VALIKKO
20.7.2016 22:08

KonMari – siivouksen elämänmullistava taika

Tästä kirjasta onkin puhuttu paljon ja monet ovat varmasti kuulleet siitä. En yleensä itse lue koskaan kirjoja, mutta tämä herätti heti mielenkiinnon. Melkein jokainen tietää sen tunteen kun on siivonnut, mutta tuntuu että turhia tavaroita vaan pursuaa joka paikasta eikä enää tiedä minne niitä laittaisi. Lisäksi siivouksen jälkeen ei mene kauaakaan kun kaikki on taas hujan hajan. KonMari kertoo kodin järkevästä järjestelystä ja koska itse ainakin kärsin noista edellämainituista ongelmista, päädyin ostamaan tuon kirjan.

KonMari

Kirja alkoi lupauksella siitä, että elämä tulisi mullistumaan täysin tämän kirjan myötä. Itse ajattelin että tällaista sekasotkua joka tässä asunnossa on, ei kyllä tulla pelastamaan yhdellä kirjalla. Koska kirjaa oli kuitenkin kehuttu, päätin suhtautua siihen positiivisin mielin.

DSC075631

Kirja jakaantuu kahteen osaan: tavaroiden karsimiseen ja järjestämiseen. Kun olin lukenut tuon karsimis-osuuden, kello oli yksi yöllä. Ryntäsin nurkkaan tungetun paperikasan luokse ja aloin heti miettiä mitkä niistä menisivät roskiin. En malttanut odottaa aamuun asti, sillä kirja oli niin inspiroiva ja motivoiva. Siivosin ehkä tunnin verran ja tämän aikana kertyi yksi pussillinen roskia. Ette uskokaan kuinka helpottunut olo oli kun jäljelle jäi vain muutama tarpeellinen paperi.

Mitä mieltä sitten olin kirjasta? Ensinnäkin luin sen kolmessa päivässä. Kolmessa!! Yleensä mulla menee ainakin pari viikkoa lukea parisataasivuinen kirja, mutta tää oli niin koukuttava että halusin vaan lukea koko ajan lisää. Voin todellakin sanoa että tuo kirja mullisti elämäni. Sen seurauksena varasin kirppispöydän, siivosin koko talon, heitin turhuuksia roskiin, järjestin kaikki kaapit uudelleen. Lopputuloksena täällä on puhdas ilma hengittää, ympärillä on tilaa liikkua ja mielikin lepää siistissä ja mielyttävässä elinympäristössä. Siivoamisprosessi on vielä hieman kesken, mutta voin myöntää olevani todella kiitollinen että luin tuon kirjan. Suosittelen sitä kyllä ehdottomasti.

Aattelin laittaa tähän vielä muutaman kuvan siivouksen jälkeisistä hyllyistä. Sain kirjan vinkkien avulla kaikki siistiin järjestykseen: tavarat ovat laatikoissa, astiakaapissa ei ole kaikki sekaisin ja petivaatteetkin on viikattu. Harmi etten ottanut kuvaa noista kaapeista ennen kirjan lukemista, sillä muutos on huomattava.

DSC07514

DSC07516

DSC07547

DSC07523

Ootteko te lukenut kyseisen kirjan / aiotteko lukea? Mitä mieltä olitte siitä?

Kommentit

  • Anonyymi

    Itselläni on just lukulistalla tuo kirja! Pakko lukea, kun sitä on kehuttu niin paljon. Mutta kiva kuulla, että kirjan vinkit auttoi sulla. Toivottavasti mullakin, vaikka täällä ei niin sekasortoista ole.

     0
  • Enni

    Suosittelen kyllä lukemaan ton, se oli ihan älyttömän hyvä kirja 🙂 Siinä oli kyllä niin hyviä vinkkejä että ne auttaa varmasti monia, ja ihan varmasti sua kans!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.