VALIKKO
15.3.2019 22:46

Omaa aikaa ja rentoutumisviikonloppu

Viime viikot olen ollut tosi poikki. Henkisesti väsynyt ja kaikki on tuntunut vaativan voimia aivan liikaa. Eilen ajattelin että otan aikaa itselleni, ja tulin viikonlopuksi porukoille yökyläilemään. Vietin tänään päiväni puoleen päivään asti pyjamassa kuunnellen musiikkia ja kirjoitellen päiväkirjaa, sillä välin kun muu porukka oli töissä ja koulussa. Illalla pyörähdin pikaisesti vanhempien kanssa kaupassa ja ostin istelleni alennusmyynneistä uuden Hidasta elämää-kirjan sekä kauniisti paketoidun kosmetiikkapakkauksen (josta muuten tulossa postausta luultavasti huomenna, pysykäähän siis kuulolla!). En juuri koskaan osta itselleni mitään, joten oli kiva välillä piristää itseäni jollakin materialistisellakin.

Illalla kävin myös saunomassa. En tiedä mitään sen rentouttavampaa kun saunominen, se jos mikä on aivojen totaalista nollausta. Kun saa istua hiljaa lämpimässä, nojata seinään ja kuunnella silmät kiinni ritisevää tulen ääntä, katsella kun liekit luovat seinälle leikkiviä oransseja kuvioita. Joskus venyttelen saunassa, pyörittelen hartioitani ja annan venytysten tuntua koko kehossa miellyttävästi. Saa nostaa jalat kaiteelle ja tuntea kuinka varpaatkin vähitellen lämpiävät. Löylytipat ovat myös must-juttu, etenkin savusaunan tuoksuiset. Ne tuovat mieleen kesän, ja tänään löylyä heittäessäni huomasin taas ajattelevani, että olisipa kesä. Kesä, kesämökki, vihreät puut, sinisenä kimmeltävä järvivesi ja auringonpaiste. Kevääseenkin tuntuu kuitenkin olevan vielä ikuisuus, ainakin säästä päätellen. Ulkona on satanut tänään varmaan nyrkin kokoisia lumihiutaleita ja yhä iltaisin katsoessani ulos on aivan pilkkopimeää. Odotan kovasti kevättä. Ehkä silloin olisin iloisempi, nämä synkät talvikuukaudet eivät ole todellakaan suosikkejani. Tiedän että on hölmöä odottaa aina jotakin, kun voisi nauttia tästä hetkestä joka juuri nyt on meneillään, mutta en oikein löydä mitään positiivista tuosta harmaasta loskasäästä ja tällä hetkellä olevasta tylsästä arjesta.

Saunan jälkeen keitin ison kupin jasmiiniteetä ja hautauduin porukoiden kahdesta sohvasta yhdistettyyn kotoisaan sänkyyni, jolle olen kasannut kaiken tarvittavan. Siellä on kaikki tietokoneesta päiväkirjaan ja kuulokkeisiin. On kiva että on paikka täällä porukoilla, jonne tulla ottamaan vähän lomaa omasta arjesta. Toivon että täällä saan kerättyä vähän voimia tulevaan viikkoon. Huomenna herään luultavasti pullantuoksuiseen lauantai-aamuun, toivottavasti virkein mielin, sillä porukoilla on tapana paistaa pullia aina viikonloppuaamuisin. Mutta se mitä nyt aion tehdä, on antaa aikaa itselleni. Ottaa vain rennosti. Olla meikkaamatta koko viikonlopun jos siltä tuntuu ja hengailla kotivaatteissa. Sunnuntaina on lisäksi jooga, joka varmasti rentouttaa myös. Joskus tällaiset viikonloput ovat niin kaivattuja, kun saa karsia kaikki turhat stressitekijät pois ja ottaa vähän pientä lomaa arjesta. Tämän viikonlopun aion olla itselleni armollinen. Toivottavasti myös senkin jälkeen. Ehkä tällä jaksaa sitten taas ensi viikon.

2019-03-15 10.32.14 1PicsArt_03-15-09.30.40-01

Kommentit

 • Liisa

  Tuo kirja täytyy lukea Rentouttavaa viikonloppua!

   0
  • Enni

   Nopean selailun jälkeen vaikuttaa kyllä lukemisen arvoiselta kirjalta 🙂 Kiitos ja oikein rentouttavaa viikonloppua myös sulle!

    0
 • Nimetön Eija/Lentävä joogamatto

  Tuo kirja oli hyvä, luin sen joskus kovan stressiajanjakson jälkeen tai aikana. Rentoa viikonloppua, sun tekemiset kuulostaa ihan mun lemppariviikonlopuilta 🙂

   0
  • Enni

   Kiva kuulla, itse ehdin sitä vasta pikaisesti selailla! 🙂 Tämä viikonloppu on kyllä ollut ihanan rento!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.