VALIKKO

Autoton perhe

21.7.2019 05:30

Pieniä arjen haasteita

Pieniä arjen haasteita

 

Lupasimme viedä esikoisen tällä viikolla sirkukseen, kun se oli viimeistä päivää kaupungissa. Sirkusta oli hehkutettu koko päivä hoidossa, sillä perhepäivähoitaja oli menossa sinne lastensa kanssa. Pyöräilimme reilun 8 kilometrin matkan huomataksemme paikan päällä loppuunmyyty -laput. Elin mielessäni edelleen sitä aikaa, kun kiertävään sirkukseen ostettiin liput teltan ovelta. Nykyään ne ostetaan etukäteen netistä niin kuin kaikki muukin. Illasta olisi voinut tulla todella suuri pettymys ellemme olisi törmänneet meidän ihanaan perhepäivähoitajaan, joka otti esikoisen mukaansa sirkukseen, sillä alle 3 vuotias pääsi sylissä ilmaiseksi. Me istuimme miehen ja kuopuksen kanssa 2 tuntia teltan ulkopuolella kuunnellen esityksen ääniä ja nauttien kauniista kesäillasta.

 

Pph lähetti meille muutaman kuvan esityksestä

 

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun jokin asia arjessa oli hankalampaa pyörällä kuin autolla.”

 

Perjantaina sain ilmoituksen, että tilaamani paketti on noudettavissa postista. Normaalistihan poikkeaisin kotimatkalla hakemassa paketin ja ajaisin kotiin. Nyt liikun kuitenkin pyörällä, eikä mukanani ollut edes pyöräkärryä, koska esikoinen ei ollut hoidossa. Päätin riskillä lähteä hakemaan pakettia. Taulu mahtui juuri ja juuri kainalooni ja pyöräilin sen kanssa yhdellä kädellä kotiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun jokin asia arjessa oli hankalampaa pyörällä kuin autolla. Onnistui kuitenkin! Onneksi meille ei tule ihan viikoittain pakettilähetyksiä

 

Jyväskylän satama

 

Sairaalareissu

 

”Onneksi emme olleet etukäteen ostaneet junalippuja tai vuokranneet autoa.”

 

Meidän piti alun perin lähteä käymään Särkänniemessä. Onneksi emme olleet etukäteen ostaneet junalippuja tai vuokranneet autoa. Toinen meidän lapsista on ollut kuumeessa ja soitettuani aamulla päivystykseen kehottivat he käymään näytillä. Lasten mummo kyseli, että millä me aiomme mennä sairaalaan. Pyörillä tietysti. Lapset kärryyn ja reilun 9 kilometrin matka sairaalaan. Aurinko paistoi ja pyörällä pääsi lähes oven eteen, toisin kuin autolla, jolla olisi pitänyt maksaa parkkimaksut ja kävellä suhteellisen pitkä matka. Käyntikin sujui nopeasti ja kaikki oli hyvin kuumetta lukuun ottamatta.

 

Sairaalakäynnin jälkeen poljimme satamaan syömään ravintolalaivaan sekä luvatuille jäätelöille. Jyväsjärvellä oli ratamoottoriveneitä, joita jäimme porukalla katselemaan.

 

Ravintolalaivan antimia

 

Päiväunet lapset nukkuivat pyöräkärryn kyydissä, kun me ajelimme Palokkajärven ympäri pyörillä. Esikoinen ei ole varmaan pariin vuoteen nukkunut päiväunia muualla kuin sängyssä, mutta pyöräkärryn kyytiin hänkin nukahtaa. Pyöräilyn ansiosta päivään on siis tullut lisää tunteja, kun ei tarvitse miettiä mihin lapset voi viedä nukkumaan päikkäreitä. Pyöräilyä tuli eilen yhteensä 65 kilometriä.

 

Päiväunet Palokkajärven maisemissa

 

Tällä viikolla olen ollut Stoorifi Instagramissa viikonbloggaajana ja jaoinkin siellä suurimman arjen haasteen:

 

Arjen haasteita

 

Suurin osa vastaajista eli 60% oli sitä mieltä, että pyöräkärryllinen on hyvä määrä. Yllättäen yksikään miehistä ei vastannut, että repullinen.

 

Laita Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.