VALIKKO

Autoton perhe

11.6.2019 05:30

Kangasvuoren luontopolku ja varastettu polkupyörä

Kangasvuoren luontopolku

 

Viime kerran urheilusuorituksen jälkeen valitsimme ystäväni kanssa viikonloppuna luontopolun hieman lähempää meidän kotiamme. Kangasvuoren luontopolku on noin 3km pitkä ja puolessa välissä sijaitsee lammen rannalla oleva Vuorilammen laavu. Huhtasuon kyläyhdistys ylläpitää laavua ja siellä on valmiiksi pilkottuja puita ympäri vuoden.

 

Kangasvuoren luontopolun ei niin luonnolliset maisemat

 

Luontopolku alkaa Huhtasuon koulun takaa lähteviltä pururadoilta, frisbeegolf radan lähettyviltä. Luontopolun alussa lapset pääsivät ihastelemaan puretun Kangasvuoren sairaalan työmaata ja -koneita. Maisemat kuitenkin paranevat, mitä pidemmälle luontopolkua jatkaa.

 

Tämä pieni silta oli lapsista jännittävä

 

Luontopolun maasto oli paikoin melko kosteaa ja hyttysiä oli sen mukaisesti. Ystäväni ihmetteli tätä ottamaani selfietä, johon sain hyttyset ikuistettua. Tosiasiassa en saanut yhtään kuvaa otettua, jossa niitä ei olisi ollut.

 

Kangasvuoren luontopolku ja hyttyset

 

Ajattelin säästää omia hartioitani ja tukea esikoisen pyöräilyinnostusta, joten hän lähti tällä kertaa matkaan potkupyörällä. Olemme ennenkin tehneet sillä pieniä reissuja lähimetsässä, joten ajattelin maastoajon sujuvan. Polulla oli yllättävän paljon isoja juuria ja hyttyset tuntuivat kaikki hyökkäävän lapseni kimppuun, hyttyskarkotetarrasta huolimatta. Esikoisen kaaduttua varmaan kolmannen kerran otti ystäväni hänen potkupyöränsä kantoon ja minä heitin lapsen hartioilleni. Se siitä kevyestä reissusta.

 

Kangasvuoren luontopolku ja pitkospuut

Kangasvuoren luontopolku ja Vuorilammen laavu

 

Vuorilammen laavulla on uintimahdollisuus

 

Pääsimme perille Vuorilammen laavulle nauttimaan retkieväistä. Vuorilammen laavu on todella kaunis paikka. Siellä on laavun lisäksi pitkospuut ja pieni lampi, jossa voi uida. Tourujoen luontopolun piknik paikan lisäksi tämä on yksi suosikkipaikoistani Jyväskylässä. Laavulle pääsee myös helposti pururataa pitkin kävellen tai pyöräillen. Autolla pääsee myös lähelle, jos jättää sen parkkiin Huhtasuonkadulle ja nousee mäen ylös. Vietimme laavulla tunnin verran eväiden ja seurustelun merkeissä, joten luontopolun loppuosa jäi kiertämättä lähestyvän päiväuniajan vuoksi. Palasimme pururataa pitkin takaisin koululle, koska se oli nopeampi ja esikoinen pystyi pyöräilemään koko matkan.

 

Vuorilammen laavu

 

Retkieväät

 

Koska päivä oli kuuma ja meillä alkoi olla kiire kotiin, päätin laittaa koiran lasten kanssa pyöräkärryn kyytiin juoksuttamisen sijasta. Virhe! Mörö on ihana ja kiltti koira, mutta ei kovin lapsirakas. Koira ahdistuu, jos lapset yrittävät silittää ja yrittää pois tilanteesta. Lapsista taas mikään ei olisi mukavampaa, kuin silitellä koiran pehmeää turkkia. Aikansa lasten lähentelyä kestettyään Mörö teki oman ratkaisunsa ja hyppäsi pyöräkärryn kangasta vasten, niin että se aukesi ja koira putosi täydessä vauhdissa pois kyydistä. Onneksi se putosi pyöräkärryn renkaan viereen, eikä eteen. En halua edes kuvitella mitä olisi tapahtunut, jos olisin ajanut täydessä lastissa olevalla pyöräkärryllä sen yli 25km/h nopeudella. Siinä olisi sitten ollut lapsille selittelemistä.

 

Mörö vielä yhtenä kappaleena

Naapurin pojan varastettu pyörä

 

Paluumatkalla olin nähnyt pururadan ojassa polkupyörän. En kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Illalla lasten nukkumaanmenoaikaan selailin Facebookia ja huomasin naapurin kirjoituksen Facebookin Jyväskylän puskaradio -ryhmässä. Naapurin pojan polkupyörä oli varastettu edellisenä päivänä Vuorilammen laavulta. Asia jäi vaivaamaan sen verran, että lähdin vielä illalla tarkistamaan oliko ojassa näkemäni pyörä tämä kaivattu yksilö. Olihan se. Ei muuta kuin pyöräkärryn kyytiin ja palautus oikealle omistajalle.

 

Naapurin pojan varastettu pyörä

 

Laita seurantaan @autotonperhe Instagramissa sekä Autoton perhe Facebookissa, niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.