VALIKKO

Autoton perhe

7.12.2019 20:56

Joulumarkkinat – käsityöläisten ja herkkujen juhlaa

Jyväskylän perinteiset Joulumarkkinat valloittivat jälleen kerran Paviljongin. Näytteilleasettajia on satoja ja markkinoilta löytää pukin konttiin kaikkea käsitöistä ja leluista herkkuihin. Joulumarkkinoille on vapaa pääsy ja ne ovat avoinna vielä sunnuntaina klo 10-16.

 

Suuntasin joulumarkkinoille pyörän sijasta paikallisbussilla. Olin tänä vuonna liikenteessä heti ensimmäisenä päivänä, sillä himoitsin Ruoveden Herkku Oy:n lumimanteleita. Yhtenä vuonna nämä herkut pääsivät loppumaan kesken!

 

Lumimanteleita! Joulu pelastettu!

 

Paviljongissa oli niin paljon kojuja, että sinne meinasi eksyä. Lapset ystävineen juoksentelivat onnessaan katselemassa leluja ja muita tuotteita. Halliin oli varattu lapsille oma leikkinurkkaus ja pomppulinna. Joulupukki kierteli jakamassa makeisia. Valitettavasti ehdimme nähdä pukista vain pienen vilauksen ennen sen katoamista väkijoukkoon. Lohdutin lapsia, että pukki tulee varmasti jouluna kylään.

 

Meidän perhe panosti taas tähän herkuttelupuoleen. Joka kojulla oli maistiaisia. Pienet kädet ja suut ahmivat Snack2you:n herkullisia sipsejä maistiaiskupista sitä tahtia, että oli pakko ostaa oma pussi, jotta niitä jäisi muillekin. Heiltä löydät myös gluteenittomia vaihtoehtoja!

 

Snack2you sipsit maistuvat kaikenikäisille

 

Käsityöläisistä huomioni kiinnitti tänä vuonna Syliketun värikäs piste. Yleensä ostan lastenvaatteet kirpparilta muutamalla eurolla, sillä mielestäni on järjetöntä käyttää rahaa vaatteisiin, jotka jäävät pian pieniksi. Sylikettu on melko uusi suomalainen vaatetusalan yritys, joka pyrkii valmistamaan tuotteet mahdollisimman eettisesti ja vähän ympäristöä kuormittaen. Syliketun vaatteet ja osa kankaistakin tehdään Suomessa. Yrittäjä on avannut sosiaalisen median päivityksissään yrittämisen raskastakin puolta, mutta omaan silmään Syliketun tuotteiden uudistaminen omilla kuoseilla on oikein onnistunut. Tämä okrankeltainen SYLI -kaulustunika on suorastaan vastustamaton.

 

Suomalainen Sylikettu pyrkii tarjoamaan ekologista ja eettistä muotia niin lapsille kuin aikuisillekin

 

Mikäli et vielä Jyväskylän Joulumarkkinoilla pyörähtänyt, niin suosittelen suuntaamaan sinne sunnuntaina! Mikäli kävit jo, niin mitkä olivat sinun suosikkisi tänä vuonna?

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.