VALIKKO

Autoton perhe

11.11.2019 05:30

Isänpäiväpöydästä loppui kahvi

Sunnuntaina oli isänpäivä. Lauantai-iltana huomasin, ettei meillä ollut yhtään kahvia. Siinä sitten saunan jälkeen, hiukset märkinä hyppäsin räntäsateessa pyörän satulaan ja suuntasin kauppaan. Minä en edes juo kahvia.

 

Pitäähän sitä isälle aamukahvit keittää, kun tehtiin lasten kanssa kakkua ja he olivat askarrelleet hoidossa lahjoja. Ansaitsen tästä suorituksesta mielestäni vuoden tyttöystävä palkinnon. Enkä kaikista vähiten siksi, että meidän lähikauppa on yksi pelottavimpia paikkoja mitä tiedän. Ainakin näin pyörän omistajan näkökulmasta.

 

Minulta on Huhtasuon Salen pihasta varastettu lokasuoja neuvolakäynnin aikana sekä noin 5-10 minuutin kauppareissun aikana revittiin ajotietokone irti. Ilmeisesti harmitti, kun koko pyörää ei saanut helposti varastettua, niin jotain pientä ilkivaltaa piti tehdä.

 

Lasten kanssa tehty pätkisjuustokakku

 

Huhtasuon Sale on muutenkin mielenkiintoinen paikka. Se on ensimmäinen kauppa, missä olen perjantai-iltapäivisin nähnyt kaupan henkilökunnan poistuvan ja palveluvartijoiden asettuvan kassoille. Joka kerta siellä joku tulee, jos ei huutamaan niin vähintäänkin rupattelemaan. Esikoisen vauva-aikana tapasin yhden naisen rehellisellä kyykkypaskalla keskellä ”ostaria”, kun lähdin vaunujen kanssa perhekahvilasta.

 

Linja-autopysäkkien luokse on tullut telineitä, joihin saa pyörän lukittua rungosta, mutta nopean kauppa-asioinnin ajaksi jätin pyöräni kuitenkin näkyvämmälle paikalle kaupan eteen. Kaupan ikkunasta on siihen nimittäin suora näkymä. En haluaisi uudestaan kokea pyörävarkautta ja sitä myötä koko arjen muuttumista pariksi viikoksi.

 

Kalliin pyörän omistaminen tekee näköjään vainoharhaiseksi. Kaupassa oli pitkät jonot ja koko sen ajan kuvittelin kuinka pyörääni varastetaan parasta aikaa. Jätin jopa ostokseni odottamaan hihnalle ja kävin kurkkaamassa oliko pyörä vielä tallella. Olihan se. En enää ihmettele niitä ihmisiä, jotka taluttavat pyöräänsä kaupassakin mukana ja nukkuvat öisin se kainalossa. Siitä en tosin ole varma sopiiko tällainen stressi minulle.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.