VALIKKO

Autoton perhe

6.12.2019 12:50

Lapsille maistuvat kasvisruoat

Pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta. Lasten saannin jälkeen ruoanlaitto on mennyt sellaiseksi ”jotain helppoa ja nopeaa” pöytään töiden jälkeen. Aloin kyllästyä jauheliha- ja broileripakettien raahaamiseen. Pienen googlailun avulla löysin lapsille maistuvat kasvisruoat.

 

Pyöräkärryssä kulkee heittämällä 5 kassia ruokaa ja paketti vaippoja. Takaosan tavaratila on vielä käyttämättä.

 

Meidän vanha suosikki on ollut mm. tämä kasvislasagne, joka on itseasiassa ensimmäisiä kasvisruokia, joita olen ikinä tehnyt/syönyt. Tavatessani mieheni hän vietti lihatonta lokakuuta ja minä vannoutuneena lihansyöjänä etsin hädissäni kasvisruokareseptiä, jolla hurmata tämä ensimmäistä kertaa kylään tuleva mies. Ilmeisesti onnistuin. Ruoka on kuitenkin sen verran työläs valmistaa, ettei se kuulu meidän arkiruokiin. Toinen suosikkini on tämä kasvisraviolipannu.

 

Onnekseni löysin listan helpoista ja nopeista kasvisruoista. Olemme siis viettäneet lihatonta lokakuuta hieman myöhässä. Poimin listalta kasvisruoat, jotka ovat maistuneet myös perheemme pienimmille. Skippasin suurimman osan pelkistä salaateista, sillä en kokenut niitä tarpeeksi ruokaisina ja tiedän ettei salaatti ole ainakaan meidän lasten lempiruokaa.

 

Lapsille maistuvat kasvisruoat

(Reseptiin pääset klikkaamalla ruoannimeä)

 

Linssi-kasvispata

Tämä aiheutti kuopuksessa reaktion: ”Nam nam”. Hän lappoi ruokaa kaksin käsin ja hyvin maistui aikuisillekin.

 

Kikhernesosekeitto

Kikhernesosekeitto

 

Juustoiset kukkakaalipihvit

Kun ottaa lapset mukaan ruoanlaittoon pilkkomaan, nostamaan kulhoon ja sekoittamaan, maistavat he yleensä tekemiään ruokia paremmin. Näistäkin tuli lasten hittiruoka ja päästiin vielä kehumaan miten hyviä kokkeja he ovat olleet.

 

Bataattikeitto

Tämä sai esikoisessa aikaan huudahduksia: ”Tämä on hyvää!” ja keittoa upposi useampi kulhollinen. Tunnustan, että lisäsin keittoon hieman koskenlaskijaa sekaan.

 

Vegaaninen carbonara

Pasta maistuu lapsille aina. Jos herkkusienet eivät ole lemppareita, niin suosittelen jättämään tämän välistä. Meidän versio ei ollut ihan niin vegaaninen, sillä korvasin soijavalmisteen tavallisella ruokakermalla.

 

Härkissuikale-avokado tortillat

Tämä oli ihan hyvää ja lapsetkin söivät, mutta kaipaa mielestäni lisäksi salsakastikkeen ja juustoraastetta. Härkissuikaleet maustaisin myös tacomausteseoksella.

 

Lapsille maistuvat kasvisruoat, kun ottaa heidät mukaan ruoanlaittoon

 

Paahdettu kikhernesalaatti

Tämä oli ainut listan salaateista, jota kokeilin. Miehen ensireaktio oli, että onpa kevyen näköistä ja lapsetkin tökkäsivät lautaset pois hyi sanojen saattelemana. Salaatti maistui meille aikuisille paremmin kuin hyvin. Energia- ja proteiinisisältöä tuovat maapähkinävoi ja kikherne. Lapsille lämmitin eilistä bataattikeittoa, sillä maistamisenkaan jälkeen salaatti ei oikein uponnut.

 

Kasvissosekeitto

Tämä on arkiruokien klassikko. Yleensä teen kasvissosekeiton kuitenkin tällä entisen opiskelukaverini vinkkaamalla ohjeella, joka on mielestäni parempi.

 

Kaikki ruoat ovat olleet suhteellisen nopeita ja helppoja valmistaa, pilkkomista on kuitenkin paljon. Itse olen nauttinut, kun jääkaappi on täynnä värikkäitä vihanneksia sekä kasviksia ja lapsille maistuvat kasvisruoat. Ruokalasku taisi nousta keskimäärin noin 10€ viikossa. Listalla on vielä paljon kasvisruokia, joita emme ole kokeilleet, mutta kokeilemme tulevina viikkoina. Koko listan löydät täältä.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.