VALIKKO

Autoton perhe

25.6.2019 05:30

Kivaa kesäpuuhaa lapsille: Hilarius Hiiren kesä Perunka Areenalla

Rouva Koipeliini ja Hilarius Hiiri olivat toivottamassa lapsia tervetulleeksi Peurunka Areenalle

Kaupallinen yhteistyö: Peurunka

Pyörällä Jyväskylästä Peurunkaan

 

Meille tarjottiin mahdollisuutta viettää juhannuspäivä lasten kanssa Peurungassa Hilarius Hiiri ja festariseikkailu -musikaalia katsoen sekä kylpylässä polskien. Jännitin etukäteen, miten lapset jaksavat istua pyöräkärryn kyydissä Jyväskylästä Laukaaseen 24 kilometriä. Askartelin lasten kanssa pahvista välisermin siltä varalta, jos syntyy tappelua. Ihan turhaan. Ensinnäkään välisermiä ei saanut kiinnitettyä kärryyn mitenkään, sillä kaavailemani nippusiteet eivät mahtuneet verkon rei’istä läpi ja toisekseen vauva nukkui matkat mennen tullen.

 

Matka Jyväskylästä Laukaaseen sujui sopuisasti pyöräkärryssä

 

Olin varannut matka-aikaa noin 2 tuntia, josta pyöräilyyn 1h 20 min ja lisäaikaa siltä varalta, että lasten takia tarvitsisi pysähdellä. Aamulla oli taas pieni härdelli saada kaksi lasta ja kylpylävarusteet pyöräkärryn kyytiin. Pääsimme kuitenkin lähtemään melkein aikataulussa. Sähköpyörällä matka-ajo olikin kevyempää, kuin odotin. Tuntui, että pyörä rullasi itsestään (mies veti pyöräkärryä). Aurinko paistoi, valtioneuvoston asetuksella kielletyt(!) lupiinit ja kurtturuusut tuoksuivat tienvarsilla ja näköpiirissä vilahteli kukkaniittyjä sekä peltoja. Ainoastaan oikea pakara alkoi puutua. Yllättäen olimme tunnin päästä perillä Peurungassa.

 

Kivaa kesäpuuhaa lapsille, Hilarius Hiiri ja festariseikkailu

 

Peurunka Areenan musiikkipiste ja pienet rumpalit

 

Olen käynyt ennenkin Peurungassa erilaisissa tapahtumissa kuten työhyvinvointipäivässä, pikkujouluissa, Kaija Koon keikalla ja Extreme Run -tapahtumassa. Nyt olin ensimmäistä kertaa liikenteessä lasten kanssa ja ensimmäistä kertaa elämässäni juhannusfestareilla. Vastaanotosta meille neuvottiin, mihin saisimme pyörämme lataukseen, sekä annettiin liput Hilarius Hiiri -festareille, ruokailuun ja kylpylään. Peurunka Areenan ovet aukesivat klo 10:30 ja koko paikka oli muuttunut lasten leikkiareenaksi. Joka puolella oli leluja ja tekemistä pallomerestä pomppulinnaan. Esikoinen oli ihan pääpyörällään sen suhteen, mistä aloittaisi. Ihan sama minne katsoit, niin löytyi uutta tekemistä. Lapset kaivelivat innoissaan lelukoreja ja nostelivat löydöksiään nähtäväksi: ”Äiti kato, äiti kato”.

 

Hilarius Hiiri ja festariseikkailu -musikaali alkamassa

 

Hilarius Hiiri ja festariseikkailu -musikaali alkoi klo 11. Vaikka lapset olivat ehtineet puoli tuntia tutkia paikkoja, oli tekemistä jäljellä sen verran, että heitä oli vaikeuksia saada katsomoon. Esityksen alkaessa lapset kuitenkin pysähtyivät katsomaan sitä. Hilarius Hiiren koputtelu sai yleisössä aikaan innokasta huudahtelua ja kikattelua. Mukaansa tempaavat musiikkiesitykset saivat osan tanssahtelemaan lavan edessä ja viimeisetkin lapset nousivat juoksentelemaan, kun savukone alkoi puhaltaa savua lavalta. Itse sain koko loppuviikonlopun kestävän korvamadon laulusta: ”Juu juu juustosta löytyy”.

