VALIKKO
7.1.2017 00:17

Uuden vuoden tavoitteet

Puhuinkin viime postauksessa uuden vuoden tavoitteista, ja ajattelin nyt sitten kerätä niitä vähän ylös.  Kaikki mun tavoitteet liittyy tänä vuonna terveyteen, sillä terveys on mulle tosi tärkeä arvo. En aio ottaa näistä tavoitteista paineita ja siks kutsunkin niitä lupauksien sijaan tavoitteiksi.

  • ITSENSÄ KUUNTELEMINEN

Tää on mun mielestä tosi tärkeä tavoite! Mä olen sellainen ihminen, joka aina antaa kaikkensa ja pyrkii täydellisyyteen. Koulussakin on aina vaan ne kympit mielessä, joten voitte vaan arvata että se saa mut tosi väsyneeksi. Mulla tuli pari vuotta sitten burn out, jonka takia ymmärsin että mun on oikeasti kuunneltava itseäni, eikä vaan vedettävä yli jaksamisen rajojen. Koulussa ei tarvitse saada aina kymppejä. Jos mä saan seiskan jostakin historian kurssista niin se ei kaada mun maailmaa, mä en tee sillä numerolla elämässäni yhtään mitään. Oon myös usein ottanut vastaan paljon asioita hoidettavaks, vaikka oikeasti mulla ei olisi yhtään jaksamista hoitaa niitä. Jos mun vointi on sellainen että mä en yksinkertaisesti pysty tekemään jotakin, niin sitten en tee. On ok sanoa välillä ei.

  • LIIKUNTA

Liikuntaan mulla on vähän ristiriitainen suhde, sillä en oo oikein löytänyt tasapainoa sen kanssa. Milloin menee yli, milloin taas liikunta jää kokonaan pois. Pitkään jatkuneet selkäkivut ei myöskään oikein helpota tilannetta. Mun uuden vuoden tavoitteisiin kuuluu kuitenkin se, että löytäisin sen tasapainon liikunnan kanssa. Ja ehkä joku uusi liikuntaharrastus voisi tuoda piristystä arkeen?

DSC03142

  • RUOKAILU

En oo hyvä tekemään ruokaa ja oon ihan älyttömän laiska alkamaan kokkailemaan pitkän päivän jälkeen yhtään mitään. Aattelin kuitenkin nyt yrittää panostaa ruoanlaittoon. Meillä on lisäksi viikosta toiseen ruokalistalla samoja ruokia, joten yritän tänä vuonna yrittää etsiä uusia ruokia reseptivihkoon. Haluan myös panostaa ruuan laatuun ja jättää eläinperäisiä tuotteita enemmän pois. Harmi vaan että oon hirveän nirso ruokien suhteen! Syön myös tosi vähän marjoja, joten niitäkin voisi vähän lisätä aterioiden rinnalle. Ostoslistalla olisikin blenderi, joka varmasti lisäisi marjojen ja hedelmien syöntiä.

  • ASIOIDEN TEKEMINEN NYT EIKÄ SITTEN KUN ON ”OIKEA AIKA”

Mulla on tapana venyttää asioiden tekemistä ja ajattelen että sitten joskus on parempi ja oikeampi aika toteuttaa ne. Ei sitä oikeaa aikaa olekaan, joten pitäisi oppia tekemään asiat silloin kun ne on vielä mahdollista tehdä. Jos tekee mieli sanoa läheiselle että hän on rakas, sano se. Jos tekee mieli kiittää ystävää, kiitä. Jos tekee mieli toteuttaa joku pitkään mielessä pyörinyt juttu, tee se. Ei sitä koskaan tiedä milloin onkin liian myöhäistä. On helpompi katua sitä mitä ei tehnyt, kun sitä mitä teki, ainakin aika monessa asiassa.


DSC00334

  • RENTOUTUMINEN

Tässä mulla ainakin olisi parantamisen varaa, stressaan nimittäin ihan älyttömästi kaikkea. Jos on kova stressi päällä niin onhan se vaikeaa vaan päättää että enpäs nyt stressaakaan enää, mutta kyllä sen rentoutumisen taidon varmasti oppii. Itseäni ainakin auttaa pahoina hetkinä pelkät tsemppilauseetkin, kuten asioilla on tapana järjestyä ja että antaa asioiden mennä omalla painollaan, joten niiden muistuttaminen itselle auttaa varmasti. Stressin lieventämiseksi on myös ihan älyttömän tärkeetä antaa aikaa itsellekin ja tehdä mieleisiä asioita, vaikka kuinka kiire olisikin.

  • POSITIIVISUUS

Pidän itseäni aika positiivisena ihmisenä, mutta haluaisin silti olla vieläkin positiivisempi. Mulla on tapana nauraa ja hymyillä vaikka kuinka huonosti menisikin, mutta haluaisin tehdä enemmän positiivisia tekoja muille. Hymyillä vastaantulijalle, kiittää myyjää hyvästä palvelusta, ilahduttaa läheisiä, onhan tapoja vaikka minkälaisia. Mä rakastan saada ihmiset iloiseksi, siitä tulee vaan niin hyvä mieli kun saa nähdä toisen hymyilevän tai nauravan :’)

DSC03069


Musta olis tosi kiva kuulla millaisia uuden vuoden lupauksia / tavoitteita teillä on!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.