VALIKKO

Autoton perhe

6.11.2019 05:30

Pienten lasten vanhemmilta pitäisi ottaa ajokortti pois

Herään edelleen imettämään ja lasten itkuihin 4-7 kertaa yössä, mutta aamuherätys on nykyään onneksi lähempänä seitsemää kuin viittä. Yöimetyksetkään eivät juuri haittaa, kun nukkuu perhepedissä, niin voi iskeä vain tissin suuhun ja hetken päästä kaikki ovat taas unten mailla.

 

Kolme vuotta tässä on kuitenkin tullut valvottua enemmän tai vähemmän joten yksikin huono yö tuntuu heti kropassa. Tottakai semmoinen koitti, kun minulla oli edessäni työpäivä johon kuului poikkeuksellisesti autolla ajamista ja vieläpä 5 tuntia. Yö meni tissitellessä ja aamulla yritettiin hereille jo neljän aikaan.

 

Väsyneenä ajaminen on vaarallista

 

Olen lukenut, että yksi valvottu yö vastaisi yhden promillen humalatilaa. Mitähän sitten kun takana on useampi vuosi huonosti nukuttuja öitä? Joka aamu tuhannet pienten lasten vanhemmat pakkaavat lapsensa autoon ja suuntaavat zombeina kohti päivähoitoa, koulua ja töitä. Silmät pysyvät juuri ja juuri auki, vaikka lämpöinen auto ja moottorin tasainen hurina pistävät nukuttamaan entisestään. Valmiiksi huonoa keskittymiskykyä huonontavat entisestään takapenkiltä huutelevat lapset. Ihme ettei kolareita satu enempää.

 

Pienten lasten vanhemmilta pitäisi ottaa ajokortti pois ja antaa tilalle sähköpyörät. Viileä viima kasvoilla pitää hereillä kaamosmasennuksen keskelläkin, vaikka takana olisi ollut kuinka huono yö. Autossa nopean mielihyvän toivossa  naposteltu karkkipussi jää syömättä. Pakollinen liikunta-annos heti aamusta piristää väkisin mielialaa, vaikka tulisi vettä tai räntää.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Kommentit

 • Autoileva kansalainen

  Näinhän oli 50-luvulla ja pirun fiksuja meistä tuli. Nyt näkee jo jälkeläisistä, että autoilu on vienyt mehut.

   2
  • Noora Inkeroinen

   Hei Autoileva kansalainen, Haha. En tiedä voiko autoilua ihan kaikesta syyttää 😀

    0
 • Jp

  Tuon väsymys/promille homman näkee hyvin yövuorosta palatessa, ennen autolla kotia tullessa välillä tuntui ettei kaista riitä ajamiseen! Nykyään 20-25min pyörällä ajaessa saa hiukan raitista ilmaa ja uni on huomattavasti sikeämpää autoilu aikaan verrattuna.

   4
  • Noora Inkeroinen

   Hei JP, minäkin olen aiemmin tehnyt vuorotyötä joten ymmärrän mistä puhut! Pyöräily tuntuu turvallisemmalta vaihtoehdolta myös yövuoron jälkeen.

    1
 • Nimetön Ei mitään järkeä

  Miks ei suoraan vaan laiteta johonki laitokseen äidit kasvattamaan lapsiaan. Siitä kun jollai rollaattorilla 50 kilsaa töihin 20 asteen pakkasissa. Muistuttaa nuo touhut vähä niiden antivax äitien ideoilta

   1
  • Noora Inkeroinen

   Hei Ei mitään järkeä, ei unohdeta isejä!

    5
 • Nimetön reino karkkainen

  Ajakaa ikkunat auki
  pakkasella kyllä raitista ilmaa riittää.

   1
  • Noora Inkeroinen

   Hei Reino, Tosiaan unohdin tuon raittiin ilman pyöräilyn plussista. Kiitos!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.