VALIKKO
27.11.2019 14:43

Vegaaninen Green Matcha-käsivoide | kuivan talvi-ihon pelastaja

Häiritsevä vaiva joka nostaa päätään aina ilmojen kylmetessä – kuivat kädet. Kirvelee, sattuu ja kädet ovat pahimmassa tapauksessa täynnä pieniä verestäviä haavoja. Minulla oli entuudestaan pari käsirasvaa jotka käytin loppuun joku aika sitten. Toinen jätti käsien ihon aivan tahmaiseksi, joten sen jälkeen en voinut koskea minnekään. Toinen taas ei helpottanut kuivuuttaa ollenkaan. Hyvän käsirasvan löytäminen voi olla hankalaa, etenkin jos iho on oikeasti ihan rutikuiva (niin kuin mulla on). Siis oikeasti sellainen, että tekisi mieli valella kädet Bepanthenilla…

Tänä talvella päätin, etten laiminlyö käsien kaipaamaa hoitoa ja huolenpitoa, vaan etsin käsiini käsirasvan, joka on a) oikeasti hyvä, b) ei jätä niitä tahmaisia käsiä ja c) on edes jollakin tasolla kohtuuhintainen. Niin, ja jos käsirasva olisi luonnonkosmetiikkaa, niin se toki olisi plussaa…

urtekram-matcha

Urtekram Green matcha-käsivoide

Olin huomannut että kauppoihin oli ilmestynyt uusi tuotesarja Urtekramilta, Green Matcha, johon kuului myös saman sarjan käsivoide. Sen testaamista olin haaveillut jo tosi pitkään. Lopulta päätin napata tuotteen mukaani Ekolosta, vaikka missään kaupassa ei ollut siitä testeriä, ja hintakin vaihteli radikaalisti kaupasta rippuen.

Taattua luonnonkosmetiikkaa

Green Matcha-käsivoide on…

× saanut EcoCert- ja Cosmos-sertifikaatit (arvostettu luonnonkosmetiikan sertifikaatti)

× Cruelty Free (ei testattu eläimillä)

× Vegaaninen (ei eläinperäisiä ainesosia)

× Sisältää Matchaa eli jauhettua vihreää teetä (no, jo tämän tiedon saatuani tämä teefani hullaantui tuotteesta niin että sitä oli päästävä testaamaan, itsekin todettuani minkälaisia hyötyjä jo pelkästään vihreän teen juonnilla saa aikaan…)

Erityiseksi tuotteen tekee tosiaan sen sisältämä Matcha. Se energisoi, edistää aineenvaihduntaa, vähentää tulehduksia, hidastaa ikääntymistä, sekä tietenkin tärkeänä ominaisuutena näin käsirasvassa – suojaa ihoa esimerkiksi UV-säteiltä ja kemikaaleilta pehmentäen samalla ihoa.

vegaaninen-käsivoide

Omat kokemukseni tuotteesta

Eniten mietitytti tässä käsirasvassa sen tuoksu, koska sitä ei etukäteen päässyt testaamaan missään. Onhan se kiva jos käsirasva tuoksuu myös miellyttävälle, eikä ole liian voimakas. Mutta päästessäni testaamaan tuotetta ekan kerran, mä rakastuin totaalisesti tähän tuoksuun! Se on ihanan hempeä, jollakin tavalla raikas, sellainen tosi miellyttävä. Vaikea sanoa mitä tuoksu muistuttaa, mutta se ei todellakaan ollut liian voimakas, eikä sellainen jota kammoksun luonnonkosmetiikassa – eli sellainen liian ”luonnonmukainen”, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Tuoksusta tulee mulle mieleen myös sellainen jotenkin puhdas fiilis.

No, tuoksu oli vain toissijainen juttu, ja toki tärkeää on myös se että tuote toimii. Yllätyin positiivisesti, kun testasin rasvaa ensimmäisen kerran, se levittyi tosi nopeasti iholle, eikä jättänyt niitä tahmaisia käsiä, joilla sotkee joka paikan. Siitä huolimatta, että rasva imeytyi nopeaa, ei sen vaikutus kadonnut yhtä nopeasti. Joillakin käsirasvoilla kun on se huono puoli, että ne imeytyvät nopeasti, mutta tuntuu että heti kun tuote on imeytynyt, sen vaikutus katoaa. Kädet pysyivät kosteutettuna pitkään ja jonkun aikaa tuotetta käytettyäni myös ikävät käden haavaumat ja halkeilemat olivat kadonneet. Mutta kuten varmaan jokaisen rasvan kohdalla, säännöllinen käyttö takaa parhaan lopputuloksen ja onkin muistettava lisäillä tätä rasvaa vähän useammin kuin vain kerran päivässä.

Hinta vaihteli tällä tuotteella radikaalisti kaupasta riippuen, jossakin lähenneltiin kahdeksaakin euroa, kun taas esimerkiksi Ruohonjuuressa tämä näyttäisi olevan 4,90€. Se on minusta ihan kohtuuhintainen käsirasvaksi, etenkin toimivaksi sellaiseksi!

Mä tykkäsin tästä rasvasta ihan älyttömästi – se on todellinen kuivan talvi-ihon pelastaja. Toimivuus ja hinta on balanssissa. Tällä on myös kaikki ominaisuudet mitä käsirasvalta etsin. Innolla odotan että pääsen testaamaan edellisen deodorantin loppumisen myötä myös tämän sarjan mineraalisuola-deodoranttia, joka tuoksui aivan ihanalle! ♥

urtekram-green-matcha

Onko Urtekramin Green Matcha-tuotesarja sulle tuttu? Millaisia käyttökokemuksia sulla on siitä, tykkäsitkö?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.