VALIKKO
22.1.2019 19:30

Kuukuvailuja

Kuu ja erilaiset avaruusaiheiset jutut ovat mun mielestä erityisen kiehtovia. Kuussa on jotakin mystistä, ja se saa tuntemaan oman olon kovin pieneksi, kun tajuaa miten pieni osa me todellisuudessa ollaankaan tätä maailmankaikkeutta. Välillä sen tajuaminen tuntuu jopa vähän pelottavaltakin. Yhdessä vaiheessa näin pitkään samanlaista unta, olin yöllä yksin ulkona ja taivaalla näkyi valtavan kokoisia kuita joka puolella, sekä jättimäinen saturnus renkaineen. Samaan aikaan ulkona soi musiikkia. Ehkä tästä toistuneesta unesta lähtien erilaiset avaruusjutut ovat olleet mulle sellaisia jännittäviä ja kiehtovia juttuja, sillä se unen näkymä oli aivan satumainen.

2019-01-21 10.52.15 1-01

Kaivoin eilen illalla kaappien kätköistä vanhan zoomi-kameran, jossa pääsee zoomaamaan kohteet 80-kertaiseksi ja päätin pitkästä aikaa kuvailla myös kuuta. Kuu oli nimittäin eilen upea: aivan valtavan kokoinen ja se loisti kirkkaasti pakkasyössä. Vaikka tuo kyseinen kamera on vain puolijärkkäri, ja ilmestynyt myyntiin joskus varmaan kymmenen vuotta sitten, niin laadultaan se päihittää välillä jopa nykyisen järkkärini, ainakin tuon zoomin puolesta. Näistä parista kuvasta tuli musta aika kivoja, ja hauska että kuvista erottuu jopa kuun kraateritkin!

2019-01-21 11.49.32 2-01

Mitäs mieltä te ootte näistä kuvista? Entä onko avaruusaiheiset jutut teistä kiehtovia?

Kommentit

  • Nimetön Jenny

    Joo, kaikki avaruusjutut todellakin kiinnostaa! Avaruudesta tiedetään ihan murto-osa, mutta se murto-osakin sisältää ihan superisti kaikkea jännää opeteltavaa.

     0
  • Enni

    Niinpä, avaruusjutut on kyllä supermielenkiintoisia! 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.