VALIKKO

Autoton perhe

30.9.2019 05:30

Nämä asiat muuttuivat autosta luopumisen jälkeen

Meidän nelihenkisen perheen elämä on muuttunut hyvin vähän henkilöautosta luopumisen jälkeen. Joitain asioita on kuitenkin eri tavalla kuin ennen.

1. Noutoruoka

 

Työpäivä ohi, väsyttää, perheellä on nälkä eikä jääkaapissa ole ruokaa. Mainoksen mukaisesti olemme olleet niitä, jotka eivät syö mäkkärissä vaan kurvaavat autokaistalle hakemaan ruokaa koko perheelle. Autosta luopumisen jälkeen mäkkärikäynnit ovat vähentyneet huomattavasti. Ilmeisesti #sääntösuomi kieltää pyöräilyn autokaistalla. Yritin tätä nimittäin Hesburgerin autokaistalla kesällä. Kävin lasten kanssa hakemassa sieltä ruokaa miehelle töihin. Pyydettiin ystävällisesti siirtymään sisätiloihin tilausta tekemään, ettei joku hampurilaisenhimoinen autoilija aja päälle. Sinänsä mäkkiruoan väheneminen yhdistettynä lisääntyneeseen liikuntaan, on oman terveyden näkökulmasta hyvä asia.

 

Noutoruokaa mäkkäristä ei haeta enää niin vain

2. Pullojen palautus

 

Olemme aina olleet laiskoja pullojen palauttajia. Nyt meille on kuitenkin kertynyt koko kesänajalta tyhjien pullojen varasto parvekkeelle. Liikumme harvoin pyöräkärryn kanssa ilman lapsia, eivätkä pullot mahdu kärryyn lasten kanssa. Suurin osa ostoksista hoituu kauppakassipalvelun kautta, joten kauppaan lähtö pelkästään pulloja palauttamaan on jäänyt. Mies yritti jo myydä niitä Canit sovelluksen kautta (kyllä luit oikein, tyhjille pulloille on oma sovelluksensa, johon ne voi ilmoittaa myytäväksi). Eivät kyllä tehneet kauppaansa. Pitää yrittää neuvotella, joku taskurahaa kaipaava naapurin teini hakemaan ne pois.

 

Tyhjien pullojen säilytyspiste

 

3. FB kirppariostot

 

Ostelin ennen lastenvaatteita ja -tavaroita Facebook kirppiksiltä ja ajelin sitten metsästämässä niitä ympäri kaupunkia. Nyt ostan niitä enää vain välttämättömään tarpeeseen ja silloinkin mielellään useamman samasta paikasta. Tosin tämän vähentyminen voi johtua myös työelämään palaamisesta, sillä enää ei ole aikaa hieroa yv, av, jono, kysyn mieheltä ja naapurin mummolta -kauppoja työpäivän aikana.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.