VALIKKO
6.1.2018 20:48

Opiskeluikävä

Kaipaan niin kovasti koulua ja opiskelemista: sitä kun syksyllä pääsi taas pitkästä aikaa tapaamaan kavereita, sai miettiä tarkkaan ensimmäisen päivän vaatteet ja tunnelma oli hyvällä tavalla jännittynyt kun palattiin taas kesälomilta arkeen ja kouluun. Uusien kirjojen tuoksu on yhä elävänä mielessä, ja se tunnelma kun sai taittaa ensimmäisen sivun auki ja pikakelata mitä tuleva vuosi toisi tullessaan. Opiskelu on aina ollut mulle mieluista, se on jopa toiminut ahdistuksenhallintakeinona vaikka hassulta kuulostaakin. Opiskelussa saa keskittyä ainoastaan opittavaan asiaan ja rakastan sitä tunnetta kun oot taas yhden asian viisaampana. Opiskelu ei oo tietenkään aina mukavaa, mutta se on asia jota tällä hetkellä kaipaan ihan todella paljon.

DSC04978

Tuntui hassulle kun viime syksynä katsoin ikkunasta kuinka lapset kiirehtivät kouluun, ja itse istuin aamupalapöydässä, aamutakki päällä ja kädessäni kuppi kahvia ilman että itsellä oli kiire minnekään. Oli vain ja ainoastaan vapaata. Oli samaan aikaan sekä hyvällä, että huonolla tavalla tyhjä olo. Ei tarvinnut stressata koulusta, mutta päässä pyöri kuitenkin kysymys että mitäs nyt kun ei ole läksyjä tehtävänä, deadlinet odottamassa ja koeviikot edessä. Facebookiin päivitettiin syksyllä uudet opiskelupaikat, ja seurasin vierestä kuinka muut palasivat taas arkeen ja opiskelujen pariin. Itse olin aivan hukassa oman elämäni kanssa: oli iso kontrasti olla yhtäkkiä tekemättä mitään kun olit viimeiset 15 vuotta opiskellut. Opiskelu oli aiemmin rytmittänyt päivät, läksyt toivat tekemistä päiviin ja koulussa tapasin ihmisiä. Yhtäkkiä se kaikki onkin poissa. Tulevaisuus oli niin epävarma kaikella tapaa pitkän aikaa, mutta vihdoin musta tuntuu että olen saanut jonkinlaisen selvyyden tulevaisuudelle ja ajattelinkin tulla valottamaan sitä myös teille.

DSC04991

Kaivoin pari päivää sitten vanhat psykologian kirjat kaapista ja olenkin viettänyt nyt viime päivät flunssaisena sängyn pohjalla katsellen erilaisia tiededokumentteja sekä lukien psykologiaa. Kuulostaa varmasti erittäin kiinnostavalta, mutta tätä just oon kaivannut! 😀 Tein suunnitelmia paperillekin, ja tästä vuodesta on toivottavasti tulossa opiskeluntäyteinen, innolla odotan mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan. Parin kuukauden päästä olisi tiedossa pääsykokeet, ja vaikka lähes sadan prosentin varmuudella voin jo sanoa etten tule haluamiini koulupaikkoihin pääsemään, niin käyn kuitenkin katsomassa millaiset kokeet ovat. Olen myös harkinnut psykologian valmennuskurssin ottamista, sillä ajattelin uusia tänä syksynä psykologian yo-kokeen. Harmittaa vaan että mulla on nyt yksi ainoa kerta näyttää taitoni, sillä sen jälkeen koetta ei voi enää uusia…Tavoitteet on korkealla ja aionkin tehdä kaikkeni että yllän niihin. Ensi vuonna sitten voin miettiä paremmin pääsykokeisiin hakemista, kun olen taas saanut vuoden valmistautua niihin.

Blogissakin ajattelin huomioida opiskelun jollakin tapaa, siihen liittyviä postauksia on tiedossa jonkin verran ja kerron varmasti kuulumisia pääsykokeiden ja muiden opiskelujuttujen tiimoilta. Nyt ajattelin kuitenkin taas napata psykologian kirjat käteen ja mennä sängyn pohjalle lukemaan!

Ja tähän postaukseen liittyen mulle saa myös ehdottomasti linkkailla kaikenlaisia opiskeluun liittyviä postauksia, vanhoja tai uusia, jos teiltä sellaisia löytyy! 🙂 Mulle saa myös laittaa kaikenlaisia postausehdotuksia opiskeluihin liittyen!

Kommentit

 • ELLI

  Samaistun niin tähän tekstiin, tuolta koulu ja koulun alkaminen joka syksy on tuntunut ja samoin se yksi syksy, kun ei mennytkään takaisin kouluun 😀 Ja hei psyka onkin hyvä ala! Mustakin se on tosi mielenkiintoista ja kirjoitin sen myös lukiossa 🙂 Ois tosiaankin kiva lukea sun valmistautumisesta pääsykokeisiin ja muutenkin opiskeluaiheet kiinnostaa mua aina!

   0
 • Sofia

  Kun aattelen viime kevättä, pystyn kyllä todellakin samaistumaan tähän sun tekstiin! Ensin olin niin innoissani, kun ei tarvinnut kirjoitusten jälkeen mennä ollenkaan kouluun tai tehdä läksyjä, mutta eipä tarvinnut mennä kuin muutama viikko eteenpäin ja sitten niitä läksyjä ja koeviikkoja alkoikin jo kaipaamaan 😀 Kaikenlisäks suurin osa mun ystävistä on mua vuotta nuorempia, joten päivät oli tylsiä, ku ne oli vielä koulussa. Olisi kyllä tosi kiva lukea sulta lisää postauksia tähän aiheeseen liittyen! Psykologia oli muuten mun suosikkiaine lukiossa! 😀

   0
 • Enni

  Oi, kiva kuulla että säkin tykkäät psykologiasta! Ja mukava että opiskeluaiheiset postaukset kiinnostaa, niitä on varmasti tulossa 🙂

   0
 • Enni

  Joo niinpä, tuo kuulostaa niin tutulta! Kiva kuulla että tällaiset postaukset kiinnostaa! Haha, munkin suosikkiaine oli psykologia 😀

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.