VALIKKO

Autoton perhe

23.11.2019 20:28

Jyväskylän Joulunavaus on tunnelmallinen koko kaupungin juhla

Olen useampana vuonna katsellut ilmoituksia Jyväskylän Joulunavaus -tapahtumasta, mutta jättänyt tapahtuman välistä. Silloin meillä oli vielä auto ja meneminen sen kanssa keskustaan, joka on täynnä ihmisiä, tuntui hankalalta. Tänä vuonna päätin osallistua, sillä keskustaan pyöräilee kätevästi. Onneksi menin.

 

Joulumarkkinat

 

Jätin pyörän telineeseen, irrotin akun ja otin sen reppuun mukaan. Lukitsin pyöräni kahdella erilaisella lukolla. Alan pikku hiljaa rentoutua, enkä vilkuile vainoharhaisesti sen perään. Pyöräkärry muuntui kätevästi lasten rattaiksi.

 

Kauppakeskuksissa ja myymälöissä oli ohjelmaa aamu kymmenestä lähtien, mutta itse osallistuin lasten kanssa vain iltaosioon. Kauppakeskus Forumissa oli Gradian opiskelijayritysten joulumarkkinat, jossa myytiin kaikkea käsitöistä herkkuihin. Meillekin tarttui muutama jouluinen pussukka mukaan.

 

Jyväskylän Joulunavaus -ohjelma

 

 

Jyväskylän kaupungin järjestämään Joulunavaus -ohjelmaan kuului laulua, joulupukin vierailu sekä Kompassin tähden sytytys. Meidän lapset tuntuivat olevan eniten innoissaan Punaisen Ristin ensiavusta vastaavasta ”ambulanssista” sekä poliisiautosta, josta jaettiin lapsille tarroja.

 

Illan kohokohta oli Sokkarin ilotulitus, joka alkoi Harjun perinteisen joulusoiton jälkeen. Ilotulitus oli näyttävä ja lapset jäivät toivomaan lisää valoja, rätinää sekä pauketta. Esikoisen onneksi tapahtuma ei päättynyt vielä siihen vaan pyöräilimme Kirkkopuistoon katsomaan Jouluvalomaan valaistusta. Lapset pääsivät kävelemään 3 metrisen valopallon sisään ja pyörivät siellä ihastellen valoja.

 

Jyväskylän Jouluvalomaan poroja

 

Kaupunki oli täynnä iloisia, joulumielellä olevia ihmisiä. Tungoksesta huolimatta ihmisten seassa oli helppoa liikkua kahden lapsen kanssa sekä pitkän pyörä ja pyöräkärry yhdistelmän kanssa. Edes kuopuksen kovaääninen protesti ulkovaatteiden pukemista vastaan keskellä Sokoksen käytävää, ei tuottanut vihaisia vaan empaattisia katseita. Jyväskylän Joulunavaus oli oikein onnistunut tapahtuma avaamaan Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuuden.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.