VALIKKO

Autoton perhe

28.10.2019 21:17

Autoton ja pyörätön perhe

Viime päivät blogin kanssa ovat olleet melkoista pyöritystä. Blogi on ollut esillä varmaan kaikissa isoimmissa nettijulkaisuissa Hesaria lukuun ottamatta. Samaan aikaan meidän pyörät varastettiin pihasta ja sekin päätyi sekä Keskisuomalaisen, että MTV:n uutisiin.

 

”Olemme joutuneet käsittelemään aika paljon asiaa esimerkiksi sen kautta voiko leluja jättää kotona toiseen huoneeseen ilman, että joku varastaa ne.”

 

Haastattelupyyntöjä tulee Instagramissa, Facebookissa ja puhelimessa. Olemme olleet vähän ihmeissämmekin, että mitä tapahtuu. Mehän vain pyöräilemme ja kirjoitamme, elämme meidän elämää. Tosin Iltalehden jutussa olleiden tilastojen mukaan 91 prosentilla perheistä, joissa on alaikäisiä lapsia, oli auto vuonna 2016. Ei ihan jouduttu prosenttijengiin, mutta ilmeisesti tämä elämäntyyli on tarpeeksi ajankohtainen ja kummallinen ollakseen kiinnostava.

 

Laina-auto pelastaa pulasta

 

Uusia pyöriä odotellessa

 

Pyörävarkaus pisti meidän tämän viikon suunnitelmat uusiksi. Jyväskylän julkinen liikenne ei edelleenkään palvele meidän tarpeitamme, kuten kirjoitin täällä aiemmin. Saimme miehen isältä auton lainaan, mutta jouduimme pidentämään lasten hoitopäiviä, koska autoa ei voi samalla tavalla jättää pihaan odottamaan toista hakijaa, kuin pyöräkärryä.

 

Emme ole halunneet pelotella lapsia varkailla, mutta tottakai hekin huomasivat perjantaiaamuna, että jotain kummaa on tekeillä. Olemme joutuneet käsittelemään aika paljon asiaa esimerkiksi sen kautta voiko leluja jättää kotona toiseen huoneeseen ilman, että joku varastaa ne.

 

Aamun autoilu ei tuntunut helpottavalta tai vaivattomalta, kun ensin raappasit ikkunat jäästä, asettelit lapset turvaistuimiin ja ajelit aamuruuhkassa ensin hoitoon ja sitten töihin. Kävin lounastauolla fysioterapiassa kuntouttamassa synnytyksen jälkeistä vatsalihasten erkaumaa, josta kirjoittelin aiemmin täällä. Meinasi olla hieman hankaluuksia löytää autolle parkkipaikkaa, kun lainaksi saamamme pakettiauto oli sen verran korkea, ettei se mahtunut läheisiin parkkihalleihin. Pyörällä olisi päässyt suoraan oven eteen.

 

Jyväskylän ruuhkia ei ole ollut ikävä

 

Rikosilmoitus on tehty ja asioiden selvittely vakuutusyhtiön kanssa on kesken. Uudet pyörät ovat tilauksessa, samoin talvirenkaat ja adapterit pyöräkärryn vetämistä varten. Toivottavasti näissä ei mene kauaa ja päästään palaamaan normaaliin arkeen pian.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Kommentit

  • Noora Inkeroinen

   Hei Tex, Jyväskylä on pyöräilykaupunki ja täällä on paljon pyöriä. Varmaan sitten pyörävarkauksiakin.

    0
 • Hirvonen

  Mekin elellään ilman autoa ja jopa ilman pyöriäkin suurin osa ajasta, kun talviajat mennään jalan. Meille kävi kesällä myös ikävä pyörävarkaus, mikä hankaloitti arkitoimia kyllä jonkin verran. Tietyissä tilanteissa turvaudutaan vuokra-autoon.

   0
  • Noora Inkeroinen

   Hei Hirvonen, Yllättävän vähän on kyllä tilanteita, joissa joutuu turvautumaan autoon. Kuvittelin, että olisi ollut vaikeampaa.

    0
 • Ihmttelen Vuan

  ”Jyväskylän ruuhkia ei ole ollut ikävä”

  Onko tuossa kuvan kohdassa muka ruuhkia muulloinkin kuin sen siltaremontin aikana? ???

   0
  • Noora Inkeroinen

   Huomenta! Mä oon kulkenut tuosta vuodesta 2015 ja aina siinä vähän on autoja. Ei toki noin paljon, kuin remontin takia. Pahin kohta mun työmatkalla on ollut se Tourulan kohta. Pyörällä sieltä ei tarvitse mennä onneksi ollenkaan 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.