VALIKKO
15.9.2019 17:30

Unelmakartta kehyksiin | unelmat ja tavoitteet konkreettisesti näkyville

Postaukset ovat painottuneet viime aikoina aika lailla mielenterveys-unelmat-akselille, mutta tällä kertaa jatketaan unelma-aiheella. Olen edelleen ollut aivan superväsynyt ja osittain elämäntilanteeni heijastelee myös blogin aiheesiin, mutta toivon että tämä väsymys ja elämäntilanne tästä helpottaa jotta saisin blogiin vähän monipuolisempaa sisältöä. Minulle saa myös heitellä postausideoita ja pyrin toteuttamaan niitä parhaani mukaan jos teillä herää joku aihe josta haluaisitte postausta! 🙂 Harmaat säät tuntuvat imevän minusta kaiken viimeisenkin energian ja päivät kuluvat lähinnä vilttiin kietoutuneena tuijotellessa parvekelasia pitkin valuvia vesipisaravanoja. Se on ollut tosi kuluttavaa, ja raskasta, kun ei jaksa tehdä mitään vaikka pää keksisi toinen toistaan kivempia tekemisiä. Silti keho ja mieli huutaa lepoa.

Jottei tämä postaus menisi kuitenkaan täysin valittaessa, yritän tehdä tästä voimauttavan postauksen unelmia koskien. Jokavuotinen perinne on tehdä näihin aikoihin unelmakartta, ja viime vuoden unelmakartan pääsette kurkkaamaan täältä. Tällä kertaa päätin toteuttaa unelmakartan himpun verran isompana, suurempana ja parempana. Siispä hankin kaupasta 50 x 70 cm kokoisen paperiarkin jonne lähdin leikkelemään sellaisia kuvia jotka tuovat hyvää mieltä.

unelma-blogi

Kartonki 50 x 70 cm, valkoreunaiset kehykset Clas Ohlson 19,90€

Unelmakartta – mistä on kyse

Unelmakartan ideahan tosiaan on, toistona vielä, leikata paperille lehdestä kuvia jotka jollakin tavalla puhuttelevat sinua. Tavoitteena olisi ettei kuvia ala valikoimaan liian kriittisesti, sillä silloin koko jutusta menee helposti idea. Tavoitteena olisi hahmotella paperille sitä, mikä on minun unelmani ja mitä minä tavoittelen elämässä. Eli jonkinsortin terapeuttinen kokemuskin tämä voi tekijälleen olla. Suosittelen pistämään villasukat jalkaan, kuulokkeisiin lempimusiikkiasi, jos käytät eteerisiä öljyjä niin diffuuseriin jotakin mukavaa turvallista tuoksua ja vaikka kuppi lämmintä teetä, niin kuvien leikkelystä todella tulee terapeuttinen ja mukava kokemus ja omaa aikaa itsellesi! Kuvien ei tarvitse olla vierekkäin vaan ne voi olla lomittain, eri muotoisia, ihan minkälaisen sä haluat siitä tehdä.

Jotakin konkreettista muistuttamaan mitä kohti ollaan menossa

Koska oma unelmakarttani oli näin iso, päätin puolessa vaiheessa työtä, että teen tästä taulun seinälleni, sillä yhdellä seinällä olisi sille sopiva tila. Teinkin tämän unelmakartan sillä periaatteella että se muistuttaa minua siitä mitä kohti ollaan menossa ja mistä unelmoin. Ja nyt nämä kaikki ihanat kuvat ovat keittiön seinällä muistuttamassa joka päivä elämän ihanista asioista ja sellaisista asioista jotka ehkä vielä toteutuvat. Ne auttavat jaksamaan tätä matkaa eteenpäin.

unelmakartta-blogi

Mitä unelmakartastani löytyy?

