VALIKKO

Autoton perhe

11.10.2019 21:08

Enpä olisi uskonut, polkupyörä muutti sisälle

En olisi ikinä uskonut, että talomme sisälle muuttaa polkupyörä ja vieläpä minun pyöräni. Kodinhoitohuone on ilmojen kylmettyä pyhitetty sähköpyörälleni, jossa on rungon sisään integroitu akku. Sitä ei saa helposti irrotettua ilman avaimia ja pyörän kääntämistä ylösalaisin, joten nostin sen suosiolla sisälle.

 

Rungon sisään integroitu akku on helpointa ladata tuomalla koko pyörä sisälle

 

Muutoin tämä akkuratkaisu on ollut hyvä. Pyörä ei näytä perinteiseltä sähköpyörältä eikä varmaan kiinnosta akku- tai pyörävarkaissa olevia niin helposti. Lisäksi runko suojaa akkua pahimmilta iskuilta. Rungon ja akun väliin ei pääse samalla tavalla hiekkaa tai muuta roskaa. Ainut miinuspuoli on tuo kylmässä lataaminen. Kuulin, että on olemassa malleja joissa akun saa liu’utettua rungon sisältä helposti uloskin, mutta tässä halpispyörässä se ei onnistu.

 

Kodinhoitohuoneeseen muutti myös pyöräkärry. Sisällä se on paremmassa suojassa kosteudelta, kuin ulkona autokatoksessa. Lisäksi lapset arvostavat luultavasti pakkasaamuina pyllyn alla olevaa lämmintä istuinta enemmän kuin kylmää.

 

Jos minä, niin sitten mieskin

 

Miehen sähköpyörästä sisälle on päässyt vain akku, sillä se sijaitsee rungon päällä ja on siitä kätevästi otettavissa avaimilla irti.

 

Pienet apulaiset kasaushommissa

 

Sen sijaan mies osti smart sisäharjoitusvastuksen, johon viritteli maantiepyöränsä kiinni. Näin mies voi jatkaa treenejä talvikaudellakin. Meillä on siis itseasiassa kaksi pyörää sisällä. Onneksi ei sentään sängyssä puolison tilalla.

 

 

Kommentit

 • Vesa

  Tässä kun katselin että pyörä on muuttanut sisälle niin se voi tuoda jäätymis ongelman talvella. Facessa triathlonfoorumi ryhmässä eräs kyseli miten välttää pyörän vaijerian jäätyminen talvella. Itselläkin ne jäätyi yhtenä talvena kun yritin pyöräillä töihin läpi talven.
  Yksi keino on että pitää pyörän aina pihalla kylmässä ettei kylmiin vaijereihin tiivistyvä vesi sitten jäädy jos pyörä on ollut sisällä lämpöisessä. Toinen vinkki oli että täytyy olla laadukkaat vaijerit sekä vaijerinsuojakuoret ja lisäksi voitelee ne pakkasta kestävällä aseöljyllä tai jopa jäähdytinnesteellä. Itsellä pyörät on nyt kylmässä katetussa terassissa. Jos vielä jäätyy niin sitten täytyy kokeilla tuota aseöljyä.

   0
 • Noora Inkeroinen

  Hei Vesa, kiitos vinkeistä! Tuon integroidun akun hankaluuden vuoksi sisälle tuominen tuntuu tällä hetkellä helpoimmalta vaihtoehdolta. Toki jarrujen ja vaihteidenkin olisi hyvä toimia!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.