VALIKKO

Autoton perhe

8.7.2019 07:15

Kadonneen verhotangon metsästys ja muita syitä siihen, miksi en pidä sisustusblogia

Kadonneen verhotangon metsästys ja muita syitä siihen, miksi en pidä sisustusblogia

 

Anoppi ehdotti, että voisin alkaa pitämään myös sisustusblogia, sillä hän ei ole nähnyt kenelläkään samalla tavoin ripustettuja verhoja kuin meillä. Muutimme nykyiseen asuntoomme 2016, kun olin vielä raskaana ja oikeastaan kaikki mikä jäi tekemättä ennen esikoisen syntymää, on edelleen tekemättä. Makuuhuoneen verhot ostettiin vuonna 2017 ja sen jälkeen niille on ostettu kaksi verhotankoakin. Ensimmäisen tangon pakkaus avattiin seinään kiinnittämistä varten. Ei muuten kiinnitetty yli vuoteen, vaan tanko lojui milloin missäkin, kunnes siitä hävisivät kaikki kiinnittämiseen tarkoitetut osat. Viime vuonna ostimme uuden tangon. Olimme lasten kanssa kaupassa ja kassahihnojen jälkeen tuli pientä säätöä. Kotona huomasimme, että olimme unohtaneet verhotangon kauppaan. Käsittämätöntä, että niinkin ison ostoksen pystyy unohtamaan, mutta lasten kanssa kaikki on mahdollista. Yritin soittaa, mutta myymälästä ei enää vastattu, sillä sulkemisaika oli käsillä. Seuraavan kerran minulla oli rauhallinen hetki soittaa muutaman päivän päästä, eikä verhotankoa tietenkään löytynyt. Verhot roikkuvat siis edelleen avaamattomina pakkauksissaan ja odottelevat kolmatta tankoa saapuvaksi.

 

Uusi verhotrendi

 

2016 ostimme yläkerran vessaan suihkuseinän, joka lojuu edelleen asentamattomana. Kerran oli lähellä, että suihkuseinä olisi päässyt paikalleen, mutta yllättäen asennusohjeet olivat hävinneet avatusta pakkauksesta. Löysin ohjeet sattumalta joitakin kuukausia sitten siivotessani vessan koreja. Miehen mielestä suihkuseinä oli hutiostos, sillä hän ei halua porata reikiä vessan kaakeleihin vaan haaveilee erilailla kiinnitettävästä mallista. Olemme harkinneet integroidulla suihkuseinällä varustetun kylpyammeen hankkimista yläkerran vessaan, jolloin suihkuseinälle ei olisi edes tarvetta. Tämän vuoksi se lojuu edelleen samalla paikalla, kuin kolme vuotta sitten.

 

Suihkuseinää voi käyttää myös näin

 

Pari vuotta sitten ostetut taulut saimme miehen kanssa seinälle, kun olimme ensin käyneet useamman keskustelun niiden asentamisesta. Puolituntia ennen vieraiden saapumista vauvan nimiäisiin, mies hakkasi nauloja seinään ja minä pitelin mittanauhaa ja vatupassia yrittäessämme saada tauluja suoraan toisiinsa nähden. Siinä alkoi olla jo ero lähellä, kun hirveässä kiireessä ja stressissä yrität saada juhlia järjestettyä, leivottua, laitettua paikkoja kuntoon ja hoidettua kaksi lasta. Lopulta juhlat juhlittiin vain yksi taulu seinällä ja muut kaksi löysivät paikkansa juhlien jälkeen.

 

Taulut saatiin paikoilleen, mutta olemme alkaneet pohtia niiden vaihtamista

 

Sisustusblogi kelpoiset kuvat

 

Sohvakin alkaa olla uusinta kunnossa, mutta se vaihdetaan vasta, kun lapset ovat tuhonneet sen lopullisesti tai uuden sohvan odotettu elinikä voidaan mitata vuosissa. Kerroin teille aiemmin, että olemme kerran käyttäneet autoa terassikalusteiden noutamiseen. Olisin voinut laittaa miehen rakentamasta hienosta terassista kuvan, kun se viimein oli valmiina myös kalusteiden osalta. Sitten tuli hieman sateisia ja tuulisia päiviä ja kävi näin. Myrsky rikkoi paviljongin, lyhdyt ja ostamamme valonauhat, vaikka paviljonki oli kiinnitetty aitaan suhteellisen tukevasti.

 

Tuulen runtelema paviljonki

 

Tänä kesänä aiomme löytää jostain välistä aikaa terassin öljyämiseen. Kerroin myös aiemmin meidän kaikkensa antaneesta pyykkitelineestä. Vahingosta viisastuneena otin uuden pyykkitelineen alle pari koria puhtaalle pyykille ja nyt ne saavat rauhassa odotella, että anoppi tulee kylään. Olen käytännössä ulkoistanut pyykinviikkauksen kokonaan hänelle. Minulla ei ollut sille aikaa edes ollessani kotona, saati nyt kun käyn töissä. Harkitsen edelleen vahvasti ystäväni vinkkaamaa lasten uima-allasta puhtaan pyykin säilytykseen. Sillä on kuulemma helppo vetää pyykkikasa piiloon vieraiden varalta.

 

Vinkkejä lapsiperheen pyykinhuoltoon

 

Viime vuonna ostin meille mielestäni hienon ryijyn, joka sekin on kohta vuoden päivät odotellut, että joku ripustaisi sen seinälle. En ymmärrä, että miten niin se on muka vaikea ripustaa portaikon yläpuolella olevalle seinälle. Tässä se nyt odottelee nätillä rullalla varmaan vielä tovin. Samoin kuin tuo ylimääräinen laatikosto, joka pitäisi myydä pois.

 

Ryijyt (seinällä) ovat kuulemma tulossa uudelleen muotiin

 

Onhan täällä toki saatu aikaiseksikin, mies on käyttänyt aikaansa terassin ja pihan rakentamiseen sekä leffahuoneeseen. Tosin elokuvahuoneessa, jota esikoinen nimittää isin luolaksi, taitaa puuttua vielä muutama lista sekä akustiikkalevyt. Mies on myös pyytänyt minua ompelemaan sinne verhot. Kaikki, jotka minut tuntevat tietävät etten ole käsityöihmisiä. Jostain syystä mies osti meille ompelukoneen kuusi vuotta sitten kuvitellen, että minä tekisin sillä jotain. Kuusi vuotta se on ollut meillä käyttämättömänä. Lupaan kuitenkin kaivaa sen taas esille ja ommella verhot heti, kun kaikki muu täällä kodissa on paikoillaan.

 

Tästä lähdettiin

 

ja tähän ollaan päästy

 

Laita seurantaan @autotonperhe Instagramissa sekä Autoton perhe Facebookissa, niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Kommentit

  • Me saatiin perintönä Singerin ompelukone ja nimenomaan lupasin, etten koskaan ompele sillä mitään. Kodin projektit jää kyllä helposti kesken lapsettomassakin kodissa, saati sitten lasten kanssa – en ihmettele yhtään 🙂

     0
  • Noora Inkeroinen

    Lupaus vissiin pitänyt. Katsotaan joudunko itse lunastamaan lupaukseni ja ompelemaan nuo verhot, mikäli saadaan muut projektit joskus valmiiksi!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.