VALIKKO

Autoton perhe

12.12.2019 21:42

Autoton perhe lomailee

Olin jo hetken aikaa kirjoittamassa blogitekstiä otsikolla: ”Talvipyöräily on perseestä”. Mies kehotti antamaan vielä hetken aikaa. Ärsyttävää, kun toinen on aina oikeassa, kuten nytkin. Pelottavat loskakelit vaihtuivat pakkaseen ja yllätyksekseni pyöräily muuttui paljon miellyttävämmäksi tien pinnan jäätyessä.

 

Eivät ne loskakelitkään muutoin olleet inhottavia, mutta kokoajan sai olla varuillaan millainen tienpinta on edessä. Kokemattomalle talvipyöräilijälle tämä aiheutti hieman stressiä. Nyt tosin alkaa jo oppia, miten pyörä käyttäytyy milläkin pinnalla.

 

Jäisellä pinnalla on itseasiassa miellyttävä pyöräillä, kun renkaissa on kunnon nastat

 

Joulu lähestyy ja tuntuu, että aika meinaa loppua kesken. Minulla on töissä isoja juttuja, jotka täytyy saada valmiiksi loppuvuonna. Lasten perhepäivähoitaja lopetti tällä viikolla ja meillä on tässä kuukausi hoitovuorojen järjestelyä ennen kuin päiväkoti alkaa tammikuun puolella.

 

Hoitokuvioiden muutos aiheuttaa sen, että tulevaan päiväkotiin on meiltä enää 4,8km pyöräilymatka. Pyöräkärryä ja lapsia tarvitsee vetää siis yli 3 kilometriä vähemmän, kuin ennen. Työmatkakin lyhenee 11 kilometriin per suunta. Miehelle muutos tulee olemaan kaikista suurin. Hänen työmatkansa tulee olemaan jatkossa vain sen neljä kilometriä entisen 12 sijasta, kun päiväkoti on työpaikan vieressä.

 

Joulukuusta odotellessa lapset päättivät koristella isin treenipyörän

 

Autoton perhe -blogi on tästä eteenpäin joululomalla. Palaan ensi vuoden puolella uusien pyöräarvostelujen myötä. Lisäksi ajattelin kirjoittaa pyörän turvatuotteista, talvipyöräilypukeutumisesta ja paljastan vihdoin miksi mieheni pyöräilee joka keskiviikko Muurameen spinning tunnille kaiken tämän arkipyöräilyn lisäksi.

 

Älkää stressatko jouluvalmisteluista ja muistakaa pitää huolta omasta jaksamisesta. Rauhallista joulun odotusta ja hyviä pyöräilykelejä kaikille!

Kommentit

 • Juha

  Hyvää joulua teille

   1
  • Noora Inkeroinen

   Kiitos samoin ☺️

    1
 • Sini

  Oikein ihanaa joulunodotusta ja joulua! 🙂

   1
  • Noora Inkeroinen

   Kiitos! Samoin sinulle ☺️

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.