaista helpotuksesta, sillä toivottomuuden tilalla on herännyt toivon kipinä pitkästä aikaa. Tästä talvestakin sitten selvitään, vaikka pelolla sitä odotin! Halusinkin tulla jakamaan teille tämänhetkiset asiat, jotka tekevät minut onnelliseksi, kun niitä eilen mielessäni listasin. Osa kevyempiä asioita, ja jotakin vähän syvällisempääkin!

sisustus-ideat

× Kävin viime viikonloppuna Tampereella vanhempieni kanssa, ja samalla poikettiin Ikeassa. Tarkoitus oli vain hakea kahdet valkoiset koristetyynynpäälliset, mutta kasvipuolella houkutus kävi liian suureksi…Kotoani löytyy entuudestaan kaksi huonekasvia, ja olin kaivannut kasveja palavasti lisää etenkin kun näin talvella ei voi parvekkeella viljellä mitään. Murattien kohdalla muistuikin mieleeni, että kirjahyllyn sisustusta suunnitellessani olin pohtinut kaapin päälle juurikin kahta murattia, mutta se ei ollut edennyt ajatusta pidemmälle. No nyt eteni, ajattelin ja nappasin mukaan sitten kaksi murattia. En ollut aivan varma miltä muratit näyttäisi sitten oikeasti siellä kirjahyllyn päällä, mutta kotona testatessa sopi ne mielestäni sinne oikein hyvin. Murattien kerrotaan olevan myös tehokkaita ilmanpuhdistajia, joten sellaiset kasvit ovatkin kivoja. Se on kyllä kumma miten suuri vaikutus hyvinvointiin on ainakin mulla sen seurauksena, että kotona on palanen luontoa ja vehreyttä!

scrunchie-glitter

× Kun nämä scrunchieiksi kutsut hiuslenkit ilmestyivät kauppoihin, ostin itsellenikin silloin yhden. Se oli mustan värinen ja vähän tylsä, enkä muutenkaan ole koskaan oikein tykännyt pitää hiuksia kiinni. Espanjasta ostin viime kesänä alennusmyynneistä pari scrunchieta lisää, mutten sillonkaan lämmennyt oikein näille, pidin niitä lähinnä kotona kun halusin hiukset pois tieltä. Kun kuitenkin aloin kiinnittää huomiota siihen, miten kivan yksityiskohdan niinkin yksinkertaisella asialla kuin värikkäällä hiuslenkillä saa aikaan, rakastuin näihin ihan täysillä! Eivät takuulla katko hiuksia ja musta on niin kivaa kun voi yhdistää erilaisia kuoseja vaikkapa johonkin yksinkertaiseen paitaan ja asu näyttää heti paljon monipuolisemmalta. Olisi kiva opetella tekemään näitä myös itse, mutta vanhempien ompelukone ei taida olla yhteistyökykyinen, heh…

twinings-cold-infuse-kokemuksia

× Ensin hehkutan tuota vasemmanpuoleista juomapulloa, jonka löysin Clas Ohlsonilta. Täydellisen värinen pastellinvaaleanpunainen. ♥ Pulloon mahtuu just sopivasti vettä, ja sen pystyy pesemään pesukoneessakin (t: laiska tiskaaja). Materiaaliltaan se on lasinen, joka on plussaa koska muovisten juomapullojen terveyshaitat ovat puhututtaneet paljon. Päällä oleva silikonisuoja tekee siitä kuitenkin kestävän kolhuilta.

Toinen hekutuksen aihe on nuo Twiningsin uudehkot Cold In’fuse-vesihaudukkeet. Ne ovat siis tuollaisia teepussien kaltaisia pieniä haudukepusseja, jotka tiputetaan vesipulloon antamaan veteen makua. Haudukepussit on valmistettu täysin luonnollisista ainesosista, eivätkä ne sisällä sokeria tai makeutusaineita, joten tämä on terveellinen valinta janojuomaksi. Valittavana on neljä eri makua, joista päädyin itse vesimeloni-mansikka-minttu-makuun. Mitä kauemmin pussin antaa olla juomapullossa (kannattaa ravistaa pulloa välillä), sitä paremmaksi maku muuttuu. Nämä ovat olleet oikein kivoja tavallisen veden piristäjiä ja täytyy joskus maistaa muitakin makuja!

kalenteri-blogi

× Kalenteri! Vuosia sitä yritin opetella käyttämään, ei onnistunut, ei sitten millään. Ostin bujonkin, jos se olisi mun juttu, mutta ei. Syksyllä kun koulut alkoi, päätin kuitenkin taas testata kalenterin käyttöä. Tämä kalenteri on vilahtanut myös jossakin aiemmassa postauksessa, mutta se on siis myöskin Clas Ohlsonilta. Kalenteri on kivannäköinen, mutta ennen kaikkea tärkeää on että aukeamat on järkevästi jäsennelty. Päivät on kellotettu ja niihin voi lisätä menoja aina tietyille kellonajoille. Joka viikon sivussa on myös paljon tilaa omille muistiinpanoille ja joka kuun alusta löytyy tilaa kirjata ylös omia tavoitteita tulevalle kuulle. Englanninkieliset viikonpäivät tuottivat aluksi vähän päänvaivaa ja sekaannuksia viikonpäivissä, mutta nyt niihin on jo tottunut.

Täytyy myöntää, että en pärjäisi nykyään ilman kalenteria, sillä laitan sinne ylös ihan kaiken muistettavan. Erilaiset tapaamiset hoituvat paremmin, kun kirjaa ylös sen mitä täytyy muistaa sanoa. Ja enää ei pöydät ja jääkaapin ovi täyty post-it-lapuista, kun kaikki muistettavat asiat on yhdessä paikassa. Rakastan myös sunnuntaisin suunitella tulevaa viikkoa!

elämä-blogi

× Vaikka elänkin kaikenlaisen epävarmuuden, muutosten, ja menetystenkin keskellä tällä hetkellä, tuli silti yksi päivä sellainen fiilis että oikeastaan kaikki on aika hyvin, tai ainakin järjestymässä. Iloa tuovat etenkin uudet ystävät, ja se että jaksaa myös pitää yhteyttä ihmisiin. Sosiaalisella verkostolla on kyllä suuri merkitys hyvinvointiin. En muistanut miltä tuntuu löytää sellainen henkinen yhteys johonkuhun, että vain kuukauden tuntemisen jälkeen tuntuu että oltaisiin tunnettu aina. Jutella syvällisiä tuntitolkulla ja silti ajatella että keskustelua voisi vielä jatkaa vähintäänkin saman mittaisen ajan. Tai kun ystävä jaksaa tulla työvuoron jälkeen mun luokse jakamaan iltapalahetken. Nauraa hassuille meemeille keskiyöllä. Ylipäätään se, että tuntee olonsa välitetyksi, hyväksytyksi ja huomatuksi. Olen kiitollinen läheisistäni ♥

Monet ovat kommentoineet, että elän elämässäni tällä hetkellä käännekohtaa, ja sellainen tunne mulla itsellänikin on. Ehkäpä jaan ajatuksia aiheesta seuraavissa postauksissa, siitä kun riittäisi juttua vaikka kuinka paljon! Lopetetaan siis tämä postaus tällaiseen vähän mystiseen lopetukseen… 😉

Mikä on ilahduttanut sua viime aikoina?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.