VALIKKO

Autoton perhe

7.10.2019 21:20

Kipeä lapsi laittaa suunnitelmat uusiksi

Meillä oli viikonlopuksi sovittuna kaikkea kivaa tekemistä alkaen ruskaretkestä Iso-Haapasaaren luontopolulle. Se olisi ollut sopivan pyöräilymatkan päässä meiltä ja täynnä lehtimetsää ruskan eri väreissä. Viikonlopuksi olimme varanneet huoneen kylpylähotellista ja lapset odottivat kovasti pääsevänsä uimaan.

 

Toinen lapsista tuli heti viikon alussa kipeäksi. Keskiviikkona tilanne vaati jo lääkärissä käyntiä. Mies oli vienyt toisen lapsista pyöräkärryllä hoitoon, joten minun piti pitkästä aikaa turvautua linja-autokyytiin. Vaikka aiemmin moitin täällä kaupunkimme julkista liikennettä, kun pitäisi siirtyä lähiöiden välillä, niin kaupunkiin päin pääsee kätevästi.

 

Bussipysäkillä väsymys alkaa jo painaa

 

Sain lapsen manducaan ja kantotakin sisälle, kun huomasin että seuraava bussi lähtee kolmen minuutin päästä. Ehdimme kyytiin ja terveyskeskukseen. Sieltä meidät ohjattiin suoraan Keskussairaalaan ja kävelin takaisin pysäkille, josta lähtikin sopivasti seuraava bussi alle 10 minuutin sisällä. Vaihto keskustassa ja pääsimme sairaalaan.

 

Keskussairaalassa kuvattiin sattumalta Elossa 24h ohjelmaa, mutta emme joutuneet kuvauksiin vaan pienen odottelun jälkeen pääsimme lääkärin vastaanotolle. 1,5 viikkoa hoitoon vienti kieltoa ja kotiin. Taas bussilla keskustaan, vaihto keskustassa, kauppaan ja kolmannella bussilla kotiin. Aikaa koko reissuun meni yllättävän vähän ja busseja kulki tasaista tahtia 20 minuutin välein, niin välissä ehti aina hoitaa omat asiansa.

 

Ihan emme päässeet sarjan kuvauksiin

 

Loppuviikosta toinenkin lapsi sairastui. Mies kävi yksin pyöräillen kylpylässä alkaneen projektinsa vuoksi, josta kirjoittelen teille pian. Itse olen viettänyt viikon kotona, enkä ole pyöräillyt kuin 4km päähän kauppaan pari kertaa. Sen sijaan olen ahminut kotona suklaata ja muita herkkuja. Lapset alkavat hyppiä kirjaimellisesti seinille, kun ulkoilua tai muuta tekemistä ei ole tapahtunut kotipihaa kauempana. Vielä viikko kotona olemista edessä ja olo on jo nyt yhtä väsynyt ja tukkoinen kuin ennen pyöräilyn aloittamista Autoton perhe -kokeilun myötä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.