Tällä kertaa unelmakartassani korostuvat muutama osa-alue: luonto, koti, rakkaus, hyvinvointi ja syksy. Luonnolla on iso osa omaa hyvinvointiani ja halusin ehdottomasti karttaan mukaan palasen luontoa ja sanoja kuten ”metsä”, ”tuo luonto kotiin” ja ” kylvyssä metsän sylissä”. Kotihaaveisiin liittyen liimasin kuvia kauniista kodeista ja sisustuksista. Olen kai siinä iässä että oman kodin osto ja kaikki kotiin liittyvä kiinnostaa kovasti? Ne ovat kuitenkin varmasti vähän pidempiaikaisia haaveita, mutta haaveita kuitenkin. Rakkaus on isona osana keskellä, ihastuin tuohon kuvaan suutelevasta saapaspariskunnasta, sillä se on ihanan syksyinen. Keskellä on teksti ”valoa elämään”, koska minusta rakkaus tuo valoa elämään. Ja toki itsekin haaveilen rakkaudesta ja parisuhteesta.

Hyvinvointi taas näkyy joogakuvina, sekä mm. teksteinä ”omaa aikaa”, ”kotoilija” ja ”Maailma on täynnä ihania asioita. Sinä olet yksi niistä.” Syksy on lempivuodenaikani joten halusin myös palasen sitä unelmakarttaan syksyisten maisemien ja tunnelmavalojen myötä. Tämä unelmakartta olisi kuitenkin tarkoitus pysyä seinällä muulloinkin kun vaan syksyllä, mutta muistuttakoon se sitten ihanasta syksystä vaikkapa sillonkin kun on pitkääkin pidempi talvi. Tykkään tosi paljon tästä unelmakartasta, koska siinä on juuri minulle tärkeitä kuvia ja jokaisella kuvalla on suuri merkitys. Tätä katsoessa ei voi kun antaa hyvän mielen vallata sisimmän, antaa mielikuvituksen lentää sekä antaa toivekkuuden täyttää mielen, ehkä minunkin on mahdollista saavuttaa nämä unelmat. Harmi että unelmakartta oli tosi vaikea saada kuvaan vangittua niin että näette jokaisen kuvan, mutta tyydyttäköön nyt alla näkyvään otokseen (zoomaamalla ruutua näkee vähän paremmin)!

unelmakartta

Oletko sä tehnyt unelmakarttaa? Kuuluuko sun unelmakarttaan samoja asioita? Jos et ole sellaista vielä tehnyt, niin haastankin sut nyt tekemään! ♥

Kommentit

 • Nimetön Mila

  On ollut pitkään haaveena tehdä, mutta en oikein tiedä, mistä saisin ison kasan aikakauslehtiä joista leikellä kuvia. Ostaakaan en viitsisi… Onko vinkkejä, mistä lehdet saisi? Ihana unelmakartta sinulla! 🙂

   0
  • Enni

   En tiedä mistäpäin olet kotoisin, mutta itse oon saanut lehtiä Facebookin Roskalava-ryhmästä, joten kannattaa sieltä pyytää josko jollakin olisi antaa lehtiä, jos olet Facebookissa. Myös vanhemmilta ja läheisiltä olen saanut ylijääneitä lehtiä, jotka he ovat jo lukeneet. Ja toki mainokset ynnä muut kannattaa hyödyntää kans (just vein viikon ajalta läjäpäin lehtiä roskiin eli niitä todella kertyy kunhan vaan malttaa hetken säästää). Ja joskus esimerkiksi kaupasta tai messuilta saattaa saada ilmaiseksi mainoslehtiä josta löytää kivoja kuvia. Omat lehteni hamstrasin lähinnä asuntomessuilla ollessani ja suurin osa kuvista oli apteekin ilmaislehdestä (sieltä löytää yllättävän kivoja kuvia), niitä saa ainakin joistakin apteekeista jos siellä sattuu asioimaan. Toivotaan että säkin saat lehtiä niin pääset toteuttamaan tämän unelmakartan, tämä on tosi voimauttava prosessi ollut ainakin mulle joka kerta 🙂 Kiitos kovasti kommentista ja kehuista 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.