 

 

Savu ja saippuakuplat saivat lapset ryntäämään lavan eteen

 

Lounastauko ja päiväunet pyöräkärryssä

 

Esitys kesti noin 30 minuuttia, jonka jälkeen suuntasimme syömään lounasbuffettiin. Joskus tuollaiset lounasbuffat ovat ikävä kyllä pettymyksiä, mutta ei tällä kertaa. Tarjottavat sekä näyttivät, että maistuivat herkullisilta. Ja se jälkiruokapöytä. Melkein laajempi valikoima erilaisia herkkuja, kuin pääruokapöydässä. Henkilökunta toi ystävällisesti vauvalle syöttötuolin ja valikoimasta löytyi sormiruokailijallekin sopivia vaihtoehtoja. Mies osti itselleen Kanavan panimon tekemää Peurungan omaa Jylkky -olutta.

 

Peurungan lounasbuffet ja jälkiruokapöytä

 

Kello 12 maissa Peurunka Areenalla alkoi ohjattu yllätysohjelma. Lapset saivat kasvomaalauksia ja lavalla soitettiin musiikkia. Koko Areena oli vapaassa käytössä lasten leikkeihin. Ainoastaan karuselliä emme jostain syystä saaneet pyörimään, mutta se ei menoa haitannut. Pois lähtiessä lapsille jaettiin pieniä muistoja. Lapset saivat valita taulun, palapelin ja pinssin välillä. Meidän mukaan lähti kaksi pientä Hilarius Hiiri pinssiä.

 

Vauva viihtyi pallomeressä

 

Aamupäivä oli ollut niin täynnä tapahtumia, että lapset nukahtivat melkein välittömästi pyöräkärryn kyytiin. Kävimme miehen kanssa pienellä pyörälenkillä Laukaan keskustassa ja päädyimme sataman lähistöllä olevalle laiturille ihastelemaan järveä, koivuja ja tuulessa heiluvia Suomen lippuja, sillä aikaa kun lapset nukkuivat päiväunia kärryissä.

 

Kivaa kesäpuuhaa lapsille Peurunka Areenalla

 

Kivaa kesäpuuhaa lapsille, Peurungan kylpylä

 

Päiväunien jälkeen söimme eväsbanaanit ja suuntasimme takaisin Peurunkaan kylpylään. Kylpylä on uusittu vuonna 2011 ja sieltä löytyy pohjoismaiden pisin vapaasti laskettava vesiliukumäki. Kylpylä on siitä mukava, että siellä on riittävän lämmin. Olin viime keväänä esikoisen kanssa toisessa kylpylässä, jossa oli niin viileää, että esikoisen huulet olivat sinisenä jo 10 minuutin oleskelun jälkeen. Voitte arvata, että se reissu jäi lyhyeen. Meidän molemmat lapsemme ovat uineet vauvasta saakka, joten he viihtyivät kylpylässä toista tuntia. Vesiliukumäki oli vauvalle hieman liian hurja, mutta esikoinen halusi mennä uudelleen isänsä kanssa. Valitettavasti ajanotto ei ollut käynnissä, joten emme tiedä kuka laski vesiliukumäen nopeiten.

 

Baby bungee -pienten lasten allas sopi alle vuoden ikäiselle

 

Kylpylän jälkeen esikoiselle maistui jäätelö, ennen kuin lähdimme pyöräilemään takaisin Jyväskylään. Tällä kertaa välirauhaseinälle tuli tarvetta, sillä lapset olivat todella väsyneitä päivän touhujen jälkeen. Vauva kuitenkin nukahti pian liikkeellelähdön jälkeen. Kotimatkalla oli kova vastatuuli ja satoi hieman vettä. En ottanut aikaa, mutta en usko meillä silti menneen paljon tuntia pidempään. Menomatka kulutti molemmista pyöristä akkua yhden pykälän verran, mutta takaisin tulo vei kaksi pykälää. Edestakaisen reissun 48 kilometriä, olisi pyöräillyt ilman välilataustakin. Esikoisen mielestä parasta päivässä oli Hilarius Hiiri sekä leikkipaikka, jossa odottelimme Peurunka Areenan aukeamista.

 

Peurungassa on tarjolla kivaa kesäpuuhaa lapsille sekä aikuisille. Hilarius Hiiri esiintyy Peurunka Areenalla koko kesän. Aikataulun ja ohjelman voit katsoa täältä.

 

Laita seurantaan @autotonperhe Instagramissa sekä Autoton perhe Facebookissa, niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.