VALIKKO

Autoton perhe

23.9.2019 05:30

Kuinka yhdistää työ, koulu, pienet lapset sekä harrastukset

Omassa tuttavapiirissäni on useampikin äiti-ihminen, jotka ovat suorittaneet opintoja tai vaihtaneet alaa äitiyslomalla. Ammattikorkeakouluaikana yksi nainen valmistui minun kanssani samassa ajassa, vaikka hän rakensi välissä talon ja synnytti lapsen. Ihmettelin jo silloin miten hän kykenee siihen. Myöhemmin aloitimme yliopisto-opinnot yhtaikaa ja nyt hänellä on yhteensä kolme lasta ja valmis maisterintutkinto. Minulla on kaksi lasta ja yksi kurssi suoritettuna. Koin pientä epäonnistumisen tunnetta.

 

Kevyttä iltalukemista tai sitten ei

 

Lapsen/lasten kanssa kotona oleminen kävi ainakin minulle kokopäivätyöstä. Ne hetket, kun lapsi nukkui niin käytin mieluummin itsekin nukkumiseen kuin koulutehtäviin. Illalla halusin jutella ja halailla mieheni kanssa tai mennä ajoissa nukkumaan tiiliskiven kokoisten rikos- ja prosessioikeuden kirjojen lukemisen sijasta. Minun arjenhallinnastani ei löytynyt nipistettävää aikaa opinnoille. Kaikki kunnia niille vanhemmille, jotka siihen kykenevät pienten lasten kanssa.

 

Asioilla on tapana järjestyä

 

Joskus näiden, maisteriksi mammalomalla viiden lapsen kanssa, tarinoiden keskellä unohtaa, että onhan sitä itsekin saanut elämässään asioita aikaan. En ole vielä täyttänyt kolmeakymmentä ja olen saanut luotua työelämässä uraa ja työskentelen tällä hetkellä apulaisjohtajana. Tässä välissä meille on syntynyt kaksi lasta. Mies on yrittäjä ja aloittanut aikaa vievän projektin/harrastuksen, josta pääsen kirjoittelemaan teille täällä blogin puolella myöhemmin. Itse aloitin juuri opiskelut. Tosin oppisopimuksella johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon, sillä paukut eivät vieläkään riitä yliopisto-opintoihin. Tällainen käytännönläheinen koulutus sopii tähän hetkeen paremmin.

 

Vanhemmuuden ja työn yhdistäminen vaatii joskus kompromisseja

 

Tämän paletin pyörittäminen ei onnistuisi ilman miestäni, joka tukee, kannustaa ja ennen kaikkea osallistuu tasaveroisena vanhempana lasten elämään. Miehen työ yrittäjänä ja minun etäpäiviin positiivisesti suhtautuva työnantajani ovat mahdollistaneet sen, että olemme saaneet viikkoihin lisää lasten kanssa vietettävää aikaa. Työ, koulu, lapset ja harrastukset pyörivät meidän perheessä ilman suurempaa suunnittelua. Tosin etukäteen kalenteroiminen voisi säästää niiltä ilta- ja aamupaniikeilta, kun tajuaa että molemmilla olisi joku tärkeä meno aamulla ennen kuin lastenhoito alkaa. Onneksi meillä on hoitaja, joka ymmärtää tällaisia hetkessä eläjiäkin ja vastaa yleensä myönteisesti illalla lähetettyyn epätoivoiseen viestiin hoitoaikojen muutoksesta.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.