VALIKKO

Autoton perhe

15.7.2019 05:30

Laiskuus iski, viikonloppureissu autolla

Takaisin rattiin

 

”Olin hieman pettynyt itseeni, kun tajusin että ostokset olisivat mahtuneet helposti pyöräkärryn kyytiin ja autolla ajo oli tarpeetonta.”

Ikeassa käynti olisi onnistunut ilman autoakin

 

Anoppi tuli käymään ja toi meille sisustusblogitekstin innoittamana verhotangon. Emme tosin saaneet sitä vielä seinälle, vaan se jäi makuuhuoneen nurkkaan odottamaan asennusta. Olin tilannut Ikeaan kaikenlaista tarpeellista tavaraa ja postissa odotti myös iso laatikko uusia petivaatteita. Olin lähdössä hakemaan niitä pyörällä, mutta muiden epäillessä mahtuisivatko ne kyytiin, lainasin anopilta autoa Ikean lähipisteessä käyntiä varten. Olin hieman pettynyt itseeni, kun tajusin että ostokset olisivat mahtuneet helposti pyöräkärryn kyytiin ja autolla ajo oli tarpeetonta. Tämä oli kahden ja puolen kuukauden aikana toinen kerta, kun käytimme autoa tavaroiden siirtämiseen. Itse en ole autolla muuten liikkunut, kuin työaikana pari pitkää matkaa toisiin kaupunkeihin.

 

Nelihenkisen perheen viikonlopputavarat olisivat mahtuneet pyöräkärryyn

 

Autolla reissuun

 

Meidän oli tarkoitus lähteä käymään sukulaisten luona Uuraisilla pyöräillen. Olimme pakanneet viikonlopuksi tavaraa sen mukaan, että saisimme ne kuljettua pyörän kyydissä. Matkaa oli hieman reilut 40 kilometriä, joten periaatteessa akun olisi pitänyt riittää koko matkalle. Sää oli kylmä ja tuulinen, joten kun meille tarjoutui mahdollisuus mennä autolla, laiskuus iski ja pakkasimme kaiken auton kyytiin. Tässä vaiheessa ajattelimme vielä sunnuntaina pyöräilevämme takaisin kotiin. Viikonloppu sujui grillaillen, herkutellen ja seuraten lasten leikkejä. Touhukkaan päivän jälkeen lapset nukahtivat helposti ja nukkuivat aamulla puoli kahdeksaan asti. Itse en kuitenkaan vieraassa paikassa saanut kunnolla nukuttua ja miehen unet jäivät aamutunneille hänen istuttuaan iltaa veljensä kanssa. Kotiin lähdön aikaan oli siis kaksi pientä lasta, jotka olivat sitä mieltä että serkkujen luona Uuraisilla on maailman paras paikka ja kotona ihan tylsää, sekä kaksi väsynyttä aikuista. Joten kun autokyyti kotiin oli mahdollista, niin pakkasimme taas koko porukan pyörineen kyytiin ja suuntasimme kotiin. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun liikuimme perheenä autolla sen jälkeen kun toukokuussa päätimme luopua autosta.

 

Takaisin rattiin

 

Sunnuntaina palasimme taas ruotuun ja lähdimme pyöräillen kauppaan täyttämään tyhjyyttään ammottavaa jääkaappia. Esikoinen oli kovasti sitä mieltä, että auton kyytiin pitäisi taas päästä ja oli hieman pettynyt, kun ilmoitin että ainoastaan pyöräkärrykyyti on mahdollinen. Tuollaiselle kohta kolme vuotiaalle autofanille, autosta luopuminen on ottanut yllättävän koville. Parasta huvia on nykyään, jos pääsee istumaan parkissa olevan auton sisälle kääntelemään rattia.

 

Laita Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä! Olen tällä viikolla viikon bloggaaja vuorossa ja päivitän Stoorifi Instagram tarinoita!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.