VALIKKO

Autoton perhe

4.11.2019 22:10

20 random kysymystä

Olen pitänyt nyt blogia puoli vuotta. Ajattelin, että minun olisi aika esitellä itseni teille 20 000 lukijalle. Luen harvoin muita blogeja, mutta tänään on ollut lehdistössä esillä kovatuloisimpia bloggaajia, joten kävin kurkkimassa muutaman sivun millaisia ne ovat. Otin Sara Parikalta tämän blogihaasteen.

 

Nämä 20 kysymystä varmaan kertovat enemmän, kuin se että kirjoittaisin olevani 30 -vuotias kahden lapsen äiti. Spontaani ja hieman yllytyshullu luonteeni yhdistettynä kokeilunhaluiseen avopuolisooni johtivat minut keväällä tilanteeseen, jossa huomasin meidän perheen olevan autoton ja minun kirjoittavan yhtä Keskisuomalaisen Stoorin suosituinta blogia.

 

Miten sinä vastaisit seuraaviin kysymyksiin?

 

Unohtumattomin naamiaisasusi?

Rakastan naamiaisia ja haaveilen pitäväni vielä joskus kunnolliset masquerade ball -juhlat naamioineen ja tansseineen. Unohtumattomimpana naamiaisasuna täytyy varmaan mainita Cruella de Vil asu penkkareista. Olin hankkinut kirpputorilta turkin, johon ompelin pikkuveljen rakkaimman unilelu dalmatialaisen kiinni.

 

Eniten käyttämäsi some-verkosto?

Facebook, vaikka kukaan ei enää julkaise siellä mitään. Silti selailen feediä ja ryhmien kirjoituksia.

 

Vuodenaika, josta pidät eniten?

Kesä <3

 

Jos sinun tulisi valita ranta tai vuoret, kumman nyt valitsisit?

Vuoret. Ikuinen retkeilijä sisälläni rakastaa luonnon kauneutta ja maisemia. Olin kerran mieheni kanssa Montenegron vuoristossa vaeltamassa hieman puutteellisella kartalla ja varustuksella. Leiriydyimme yöksi ainoan löytämämme lähteen luokse, mistä sai vettä. Yöllä tuuli niin kovaa, että telttamme heppoiset myrskynarut irtosivat ja koko teltta romahti kasaan. Juoksimme vuoriston ainoan lammaspaimenen laavulle yöksi maailman kauneimman tähtitaivaan alla.

 

Montenegro

 

Mitä osaat pelata todella taitavasti?

Haastan kaikki Menolipussa!

 

Millaisesta juustosta pidät?

Juusto, viinirypäleet ja viini, ah. Melkein kaikki juustot menevät.

 

Tavoite, jonka haluat saavuttaa elämässäsi?

Haluan omalta osaltani tehdä lapsille rakastetun, turvallisen ja onnellisen lapsuuden, joka kantaa toivottavasti pitkälle aikuisuuteen.

 

Kuinka monessa kaupungissa olen asunut?

Vain neljässä kaupungissa, mutta jos lasketaan kunnatkin mukaan, niin asuinpaikkoja on kertynyt tähän mennessä jo yhdeksän. Jyväskylään palaan silti kerta toisensa jälkeen.

 

Mitä kieltä toivoisit osaavasi puhua?

Viime syksynä kävin opiskelemassa arabian alkeita. Ainoa mitä kurssin jälkeen osaan ovat numerot arabiaksi. Ranska voisi olla myös hyödyllinen, jos aikoisi tulevaisuudessa työskennellä muualla EU:ssa (ihan kuin olisin täältä johonkin lähdössä).

 

Mitä et siedä?

Epäoikeudenmukaisuutta, teeskentelyä ja ylitäytettyä roskapussia, jota ei saa enää siististi otettua ulos roskakaapista.

 

Jos käsilläni on tunti vapaa-aikaa, mihin käytät sen?

Jos se tunti olisi aamulla, niin nukkuisin. Muutoin varmaan uppoutuisin kirjan ja suklaalevyn pariin.

 

Suosikkirutiinisi?

Olen hirveän huono ylläpitämään mitään rutiineja minkään suhteen. Suosikkini (ja välillä myös inhokkini, kun illat venyvät) on lasten nukuttaminen. Höpöttely, silittely ja viereen nukahtaminen on parasta.

 

Mistä tulet ylivilkkaaksi?

Olen aika ronskin huumorin ystävä ja oikeassa seurassa jutut voivat käydä melko levottomiksi.

 

Viiniä ja juustoja

 

Valitsetko mieluummin tekstiviestin vai puhelun?

Tekstiviestin. Olen paljon parempi kirjoittamaan kuin puhumaan.

 

Arvokkain aarteesi?

Lapset ja mies. Tavaroiden menettämisestä harmittaisi ainoastaan valokuvat.

 

Mikä on viimeisin vieraalla kielellä tekemäsi virhe?

Puhumme miehen kanssa ”salakielenä” englantia, kun emme halua lasten ymmärtävän jotain. Viimeksi tänään yritin selittää jotain aivan liian monimutkaista ja taitoni ylittävää asiaa, eikä mieheni ymmärtänyt sanaakaan.

 

Mikä on sinulle parasta terapiaa?

Kotona oleminen yksin. Lisäksi haaveilen, että ostaisimme kylpyhuoneeseen ammeen, jossa voisin ottaa vaahtokylpyjä ja lukea kirjaa. Lataudun parhaiten olemalla yksin.

 

Jos voisit olla fiktiivinen hahmo, mikä olisit?

Meinasin sanoa Pocahontas, mutta hän ei ole fiktiivinen hahmo. Olisin Tuulen viemää Scarlett O’Hara, joka on yksi kirjallisuuden määrätietoisimmista naissankareista. Hänen luonteensa ei ole kovin mairitteleva, mutta hän kasvaa ihmisenä tarinan myötä.

 

Minne haluaisit matkustaa?

Kaikkialle. Olen kerännyt magneetteja jokaisesta maasta, jossa olen käynyt aikuisiällä. Kunhan lapset kasvavat, niin reissulistalla on Romanian Karpaatit, Chilen Patagonia, Nepalin Annapurna, Islannin Laugavegur jne. Toki siinä vaiheessa voi olla, ettei enää lennellä lentokoneella samaan tapaan kuin nykyisin.

 

Lapsen kanssa vaelluksella

Reissukavereiden kasvamista odotellessa

 

Missä tapasit puolisosi?

Olin ostanut ensimmäisen omistusasuntoni Pieksämäeltä ja kaverini houkuttelemana suuntasin Jyväskylään tätä juhlimaan. Kaverini ehdotti kyläilyä naapurin miehen luona, jossa hänen silloinen poikaystävänsä oli saunomassa. Tapasin mieheni siis hänen kotisohvallaan ensimmäisen kerran.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.