VALIKKO
22.3.2019 12:13

Kuinka rentoudun x6

Ajattelin tässä postauksessa jakaa kuusi vinkkiä, kuinka rentoudun. Toki listaan kuuluisi myös esimerkiksi saunominen ja perheen kanssa vietetyt yhteiset ravintolahetket yms., mutta keräsin tähän nyt ainakin nämä kuusi sellaista vinkkiä jotka toteutuvat mulla lähes päivittäin.

IMG_7971-01

Jooga

Joogaamisesta on tullut osa mun viikottaisia rentoutumisrutiineja ja jooga on kyllä täysin vienyt mun sydämen. Käyn kaksi kertaa viikossa ohjatuilla tunneilla ja silloin tällöin joogaan myös kotona itsekseni. Ohjattuihin joogatunteihin kuuluu rentoutumisosio, joka vie ihanasti ajatukset muualle kaikesta stressistä ja saa keskittyä vaan siihen hetkeen. On myös ihana kävellä seesteisenä kotiin joogan jälkeen ja käydä vielä lämpimässä suihkussa. Jooga on mulla edistänyt tosi paljon hyvinvointia, opettanut rentoutumaan paremmin ja keskittymään vaan juuri tällä hetkellä olevaan hetkeen. Voin kyllä suositella sitä lämpimästi kaikille 🙂

DSC03937-01

Eteeriset öljyt

Kirjoittelinkin joku aika sitten vähän pidemmin eteerisistä öljyistä ja jos haluatte lukea koko postauksen niin sen pääsee lukemaan täältä. Tykkään levittää eteerisiä öljyjä rypälekiviöljyyn sekoitettuna aina etenkin iltaisin ja aamuisin ranteeseen, sillä ne lievittävät mulla ainakin tosi tehokkaasti stressiä ja rentouttavat. Eteerisissä öljyissä on myös paljon valinnanvaraa tuoksuissa, joten jokainen löytää sieltä varmasti itselleen mieluisen tuoksun.

 

DSC03918-01

Lukeminen

Vielä vuosi sitten olisin nauranut itselleni jos mun suusta kuulisi sanat että tykkään lukemisesta. En ole nimittäin koskaan ollut mitään lukijatyyppiä. En edelleenkään oikein tykkää lukea minkäänlaisia muita kirjoja kuin hyvinvointi- tai itsensä kehittämiskirjoja, joten niitä olenkin nyt lukenut tosi paljon ja niiden lukemisesta nautin. Etenkin Hidasta elämään kirjat ovat mieluisia ja nyt ostin tuon mielenkiintoiselta vaikuttavan midfulness-lehden itselleni piristykseksi. Joku aika sitten luin myös kirjan aivojen hyvinvoinnista, ja se oli musta tosi kiehtova. Lukeminen saa ajatukset täysin muualle ja on kehittävää.

Teen juominen

Juon tosi paljon teetä joka päivä, ja teehetket olen pyhittänyt murehtimisvapaiksi hetkiksi. Aamuihin kuuluu mate-tee, iltapäivään vihreä tee ja illalla vielä rooibostee. Kuuma tee rauhoittaa ja lisäksi tee sisältää rentouttavaa L-teaniinia. Olen myös tehnyt teen terveysvaikutuksista postauksen, jonka pääsette myös halutessanne lukemaan täältä. (tästä taisikin tulla nyt tällainen vanhojen postausten mainostuspostaus, haha :D)

DSC03936-02

ASMR-videot

Kaikki eivät ASMR-videoista pidä, ja pitävät niitä ehkä jopa outoina tai ahdistavinakin, mutta mua ne rentouttavat tosi paljon. Myös erilaiset rentoutumisvideot toimivat hyvinä mielen rauhoittajina. Julia Jokiniemen, Kani ASMR:n, ASMR Darlingin ja Tingting ASMR:n videot ovat mun henkilökohtaisia suosikkejani. ASMR-videot on myös takuuvarma keino päästä uneen nopeasti!

DSC03915-01

Kirjoittaminen

Kirjoittaminen on ehkä paras tapa purkaa stressiä, ja usein yhdistänkin iltaisin teen juonnin ja päiväkirjan kirjoittamisen. Kokoan päivän päätteeksi ylös mieltä painavia asioita ja usein sekin jo helpottaa kun saa mieltä vaivaavat asiat kirjoitettuun muotoon. Tykkään kirjoittaa myös päivän kuulumisia ja ihan vaan omia ajatuksia ja tuntemuksia, ja se saa mut rentoutuneeksi. Välillä tykkään myös kirjoittaa Hidasta elämään korttien avulla ja pohtia erilaisia elämään liittyviä kysymyksiä vähän laajemmin.

Mikä teitä rentouttaa?

Kommentit

 • Jenny

  Mä rentoudun myös usein kirjoittamalla. Lisäksi sekä soittaminen että musiikin kuunteleminen rentouttavat. Hyvä keino rauhoittumiseen on itselläni myös lenkkeily ja luonnossa oleilu 🙂

   0
  • Enni

   Kirjoittaminen on kyllä tosi rentouttavaa! Mulla toimii myös nuo samat rentoutumiskeinot: musiikin kuuntelu, soittaminen, lenkkeily ja luonto, ne olisi kyllä myös voinut lisätä listaan 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.