VALIKKO
26.12.2018 00:11

Joulu 2018

Nyt on sitten joulu tämänkin vuoden osalta ohi! Tuntuu että mitä enemmän ikää tulee, sitä nopeammin vuodet kuluvat eteenpäin, sillä tuntuu että ihan vastahan oli syksy ja juurihan sitä vasta odoteltiin joulua. Mun joulufiilis oli tosin tänä vuonna hieman kadoksissa, enkä edes kotiinkaan laittanut mitään jouluisia juttuja – edes kuusta. Vasta lauantaina sitä jotenkin alkoi tuntua jouluiselta ja tajusi että huomennahan se joulu jo sitten on.

Mun joulu kului aika perinteisesti. Aamulla lähdettiin vielä veljen kanssa hakemaan lähikaupasta loppuja jouluostoksia ja siitä suunnattiin kotiin joulupuurolle. Joulupuuron jälkeen käytiin mummon haudalla. Hautausmaa on kyllä niin upean tunnelmallinen jouluisin, että ihan meinasi kyyneleet nousta silmiin kun näki taas sen valomeren pimeyden keskellä. Hautausmaan jälkeen käytiin lämmittelemässä saunassa ja sitten päästiinkin syömään yhdessä jouluherkkuja, ja perinteisesti pöytään oli katettu niin kinkkua, laatikoita, lohta kuin karjalanpaistiakin sekä sienisalaatteja ja juustoa. Kun oltiin syöty vatsat täyteen niin avattiin lahjat, ja vaikka en ollut juurikaan toivonut mitään, niin joulupukki osasi yllättää tänäkin vuonna tuomalla kaikkea kivaa ja tarpeellista 🙂 Esittelen joululahjat vielä omassa postauksessa. Loppuilta kuluikin lahjoja ihaillessa sekä nauramalla vatsalihakset kipeiksi pelaillessa wiillä erilaisia pelejä.

Nyt iski hieman joulunjälkeinen haikeus, joka on varmasti monelle tuttu: sitä kun on odottanut koko vuoden tätä yhtä päivää, ja nyt se on ohi. Jotenkin joulu on mulle vuoden ainoa päivä, jolloin sallin itselleni oikeasti ja aidosti nauttia koko päivästä unohtaen kaiken stressin ja nauttien vaan läheisten seurasta ja lämpimästä tunnelmasta. Pitäisi kyllä tuoda palanen joulua ihan arkeenkin niin ettei joulu olisi ainoa päivä kun ehtii rauhoittua kiireiden keskellä. Seuraavaksi täytyykin alkaa odottaa uutta vuotta, ja suunnittelemaan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Toivottavasti teillä jokaisella oli mukava ja rentouttava joulu! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.