VALIKKO
12.6.2019 12:26

Kliseet – ehkä niillä on myös jotakin sanottavaa meille?

DSC06244-01

Tätini toi minulle Jyväskylässä vieraillessaan ihania tuliaisia: monta pakettia teetä ja kauniin rannekorusetin. Rannekorut olivat mielestäni jo alkuun kauniita, klassisia, hopean, kullan ja ruusukullan värisiä, pienin timantein koristeltuja. Rannekoruihin on painettu myös kolme sanaa, ehkäpä hieman kliseistä sellaista, ja vasta kotona niitä katsoessani tarkemmin tajusin että näillä sanoillahan on oikeastaan minulle tosi iso merkitys.

Spirit (suom. henki, sielu) on hieman vaikeaselkoisempi sana, mutta itse yhdistän sen henkisyyteen, jolla ei ole tekemistä uskonnollisuuden kanssa. Henkisyys on minulle hyvinvointia, läsnäoloa, sekä yhteyttä elämän ja minun välillä. Se on kykyä nähdä maailmaa ja asioita laajemmin, kuin vain sillä perspektiivillä miten näemme ne nyt.

Togetherness (suom. yhteenkuuluvuus) yhdistyy helposti parisuhteeseen, mutta itse yhdistän sen siihen, että saan olla yhdessä läheisteni kanssa ja tuntea toisten ihmisten läsnäolon voiman. Vaikka kirjoitin yksinäisyydestä vähän aikaa sitten blogissa, en ole täysin yksin. Minulla on välittävä perhe, ihanat sukulaiset ja muutama hyvä ystävä. Olen heistä onnellinen.

Viimeinen sana on passion (suom. intohimo) joka myös usein yhdistyy parisuhteeseen. Minulle se on sitä, että suhtaudun antaumuksella itselle tärkeisiin asioihin. Se on palavaa halua tehdä töitä itselle tärkeiden asioiden eteen ja nauttia niiden tekemisestä. Se on lämmön tunnetta sydämessä, innostumista, luovuutta ja itsensä toteuttamista.

Luulen että tämän rannekorun kliseisiksikin mielletyille substantiiveille löytyi syvällisempi merkitys, kun oikein mietti. Ehkäpä myös kuluneeksi muodostuneella, jopa ärsytystä aiheuttavalla ”live love laugh”:illakin olisi meille sanottavaa. Sehän on oikeasti tosi fiksusti sanottu: ”elä, rakasta, naura”! Siinä on mielestäni lyhyesti ja ytimekkäästi avaimet onneen.

Ärsyttävätkö teitä kaikenlaiset kliseet vai onko niillä teidän mielestä myös tärkeää sanottavaa?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.