VALIKKO
28.12.2019 21:30

Stoori lopetetaan – mitä sen jälkeen?

Kuten Sini mainitsikin jo postauksessaan, niin me bloggaajat saimme ikävän uutisen Stoorin jatkosta. Koko blogiportaali suljetaan, joten siinä joutui sitten hetken stressaamaan että mitäs nyt. Blogin lopettaminen ei tullut kuuloonkaan, vaikka ehkä blogien kultakausi onkin jo ohi. Bloggaaminen on pitänyt mut pinnalla nämä vuodet, ja rytmittänyt arkeani kun ei ole ollut muuta suurempaa aktiviteettia. Se on pitänyt mut toimintakykyisenä, sillä aina uudet postausideat ovat saaneet mut ryhtymään töihin ja toteuttamaan uusia ideoita. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta en osaisi ajatella elämää ilman blogia. Se into mikä oli viisi vuotta sitten blogia aloittaessa, on välillä hiipunut, mutta aina palannut takaisin entistä suurempana. Kirjoittaessa olen oppinut itsestäni aivan valtavasti, sekä saanut keinon etsiä itseäni. Olen myös saanut jakaa vertaistukea ja kantanut oman korteni kekoon jotta mielenterveysongelmien stigma lievenisi, edes vähän.

No mutta, mitäs sitten kun en täällä enää voi jatkaa?

Bloggeriin palaaminen tuntuisi samalta kuin palaisin nollapisteeseen. Toki tämän blogiportaalin kaatuminen tarkoittaisi osaltansa sitä joka tapauksessa – linkit rikkoutuvat ja Google-hakutuloksiin päätyneet postaukset katoavat. Bloggerissa kuitenkin mahdollisuudet vaikuttaa mm. hakukoneoptimointiin ovat minimaaliset ja lukijakuntaa oli vaikea kerätä. Postausten ohjaaminen hakukoneisiin oli äärimmäisen vaikeaa. Koin muutenkin alustan vaikeakäyttöiseksi, ja halusin jatkaa WordPress-pohjaisella alustalla.

Toinen blogiportaali olisi toki myös ollut mahdollisuus, mutta siinä olisi aina sama vaara kuin mitä tässä kävi. En löytänyt myöskään blogiportaalia joka sopisi yleisilmeeltään siihen mitä itse haen blogiltani. Se täytyi siis unohtaa.

Omat nettisivut tulivat mieleeni melkeinpä ensimmäisenä, mutta se työ mitä sen eteen joutuisi tekemään epäilytti. Osaisinko. Plussia ja miinuksia pohtiessani ja vaihtoehtoja punnitessa päädyin tähän vaihtoehtoon. Tein omat nettisivut. Prosessi yllätti todella vaikeudellaan. Oli niin monta asiaa, joka täytyi huomioida. Mutta niin omat nettisivut saatiin kuin saatiinkin pystyyn, ja samalla päätin pistää uusiksi blogin nimen kun siihen kerran tuli mahdollisuus. Aurore ei jotenkaan enää tuntunut omalta.

Pastelliunelmia

Siispä syntyi Pastelliunelmia, jossa jatkan bloggaamista tästä eteenpäin. Löydätte sen osoitteesta:

https://pastelliunelmia.fi

(ps. väsyneenä pistin alkuun väärän linkin, nyt pitäisi päästä tuosta klikkaamalla oikeaan osoitteeseen…)

Mikäli siis mun blogin seurailu kiinnostaa ja haluatte jatkossakin lukea lisää mun elämästä ja muusta siihen liittyvästä, niin siirryn nyt bloggaamaan tuohon yllä mainittuun osoitteeseen. Tämä on mahdollisesti mun viimeinen postaus Stoorilla, mutta olen kiitollinen näistä ajoista jotka sain tässä portaalissa blogata. Monta kokemusta rikkaampana jatkuu bloggaaminen nyt toisessa osoitteessa ♥ 

Kerron myös uudessa blogiosoitteessa lähiaikoina enemmän siitä, mitä oma nettisivu blogin kannalta tarkoittaa. Toivottavasti nähdään jatkossa uudessa osoitteessa! Jokainen on lämpimästi tervetullut seurailemaan mua sinne.

-Enni

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.